Despre Meryl Streep se vorbește întotdeauna la superlativ. Până la urmă, nu mai are nimeni 21 de nominalizări la Oscar și trei statuete de aur acasă (pentru rolurile din Kramer vs. Kramer, Sophie’s Choice și The Iron Lady). Plus că… Meryl Streep e mișto. N-are cum să nu-ți placă de Meryl Streep. I love Meryl Streep! 😀

Și pentru că este una dintre actrițele mele preferate și, pe lângă asta, o femeie care mi-a câștigat respectul prin lucrurile pe care le-a făcut dincolo de platourile de film. Și cum astăzi, pe 22 iunie, împlinește 60 de ani, m-am gândit la un scurt articol în care să vă povestesc despre rolurile în care pe mine m-a dat pe spate. Și, cu această ocazie, am pregătit și un concurs: dacă îmi lăsați un comment la postarea articolului de pe pagina de Facebook Moviecore și îmi spuneți în ce rol v-a plăcut Meryl Streep cel mai mult, aveți șansa de a câștiga, prin tragere la sorți, volumul Tot ea… Becoming Meryl Streep, de Michael Shulman. Anunț câștigătorul marți seara, pe 26 iunie, so… hurry up!

UPDATE: concursul s-a încheiat, câștigătorul este aici.

Sophie’s Choice

E un film greu și, pe alocuri, copleșitor, dar modul în care a portretizat-o Meryl Streep pe Sophie Zawistowski,, o supraviețuitoare de la Auschwitz, care se mută la New York și se lovește de numeroase alte probleme, este absolut impresionant!

Julie & Julia

Aș vedea și aș revea întruna acest film și nu doar pentru că e cu mâncare. 😀 Mi se pare că e genul acela de poveste care te motivează să te apuci și tu de treabă și să faci mai mult. Pe de o parte, e povestea Juliei Child (Streep), femeia care a revoluționat modul de a găti al americanilor și care, la început, a avut un parcurs destul de greu. Pe de altă parte, avem povestea lui Julie Powell (Amy Adams), care se hotărăște să pregătească toate cele 524 de rețete din cartea Juliei Child într-un singur an și să scrie despre această experiență. Iar felul în care sunt alternate aceste două povești este unul care chiar te prinde și te ține cu ochii lipiți de ecran.

The Iron Lady

Margaret Thatcher. Prima femeie prim-ministru din Marea Britanie. O figură politică admirată și criticată în același timp. O femeie controversată, care a schimbat istoria. Și o interpretare excepțională a lui Meryl Streep, care a luat și Oscarul pentru acest rol.

Out of Africa

Sunt o hopeless romantic, așa că din această listă scurtă nu putea lipsi una dintre cele mai frumoase povești de dragoste făcute vreodată. Ecranizare a romanului omonim semnat de Karen Blixen, Out of Africa explorează aventura pe care autoarea (interpretată în film de Meryl Streep) a trăit-o pe meleagurile Kenyei.

Mamma Mia!

Da, voi spune din nou. Adooor Mamma Mia! Și chiar dacă e un film easy cheesy, Meryl Streep face un rol memorabil. Până la urmă, toată lumea știe de Donna and the Dynamos!

Foto: outnow.ch