4 motive pentru care nu trebuie să ratezi Black Panther

mtv movie tv awards

Seara trecută am avut o întâlnire foarte interesantă cu domnul Chadwick Boseman la IMAX. O întâlnire pe măsura așteptărilor mele, având în vedere că aștept de o grămadă de timp Black Panther.

La capitolul vizual, Marvel a demonstrat încă o dată – deși nu cred că mai era nevoie – că este imbatabil. Mie mi-au plăcut mult scenele de luptă din Wakanda și o să vă spun mai jos și de ce, dar și modul în care arăta această țară. Povestea e foarte frumoasă și super coerentă, Black Panther mi se pare un personaj  chiar nu cred că au avut vreo scăpare la acest capitol, însă cu umorul, ca să fiu sinceră, nu pot să spun că au întrecut măsura. Au câteva glume bune, dar nu pot să spun că m-am prăpădit de râs, așa cum am făcut la Thor: Ragnarok, de exemplu. T’Challa/Black Panther (Chadwick Boseman) este un tip simpatic, dar e puțin cam prins de diverse dileme etice și de dramele din Wakanda și nu poate fi la fel de hazliu ca Thor și Loki. Până la urmă, omului i-a murit tatăl și acum a devenit regele unei țări cu un potențial uriaș, plus că pericolul îl pândește la fiecare pas, așa că poate nu îi arde chiar acum de poante.

Dar trecând peste acest mic detaliu, Black Panther e un film senzațional. Și o să vă dau exact patru motive pentru care merită să dați o fugă la cinema să-l vedeți.

#1 Acțiunea bine închegată

De la Black Panther nu pleci cu frustrarea că nu ai înțeles ceva. Scenariul e construit perfect, T’Challa și celelalte personaje sunt prezentate exact așa cum trebuie, e foarte clar ce face fiecare și care e misiunea sa, Wakanda este explorată foarte bine, înțelegi chiar și importanța și, mai ales, puterea vibraniumului, principala resursă a wakandezilor. În plus, e un mix fascinant între știință și tehnologie, pe de o parte, și tradiții și legende, pe de altă parte, în acest film. Nu o să dezvălui foarte mult, dar o să vedeți cât de tare este trecerea de la niște invenții absolut incredibile la ritualurile triburilor wakandeze și, mai ales, cum încearcă o țară care a stat mereu în zona de confort să spargă tiparele.

#2 Personaje feminine minunate

Chiar dacă am o slăbiciune pentru T’Challa și pentru accentul său când spune „I never freeze!”, trebuie să recunosc că cel mai mult mi-au plăcut fetele din film. Shuri (Letitia Wright), sora lui T’Challa, e un geek extrovertit și excentric de care mi-a plăcut instantaneu. Apoi, o mai avem pe Lupita Nyong’o, de care personal nu îmi place, dar nu îi pot nega calitățile actoricești, în rolul Nakiei, fosta iubită a lui T’Challa, o luptătoare incredibilă, dar și o activistă hotărâtă să fie întotdeauna de partea dreptății. Și mai este, bineînțeles, Okoye (Danai Gurira), cea mai puternică războinică a ordinului Dora Milaje, cu care zău că nu vrea nimeni să se pună. În ceea ce privește antagoniștii filmului, nu pot să spun că am fost dată pe spate. Îl avem pe Ulysses Klaue (Andy Serkis), un contrabandist de arme din vibranium, și pe Erik Killmonger (Michael B. Jordan, doar un alt exemplar hot din film), care pare el băiatul pus pe rele, dar are niște circumstanțe atenuante, deci cumva îl înțelegi de ce face ceea ce face.

#3 Soundtrack-ul Black Panther

N-am mai văzut de multă vreme un film cu un soundtrack așa pe sufletul meu. Două ore de Black Panther înseamnă două ore de muzică mișto… powered by Kendrick Lamar și nu numai.

#4 Efecte speciale

Cred că nu mai are rost să vorbim despre calitatea efectelor speciale atunci când sunt în discuție filmele Marvel, dar am promis mai sus că revin cu impresiile pe larg despre scenele de luptă. Mie mi s-au părut senzaționale numai pentru că multe dintre ele au fost din astea cinstite, cu pumnii și picioarele. Iar mișcările lui Black Panther în apă arătau foarte bine pe ecran. Nu știu, parcă mi se luase de lasere și alte gadget-uri nebunești, adică a fost un mix foarte bun între tehnologie și tradiție. Adică mai scăpa o lovitură sub centură, mai apăreau niște bile care explodau, era o alternanță armonioasă acolo. Și pun pariu de pe-acum că și vouă vă vor plăcea teribil cursele de mașini din film, care sunt mai ceva ca-n Fast and Furious. 😀

Filmul Black Panther este distribuit de Forum Film România şi are premiera pe 16 februarie 2018, în format 3D, IMAX 3D şi 4DX 3D.

Sursa foto: outnow.ch

Written By
More from Bianca Sterie

De vorbă cu Simona Deaconescu (Bucharest International Dance Film Festival)

Mai este foarte puţin până la cea de-a patra ediţie Bucharest International Dance...
Read More

Leave a Reply