În mai, aventurile lui Carter, detectivul faimos al Hollywood-ului, continuă, la fel și misiunile trupelor speciale S.W.A.T și SEAL. Conflictul dintre zeii vechi și cei noi atinge punctul culminant în Zei americani, în timp ce Candice Renoir revine la AXN cu sezonul trei.  Echipa din NCIS New Orleans are parte de noi cazuri provocatoare în sezonul patru. Zilele libere din luna mai (1 mai și Rusaliile) se transformă în maratoane de film pe micul ecran.

AXN

NCIS New Orleans – sezonul 4, miercurea de la ora 21:05; cu Scott Bakula, Lucas Black și Shalita Grant

Echipa NCIS: New Orleans, condusă de agentul special Dwayne Pride (King), rezolvă în fiecare episod crime care au loc în The Big Easy, oraș recunoscut pentru muzica și decadența sa. Printre primele cazuri pe care echipa trebuie să le rezolve în sezonul patru este cel al unui criminal care acționează în același mod ca legendara fantomă a orașului New Orleans, un mister rămas nerezolvat în urmă cu 150 de ani.

Candice Renoir – sezonul 3, două episoade din 3 mai, joia de la ora 22:55, cu Cécile Bois, Raphaël Lenglet 

Candice Renoir este recent divorțată, mama a patru copii și, împreună cu echipa sa, rezolvă diferite crime dintr-un mic orășel port din sudul Franței. După zece ani de pauză, timp în care s-a dedicat copiilor, Candice trebuie ca acum să își controleze echipa zi de zi pentru a putea soluționa toate crimele din oraș, să jongleze cu problemele de familie, dusul copiilor la școală, certurile cu șefa ei cea tânără și multe altele. În sezonul trei, Candice are noi investigații și mistere de rezolvat cu flerul ei unic – uneori motivul unei crime stă în aroma de mango a unor dulciuri aruncate sau în meniul unui fast food, iar câteodată lenjeria de pe pat ascunde o dragoste secretă. Pe plan personal, Candice redescoperă emoția unei povești de dragoste, în timp ce încearcă să își tempereze copiii care o copleșesc cu problemele lor.

Maraton Uimitorul Om Păianjen și întreaga serie Bărbații în negru – marți, 1 mai, începând cu ora 12:50

Uimitorul Om-Păianjen

Peter Parker (Andrew Garfield), un adolescent care este măcinat de problemele societății și crizele cauzate de puterile sale supraomenești, se reîntoarce la liceu în Uimitorul Om Păianjen.

Seria Bărbații în negru

K (Tommy Lee Jones) și J (Will Smith) sunt Bărbații în negru, cei care lucrează în secret la o agenție guvernamentală neoficială care beneficiază de resurse financiare aproape nelimitate. Rolul lor este să rezolve orice problemă de origine extraterestră pe Pământ, fiind ultima și cea mai bună linie de apărare a oamenilor.

Maraton Îngerii lui Charlie, Pain killer Jane și 21 de grame – duminică, 6 mai, începând cu ora 16:55

Îngerii lui Charlie și Îngerii lui Charlie: În goana mare

Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu sunt trei tinere frumoase, care știu să se deghizeze în aproape oricine și au un talent deosebit la artele marțiale. Detectivi particulari care au la dispoziție cele mai noi tehnologii și vehicule super performante, cele trei lucrează pentru Charlie. În primul film, Natalie, Dylan și Alex, împreună cu confidentul lor Bosley (Bill Murray), trebuie să dea de urma unui geniu informatic a cărui descoperire amenință întreaga lume. În „Îngerii lui Charlie – În goana mare, cele trei încearcă să recupereze două inele, care nu sunt deloc obișnuite – conțin toate datele de identificare ale persoanelor incluse în Programul federal de protecție a martorilor.

Pain Killer Jane

Pain Killer Jane este o super eroină care a fost expusă la o armă biochimică, ce i-a afectat genele și i-a oferit puteri de regenerare, precum și abilități fizice și intelectuale ieșite din comun. Urmărită de o organizație care își dorește să îi recreeze în laborator noile puteri, Jane își unește forțele cu cei mai neobișnuiți aliați și se transformă într-un agent acoperit anti-crimă.

21 de grame

21 de grame – atât se presupune că ar cântări sufletul. Paul Rivers (Sean Penn), un profesor care are probleme grave la inimă ce îi pun viața în pericol, este la un pas de moarte și singura salvare este un transplant. Odată ce primește o nouă inimă și totodată o nouă șansă la viață, Paul se transformă, fiind convins că merita să moară și se lasă copleșit de remușcări.  În timp ce Jack (Benicio del Torro) își ține cu greu sub control furia ca urmare a abstinenței de la alcool, Cristina (Naomi Watts) se reîntoarce la vechea ei viață după ce întreaga familie moare într-un accident.

Maraton Jumanji, Daylight, Premium Rush, Serenity, Căpitanul Phillips – luni, 28 mai, începând cu ora 10:10

Jumanji

Atunci când Alan Parrish începe să se joace cu prietena sa, Sarah, un nou joc, Jumanji, găsit ascuns, lucrurile o iau razna și fenomene ciudate au loc – Alan este răpit în Jumanji și dispare pentru un sfert de secol. Când noii locatari ai vilei familiei Parrish, Judy și Peter, descoperă jocul în pod, continuă astfel runda începută de Alan și Sarah. Alan revine din junglă, se reîntâlnește cu Sarah și împreună cu Judy și Peter se chinuie să termine jocul înainte ca totul să fie pierdut.

Daylight/Panică în tunel

Tunelul subacvatic care unește Manhattan-ul de New Jersey este blocat la ambele intrări în urma unei explozii uriașe. Prinși în subteran, puținii supraviețuitori încearcă din răsputeri să fugă din calea focului și să supraviețuiască infernului de sub râul Hudson.

Premium Rush/Cursă fără frâne

Wilee (Joseph Gordon-Levitt) este unul dintre cei mai buni curieri din New York. Agil și agresiv, reușește să livreze coletele la timp, folosindu-se de bicicleta sa. Într-o zi, în timpul ultimei curse, când trebuie să ducă un plic la o oră de vârf, totul o ia razna – străzile din Manhattan devin scena pentru o cursă nebună între viață și moarte.

Serenity

Ce se întâmplă când un căpitan veteran dintr-un război civil intergalactic ia la bordul navei sale, Serenity, un tânăr medic și pe sora acestuia cu puteri telepatice? Malcom Reynolds și nava Serenity se trezesc în mijlocul unui conflict, cu mult mai multe pericole decât se așteaptă.

Căpitanul Phillips

Drama nominalizată la Premiile Oscar 2014 prezintă povestea adevărată a deturnării navei americane Maersk Alabama de către o bandă de pirați somalezi. Relația dintre comandantul Richard Phillips (Tom Hanks) și piratul Muse (Barkhad Abdi) este punctul central al producției, care, pe lângă momentele intense, dezvăluie și efectele complexe ale globalizării.

 Foto: AXN