Două comedii la care să mergi în weekend la cinema

Am văzut în ultima săptămână și jumătate mai multe comedii decât am văzut tot anul trecut. Ee, poate exagerez puțin, dar adevărul e că eu, atunci când vreau să mă uit la un film, mai degrabă aleg o dramă sau un film biografic, în orice caz, ceva lacrimogen.

Dar luna asta am văzut Game Night și Gringo la cinema și, dacă vă pasionează comediile, mergeți să le vedeți în weekend, că oricum a venit iarăși iarna și nu prea ne putem face planuri… outdoor. Dar să le iau pe rând.

Game Night

Pe mine filmul ăsta m-a prins într-o dispoziție foarte bună și cred că de-asta am râs atât de mult la el. Am văzut că mulți critici au lăudat scriitura scenaristului și distribuția (vorba aia, e ceva să îi ai pe Jason Bateman și Rachel McAdams în același film), dar adevărul e că polițistul Gary (Jesse Plemons) și cățelul său au făcut tot filmul. La scenele lor am râs cel mai mult.

Pe scurt, Annie (McAdams) și Max (Bateman) sunt un cuplu care, alături de alte cupluri, organizează la final de săptămâna o seară de jocuri acasă. Bătrânește… așa cum îmi place. Eeeei, numai că Max află că fratele său, Brooks (Kyle Chandler), pe care a fost toată viața invidios, revine în oraș. Brooks are tot ce își dorește Max, inclusiv mașina la care fratele său visează de când era mic. Iar acum vrea să organizeze o altfel de seară a jocurilor.

Buuuun. Și aventura începe rapid, doar că Brooks este răpit. Dar face răpirea asta parte din joc sau este reală? Pe măsură ce încearcă să afle răspunsul, cuplurile trec prin cele mai neașteptate provocări. În plus, în felul acesta, ies la iveală și toate problemele lor, probleme ținute până acum sub preș. 😀

Până la finalul filmului o să fiți prinși într-un vârtej de întâmplări și răsturnări de situație din cate nu o să înțelegeți mai nimic, pentru că lucrurile se schimbă în permanență. Și chiar nu te aștepți să te mai „lovească” încă o dată! 😀

Gringo

Nu pot spune că Gringo mi-a plăcut la fel de mult – noroc că e David Oyelowo foarte expresiv și are un accent haios rău. Cumva aveam alte așteptări de la un film în care joacă și Charlize Theron. Dar merge așa… de duminică.

David Oyelowo, actorul care a avut o prestație genială în Selma, revine acum în rolul unui director de operațiuni care, pe românește, e sabotat de șefii săi, mai marii corporatiști, Elaine Markinson (Charlize Theron) și Richard Rusk  (Joel Edgerton). Și ca să nu fie sabotat de ei până la capăt, hotărăște să le întindă o capcană și să se răzbune pentru tot ce i-au făcut.

Singura problemă e că… a rămas în Mexic, printre niște traficanți de droguri foarte răi și printre niște oameni care sunt în stare de orice pentru bani. Iar lucrurile nu stau deloc roz nici în viața personală, așa că nu prea știe de ce să se mai agațe. Norocul său e că are un simț al conservării foarte bine definit, dar oare va fi acest simț al conservării suficient până la capăt? 😀

Game Night și Gringo sunt distribuite de Vertical Entertainment și rulează acum la cinema.

Foto: outnow.ch

Written By
More from Bianca Sterie

TIFF 2019: clujenii votează cel mai bun film european pentru tineri

Young Audience Award (YAA), eveniment internațional creat de Academia Europeană de Film...
Read More

Leave a Reply