Pe Arina (Lazăr, pe numele ei oficial) am cunoscut-o prima dată în redacția A List Magazine, unde mi-a fost colegă pentru câteva luni și unde cred eu că a început să-și cultive pasiunea pentru fotografie și frumos – Arina are un cont de Instagram minunat, așa că aruncați o privire și pe @arinawander, pentru că știu câtă muncă este în spatele contului ei.

Pe lângă asta, Arina se ocupă de online marketing pentru un brand simpatic, descoperă locuri faine prin București, ca să știm și noi unde mai mergem să mâncăm și să bem, scrie pe www.arinawander.com și www.themillennialfamily.ro (pe acesta îl împarte cu Rareș, soțul ei) și, ocazional, vine pe la mine la serile de film, board games, ciocolată caldă și distracție.

Iar astăzi este invitata mea de pe Moviecore.ro, așa că haideți să vedem împreună ce recomandări și povești ne-a pregătit.

Îți mai amintești primul film văzut? Primul pe care l-ai conștientizat, care te-a impresionat și ți-a dat o anumită stare?

Primul film pe care mi-l amintesc acum este The Notebook. Știu că, la acel moment, m-a impresionat destul de mult. Este genul de film lacrimogen pe care nu ai cum să îl uiți foarte ușor, mai ales dacă îl vezi în adolescență, când simți primii fluturași în stomac.

Care este primul actor sau prima actriță pentru care ai avut un crush?

Știu că la un moment dat era o „febră” generală cu serialul Gossip Girl. Atunci mi s-a pus pata pe actrița Leighton Meester. Iar actorul care mi-a fost crush ceva timp este Channing Tatum. Îți dai seama că între timp mi s-au mai schimbat gusturile, haha.

Când ai mers prima dată la cinema și ce film ai văzut atunci?

Nu știu dacă este exact prima dată când am fost la cinema, dar amintirea care îmi trece acum prin minte este legată de o vizită în București, când verișorul meu m-a dus la cinema la un film horror 3D. Știu că nu mi-a plăcut deloc, mai ales că nu sunt fan al genului horror. Probabil de-asta nici nu am reținut numele filmului.

Dintre toate filmele pe care le-ai văzut până acum, care este preferatul tău?

Mă așteptam la această întrebare, foarte grea de altfel. E dificil să mă hotărăsc, însă voi spune primul film care îmi trece prin gând și care mi-a rămas în suflet: Intouchables.

Dar cea mai mare dezamăgire?

Am rămas foarte dezamăgită de filmul Fifty Shades of Grey. Înainte de premieră știu că a fost extrem de promovat în lung și în lat, ceea ce mi-a crescut așteptările, dar în zadar.

Care este ultimul film la care ai plâns?

Ultimul film la care am plâns chiar în cinema este Wonder, un film emoționant, care îți oferă o adevărată lecție de viață.

Care este filmul care îți amintește de copilărie?

Deși poate sună ciudat, Titanic îmi amintește de copilărie. Știu că a fost lansat cand eram foarte mică și apoi era difuzat în fiecare an pe un program de televiziune. Cred că l-am văzut de cel puțin 5 ori la TV când eram copil.

Care este, din punctul tău de vedere, cea mai mișto replică dintr-un film?

Pentru că mi-a plăcut la nebunie Dirty Dancing, voi cita o replică din acest film: „Nobody puts Baby in a corner.”

Blockbustere sau filme independente? Care categorie te atrage mai tare?

Din păcate, nu pot spune că sunt cea mai înrăită consumatoare de film, deși admir foarte mult oamenii care au o pasiune în această zonă. Cunosc foarte puține filme independente care să-mi fi atras atenția, așa că voi spune blockbustere.

Care este genul cinematografic cu care tu rezonezi cel mai mult?

Sunt o DRAMA queen, deci dramă. Hai că aș mai adăuga și thrillerul dacă este unul bun.

Cum stai la capitolul „filme românești”? Ce titluri autohtone ai văzut și ți-au plăcut?

Recunosc că, deși sunt o susținătoare a produselor și brandurilor autohtone, în ceea ce privește producțiile cinematografice românești nu pot spune că am văzut foarte multe, din păcate. Însă un titlu de care îmi amintesc și știu că mi-a plăcut este Nuntă Mută.

Lumea se plânge adesea că filmele românești sunt prea dramatice și gri. Dacă ai face tu un film românesc, despre ce ar fi povestea și ce titlu i-ai da?

Bună întrebare! Cred că aș face o comedie cu aventuri din copilărie a generației anilor ’90 versus generația de astăzi. Titlul cred că ar suna ceva în genul Millennials vs. Alpha.

Filme versus seriale: la care te uiți mai des?

Clar seriale! Mi-am făcut un obicei de a mă uita la seriale aproape în fiecare seară înainte de a adormi. Un serial bun este tot ce am nevoie pentru a mă destinde după o zi lungă.

La ce seriale te uiți acum?

În acest moment mă uit la serialul La casa de papel care m-a cucerit încă de la primul episod. Nu îmi place să mă uit la seriale în paralel, așa că aștept să îl termin pe acesta, apoi intru repejor pe Moviecore.ro pentru puțină inspirație.

Dacă ar fi să alegi doar trei seriale care ți-au plăcut, care ar fi preferatele tale?

Am atâtea seriale care mi-au plăcut… Însă primele trei pe care le-aș recomanda sunt: The Crown, Black Mirror și  Peaky Blinders.

Fă-ne o ultimă recomandare culturală înainte să încheiem: un film, un serial, o carte, un spectacol de teatru sau o expoziție care te-a impresionat în ultima perioadă.

Pentru că mi-a fost foarte greu să aleg doar trei seriale la întrebarea de mai sus, la final aș vrea să recomand un alt serial de care eu m-am îndrăgostit. Este vorba despre Anne, în care vei descoperi o poveste absolut minunată cu o fetiță orfană, foarte creativă și specială, care a ajuns să locuiască din întâmplare la o familie formată din doi frați, o femeie în vârstă, nemăritată, și fratele ei blajin. Aventurile prin care aceasta trece și modul ei de privi lucrurile din jur sunt fascinante. Recunosc că de multe ori m-am trezit cu lacrimi în ochi în timp ce urmăream episoadele serialului.