Moviecore’s Quiz cu… actorii din Hackerville: Andi Vasluianu, Voicu Dumitraș, Ada Lupu (II)

Săptămâna trecută am stat de vorbă cu Anna Schumacher, Sabin Ţambrea și Vlad Brumaru, trei dintre actorii din Hackerville, serialul momentului în România, iar acum a venit momentul pentru partea a doua a quiz-ului, de această dată cu Andi Vasluianu, Voicu Dumitraș și Ada Lupu.

Între timp, serialul a ajuns la al patrulea episod (disponibil pe HBO GO și la HBO România), este tot mai intens și de-abia aștept să îi descopăr deznodământul. Și să primesc o veste bună de Crăciun și să aflu că se face al doilea sezon, pentru că, evident, nu o să mă pot mulțumi doar cu șase episoade. 😀

Până atunci însă, vă las cu Andi, Voicu și Ada și personajele lor din Hackerville.

Andi Vasluianu (Adam)

 1. Personajul tău în câteva cuvinte… Adam este un polițist pasionat de meseria lui, rebel, încalcă regulile, își iubește copiii, este divorțat.
 2. Îți place personajul tău pentru că… Are curajul să riște.
 3. Cea mai mare provocare pe care ți-a adus-o personajul tău este… A trebuit să fiu mai tânăr decât în realitate. 🙂
 4. Dacă nu l-ai fi jucat pe el, ai fi vrut să joci rolul lui… Rolul pe care îl joacă Călin Chirilă.
 5. Replică ta preferată este (a personajului tău sau a altui personaj)… „Și eu simt că aș mânca numai magneziu” 
 6. Cea mai dificilă scenă pe care ai făcut-o este… Scena de bătaie cu Borisov, jucat de Sabin Țambrea.
 7. Cel mai amuzant moment de la filmări a fost… În timpul unui cadru am început să-i cântăm la mulți ani Annei și ea nu se aștepta, ba chiar s-a speriat.
 8. Nu ar trebui să ratăm Hackerville pentru că… Povestea e surprinzătoare, toți colegii mei sunt extrem de talentați și are umor de bună calitate.

Voicu Dumitraș (Cipi)

 1. Personajul tău în câteva cuvinte… Cipi e doar un copil. Un copil inteligent și capabil de hacking, dar, până la urmă, tot un copil naiv și sensibil.
 2. Îți place personajul tău pentru că… Cipi trece prin toate stările posibile. Plânge, râde, și trăiește povestea la maximum. E un personaj cu emoții foarte complexe și cu o poveste complicată în spate.
 3. Cea mai mare provocare pe care ți-a adus-o personajul tău este… Mi-a fost greu să preiau emoțiile personajului. A fost greu să plâng și să fie natural.
 4. Dacă nu l-ai fi jucat pe el, ai fi vrut să joci rolul lui… Dragoș. Sau Borisov, pentru că e misterios și elegant.
 5. Replica ta preferată este (a personajului tău sau a altui personaj)… Nu mă pot gândi pe loc la una, dar una din preferatele mele este: „Da, și mie câteodată îmi vine să mănânc numai magneziu.”
 6. Cea mai dificilă scenă pe care ai făcut-o este… Am filmat câteva scene în tramvai și era foarte cald înăuntru.
 7. Cel mai amuzant moment de la filmări este… Fiecare zi a fost amuzantă pentru că nu te puteai plictisi niciodată cu echipa.
 8. Nu ar trebui să ratăm Hackerville pentru că… Hackerville are un subiect actual și un storyline bun. Unde mai pui că mai e și producție românească?

Ada Lupu (Nicoleta)

 1. Personajul tău în câteva cuvinte… Nicoleta este, în primul rând, o persoană de încredere. În spatele preocupării sale evidente pentru aspectul fizic, care poate fi considerată un semn de superficialitate, ea este atentă și vigilentă, observă lucrurile în profunzime și sare în ajutor la momentul potrivit. Cred că în spatele atitudinii ei nonșalante se ascunde o minte în continuă analiză a situației. Cu siguranță este o ființă mai profundă decât pare.
 2. Îți place personajul tău pentru că… Îmi place Nicoleta pentru că este loială, pentru că-și păstrează feminitatea într-o lume care aparține majoritar bărbaților și pentru că nu lasă problemele personale (de ex: gelozia pe care o simte observând relația care se înfiripă între Lisa și Adam) să-i afecteze atitudinea profesională.
  3. Cea mai mare provocare pe care ți-a adus-o personajul tău este… Cea mai mare provocare a fost să conturez un personaj aproape tipologic, care acționează simplu, în situații concrete. Plus schimbarea de look, care a îndepărtat personajul de mine, inclusiv din punct de vedere vizual. Am avut de parcurs o distanță destul de lungă până să mă-ntâlnesc cu personajul meu. 
 3. Dacă nu l-ai fi jucat pe el, ai fi vrut să joci rolul lui… Îmi place rolul Dragoș Matei. Poate dacă Cipi ar fi avut o soră mai mare… Și Luminița Chiriac. Pentru că e o ,,mafioată și poartă pantofi grozavi.
 4. Replica ta preferată este (a personajului tău sau a altui personaj)… Îmi place replica lui Dragoș, care, în momentul în care poliția  întreabă pentru ce sunt teancurile de bani găsite în apartament, răspunde: „Pentru pizza.”
 5. Cea mai dificilă scenă pe care ai făcut-o este… Nu am o scenă care să-mi fi rămas în minte drept dificilă. Poate unele secvențe de exterior, când era frig și făceam eforturi să nu tremur.
 6. Nu ar trebui să ratăm Hackerville pentru că… Pentru că este foarte dinamic, cu situații variate, conține umor, inserat elegant și subtil, pentru că dezvoltă, paralel acțiunii principale, o poveste a unei întâlniri între oamenii cu sentimente și istorii personale care se află în spatele profesioniștilor. Adam și Lisa sunt, dincolo de polițiști în misiune, un bărbat și o femeie aduși împreună într-un context. 

Foto: HBO România

Written By
More from Bianca Sterie

Interviu cu Ana Dumitrescu, regizoarea documentarului „Licu, o poveste românească”

Dacă ar fi să împărțim filmele în numai două categorii, cred că...
Read More