De când am pornit la drum cu Moviecore, mi se întâmplă adesea să primesc mesaje în care mi se cer diferite recomandări de filme sau seriale, ceea ce mi se pare super drăguț. Și deși în majoritatea cazurilor reușesc să onorez solicitările cu o ofertă personalizată de titluri, mă mai împotmolesc din când în când, mai ales când aud de comedii.

Nu sunt o foarte mare fană a comediilor, în principiu pentru că mă plictisesc teribil la ele. Și nu vă gândiți că aș fi vreo intelectuală care nu se uită la prostioare, că vorba aia, prostioarele sunt plăcerile mele vinovate. Dar mi se pare că multe dintre comediile de acum au niște glumițe forțate. Și-s atât de previzibile… de exemplu, nu mai pot cu toate comedioarele alea răsuflate cu polițiști sau agenți FBI. Unul e întotdeauna mega-prostuț, dar, la final, fix când e situația critică, are un moment de iluminare și salvează ziua.

Așaaaaa. Stați că m-a luat valul. Ce voiam eu să subliniez e că, din când în când, mă uit la comedii și îmi și plac. Așa că am trecut în topul de mai jos câteva titluri – unele destul de cunoscute, chiar clasice, altele mai puțin populare, dar super simpatice – la care eu chiar am râs. Asta e o selecție ceva mai haotică, are și prostioare, dar și filme bune, bune. Însă promit solemn că mă organizez cât de curând și cu un material dedicat exclusiv comediilor silly, aceste guilty pleasures pe care le avem cu toții.

Snatched

Încep cu Snatched nu pentru că ar fi o capodoperă, dar l-am văzut acum două seri pe HBO GO și e proaspăt în mintea mea. Eu am o relație de love/hate cu Amy Schumer, adică îmi place că e super confident și dezinvoltă, numai că, uneori, mi se pare… too much. Dar am zis că în filme e haioasă, de regulă, așa că n-ar strica o comedie cu ea înainte de culcare. În Snatched, Amy joacă rolul lui Emily Middleton, o tânără care, după ce e părăsită de iubitul ei, hotărăște să plece în vacanță cu mama ei ca să nu piardă banii pe o excursie deja plătită. Destinația lor este Ecuador, un loc unde problemele și haosul le așteaptă… cu brațele deschise. 😀

Chef

Haideți că nu pot da greș cu o comedie culinară, nu? L-am văzut acum câțiva ani, dar țin minte că mi-a plăcut la nebunie. Chef e povestea lui Cal Casper (Jon Favreau, care a și regizat filmul), un bucătar care, după ce este concediat de la restaurantul la care lucra, hotărăște să nu renunțe la visul său de găti și își deschide propria rulotă cu mâncare. Ajutoarele sale în această aventură sunt Percy (Emjay Anthony), puștiul lui super conectat la social media, și Martin (John Leguizamo), cel mai bun prieten.

The Hangover

Nu știu voi, dar eu, la primul film cel puțin, am râs cu lacrimi. Da, e o petrecere a burlacilor puțin exagerată (nu cred că s-a mai trezit nimeni cu un tigru în camera de hotel până acum :D), dar toate nebuniile prin care trec Bradley Cooper, Zach Galifianakis și Ed Helms în căutarea prietenului lor dispărut, viitorul mire practic, sunt savuroase.

American Pie

Filmele American Pie sunt acele clasice despre care povesteam mai sus, așa că nu puteam să nu le includ aici. Știu că le-ați văzut pe toate deja (sunt vreo șase, ultimul a apărut în 2009), dar merge puteți organiza oricând un maraton de American Pie acasă, cu cei mai buni prieteni.

Obvious Child

În Obvious Child, Jenny Slate, adică fata aia pe care o urăște toată lumea acum pentru că e iubita lui Chris Evans aka Captain America, joacă rolul Donnei Stern, o actriță de stand-up care, după ce se desparte de iubitul ei, are parte de un one night stand cu un tip pe nume Max (Jake Lacy). Toate bune și frumoase… până află că este însărcinată.

Mrs. Doubtfire

Robin Williams mă făcea mereu să râd și o să mă uit la filmele lui toată viața, chiar dacă le-am văzut deja de circa o sută de ori. În Mrs. Doubtfire, l-a interpretat pe Daniel Hilliard, un tată care, după ce pierde custodia copiilor săi, e nevoit să se deghizeze într-o bătrânică simpatică și să le fie bonă, singurul mod în care le poate fi aproape.

Meet the Parents

Probabil ați văzut deja toată seria, dar, dacă mergeți în perioada următoare la o reuniune de familie plictisitoare, n-ar strica să aveți această comedie la voi… să treacă timpul mai repede, într-un mod haios, evident. E un film pentru toate generațiile! Greg Focker (Ben Stiller) face tot posibilul să între în grațiile familiei iubitei sale, Pam (Teri Polo). Singura problemă este tatăl acesteia, Jack (Robert De Niro), care pare un adevărat… terorist. 😀

Ferris Bueller’s Day Off

O comedie clasică și surprinzător de haioasă (chiar și pe IMDB are notă mare! :D), Ferris Bueller’s Day Off îl are în prim-plan pe Ferris (Matthew Broderick, în tinerețea lui glorioasă), un licean pus tot timpul pe șotii, care hotărăște să își ia o zi liberă de la școală, spre disperarea directorului exasperate de acțiunile lui Bueller.

Liar Liar

Dintr-un top cu filme de comedie nu ar putea lipsi unul cu Jim Carrey, iar Liar Liar este unul dintre cele mai bune exemple. Actorul joacă rolul lui Fletcher Reede, un avocat care minte pe toată lumea, inclusiv pe cei apropiați. Lucrurile se schimbă însă în momentul în care fiul său își pune o dorință, dorința ca tatăl lui să nu mai mintă deloc timp de o zi.

Neighbors

Nu zic că e o comedie demențială, dar e cu Seth Rogen și Seth Rogen e atât de amuzant încât compensează numai cu simpla lui apariție neajunsurile acestui film. În Neighbors, acesta intră în război cu Zac Efron, care joacă rolul lui Teddy Sanders, liderul unei frății care promite să facă dezastru în cartierul liniștit în care locuiește familia lui Mac (Rogen).

La famille Bélier

Eu am mai recomandat filmul ăsta pe Moviecore și asta pentru că mi-a plăcut atâââât de mult încât l-aș mai revedea de câteva ori. E o poveste la care veți râde cu lacrimi, dar sunt șanse mari ca acele lacrimi să se transforme, la un moment dat, într-un plâns zdravăn. Paula (Louane Emera) s-a născut într-o familie de surdo-muți și este principalul sprijin al părinților săi. Prinsă între sarcinile de la ferma acestora și școală, ea încearcă să își urmeze pasiunea pentru muzică, o pasiune descoperită din pură întâmplare.

Superbad

Un teen movie făcut după rețeta filmelor cu liceeni, Superbad urmărește povestea unor prieteni dependenți unul de celălalt, Seth (Jonah Hill) și Evan (Michael Cera), care se confruntă cu anxietatea cauzată de iminenta lor despărțire de la finalul liceului.

The Best Exotic Marigold Hotel

Nu ratez niciun film cu Dev Patel, iar The Best Exotic Marigold Hotel nu putea face excepție, mai ales că e genul acela de poveste care te lasă cu un good vibe. Pelicula îl are în prim-plan pe Sonny Kapoor (Patel), un tânăr cam lipsit de noroc, care are un hotel prăpădit rău, dar care știe cum să-l promoveze astfel încât să atragă turiștii. Primele „victime” sunt niște pensionari britanici care, datorită lui Sonny, ajung să se îndrăgostească de India.

The Grand Budapest Hotel

Trecem la un alt hotel, de această dată unul învăluit în mister și povești din ce în ce mai amuzante, dar și… încâlcite. O crimă, un jaf, o urmărire, The Grand Budapest Hotel este un film cu de toate, inclusiv cu o distribuție absolut impresionantă: Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Edward Norton, Jude Law, Adrien Brody, Tilda Swinton, Willem Dafoe și mulți alții.

Knocked Up

Tot un film cu Seth Rogen, de această dată o comedie romantică în care actorul joacă alături de Katherine Heigl. Knocked Up îi aduce împreună pe Alison (Heigl), o femeie cu o carieră de succes în televiziune, și Ben (Rogen), care, deși e adult în toată firea, încă se comportă ca un adolescent total aerian. După o noapte petrecută împreună, Alison rămâne însărcinată, iar Ben trebuie să se hotărască dacă este pregătit să își intre în rolul de tată.

The Wolf of Wall Street

Atunci când fac echipă Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio, e clar că iese ceva bun. Inspirat de romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, filmul este povestea unui broker de succes, care, copleșit de lăcomie, se transformă într-un infractor căutat de agenții federali. Și chiar dacă subiectul e unul cât se poate de serios, Scorsese a reușit să îl transpună pe marile ecrane într-un mod cât se poate de haios.

The Bucket List

În The Bucket List, doi bărbați aflați în prag de moarte, Carter Chambers (Morgan Freeman) și Edward Cole (Jack Nicholson), hotărăsc să plece într-o aventură prin întreaga lume pentru a-și îndeplini toate dorințele pe care le-au avut de-a lungul vieții.

Seria Bridget Jones

Mă uit cel puțin o dată pe an la filmele cu Bridget Jones și asta pentru că nimeni nu are umorul pe care îl are ea. Plus că e atât de ușor să rezonezi cu ea și cu aventurile prin care trece în încercarea de a găsi dragostea, jobul perfect și… greutatea ideală. 😀

Guardians of the Galaxy

Cam toate filmele Marvel au o oarecare doză de umor, dar Guardians of the Galaxy mi se pare că iese mai bine în evidență la acest capitol. Peter Quill (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Groot (vocea lui Vin Diesel), Rocket (vocea lui Bradley Cooper) și Drax (Dave Bautista) formează cel mai tare grup de outcasts din galaxie. Și vă recomand să vedeți filmul încă o dată acum, în prag de Infinity War, ca să înțelegeți mai bine care e treaba cu Thanos și Infinity Stone. 😀

Deadpool

Și dacă tot vorbeam despre supereroi haioși, cred că se cuvine să-l trec la panoul de onoare și pe Deadpool (Ryan Reynolds). Pe 18 mai se lansează Deadpool 2, iar eu de-abia aștept să merg să-l văd pentru o nouă porție de râs. 😀

Foto: outnow.ch