Menu
Film / Special

Moviecore’s Quiz cu… Ștefana Teodoroiu: „Mă atașez de personaje și îmi place că le pot urmări evoluția mai mult timp.”

Mulți o știți pe Ștefana de pe blog, YouTube sau Instagram (fostă The Pretty Blossoms, actuală Ștefana Teodoroiu). 😀 Eu o știu pe Ștefana de pe vremea când era PunkShits, făcea poze pentru DeviantArt și avea un breton cam ciudățel, dar care m-a convins în prima zi de liceu să o abordez, că părea o fată de încredere și de treabă (de unde și sfatul meu cu… NU SUBESTIMAȚI VREODATĂ PUTEREA BRETONULUI).

Un pic mai târziu ne-am mutat în aceeași bancă, am copiat la teste, am înghețat de frig în niște excursii pe la Sinaia și Predeal și am fost date afară împreună de la orele de religie – nu că reprezentam cine știe ce pericol la adresa creștinismului, dar ne plăcea prea mult să ne jucăm Snake pe telefon și aveam un campionat intern de care ne preocupam fix în timpul Sinoadelor Ecumenice.

Astăzi încep o nouă serie de interviuri pe Moviecore.ro, o serie cu oameni pasionați de film, care au văzut ceva mai mult de două filme cu Adam Sandler (cu tot respectul pentru Adam Sandler) la viața lor, în gusturile cărora am deplină încredere. Și nu am ales-o pentru primul interviu pe Ștefana pentru că este prietena mea, vorba aia, nu o dăm în nepotisme aici! Am ales-o pentru că, de-a lungul anilor, ne-am uitat împreună la multe filme. Cu ea am fost la primul film 3D din viața noastră, A Christmas Carol, că dăduse norocul peste Pitești, orașul nostru natal, și intrase Cinema City în programul nostru de după ore. Ștefana mi-a spus despre American History X, că știa că îmi place mult de Edward Norton, și American History X e și acum una dintre dramele mele preferate. Și ca să nu ne dăm noi mai rotunde decât suntem pe plan cinematografic, o să vă mai zic și că ne plăcuseră cărțile Twilight și am fost la primul film într-o sală de cinema în care erau doar trei persoane (noi două și Silviu, prietenul nostru bun, pe care aproape că l-am obligat să meargă cu noi să-l vedem pe Edward Cullen), pentru că ăsta este publicul pe care îl merita filmul acela dubios. Dar mna, cu toții am făcut greșeli în tinerețe. Ce? Voi nu? 😀

Acestea fiind spuse, ladies and gentlemen, Ștefana Teodoroiu și… filmele ei!

⦁ Îți mai amintești primul film văzut? Primul care te-a impresionat și ți-a dat o anumită stare?

Primul film de care îmi amintesc este desenul animat Tarzan făcut de Disney. Am fost cu toată gașca de verișori la cinema și mama mea ne citea subtitrările pentru că eram prea mici să citim. Dacă e să vorbim de primul film care m-a impresionat și mi-a dat o anumită stare, cred că ar fi The Shining.

⦁ Care este primul actor sau prima actriță pentru care ai avut un crush?

Leonardo DiCaprio. Țin minte și acum cât am plâns la Titanic pentru că, în mintea mea de copiliță, oamenii când mureau în filme mureau și în realitate. A fost cea mai bună veste la vremea aceea să aflu că încă trăiește. Să nu mai spun că aveam un poster imens cu el langă pat și îi spuneam ”Noapte bună”.

⦁ Când ai mers prima dată la cinema și ce film ai văzut atunci?

Primul film văzut coincide cu prima vizită la cinema de care îmi amintesc. Am apreciat mereu la părinții mei faptul că m-au dus de mică să văd filmele pe marele ecran. Chiar dacă cinematograful din Pitești nu era chiar cel mai modern (deși chiar Modern se numea…oh, well) și nu avea cele mai noi filme, era una dintre plăcerile mele.

⦁ Dintre toate filmele pe care le-ai văzut până acum, care este preferatul tău?

Să știi că nu-mi place întrebarea asta. Mi se pare nedrept să aleg unul singur dintre atâtea filme bune. O să menționez doar filmul care îmi vine primul în minte acum și care este unul dintre preferate: Zbor deasupra unui cuib de cuci.

⦁ Dar cea mai mare dezamăgire?

Am fost dezamăgită de multe filme (Gone Girl, Avatar, Drive fiind doar câteva exemple), dar nu cred că am unul care să ia titlul.

⦁ Care este ultimul film la care ai plâns?

The Fault in Our Stars. Am primit și cartea după ce am văzut filmul, dar încă mi-e frică să o deschid pentru că nu mă simt pregătită pentru încă o tură de plâns. I’m a softie!

⦁ Ce film îți amintește de copilărie?

Orice din seria Harry Potter. Le-am început la 11 ani, am crescut cu ele an de an și mereu când vreau să îmi amintesc de copilărie, fac un maraton HP. Sunt sigură că mulți dintre cei crescuți în anii 90 se vor regăsi în asta.

⦁ Care este, din punctul tău de vedere, cea mai mișto replică dintr-un film?

În apărarea mea, știu că voi spune probabil unul dintre cele mai mari clișee ale cinematografiei, dar zău că a rămas replica asta cu mine mulți, mulți ani și anume faimosul răspuns al lui Rhett Butler din Gone with the Wind: ”Frankly, my dear, I don’t give a damn”.

⦁ Blockbustere sau filme independente? Care categorie te atrage mai tare?

Ambele. De ce să mint, fiecare categorie are ceva aparte. Blockbustere pentru relaxarea de duminică seara, poate o tură de râs și acțiune cu multe efecte speciale (superhero movies, yes, please), filmele independente pentru subiecte profunde, teme de gândit, actori noi, atmosferă realistă.

⦁ Care este genul cinematografic cu care tu rezonezi cel mai mult?

SF, ador un film SF făcut cum trebuie. Give me anything from time travel to space colonization and dystopias.

⦁ Cum stai la capitolul „filme românești”? Ce titluri autohtone ai văzut și ți-au plăcut?

Spre rușinea mea, nu am foarte multe pe lista de vizionate. Ultimul film românesc văzut a fost Poziția Copilului, care mi-a și plăcut de altfel. În afară de clasicele comedii (seria BD, Buletin de București) nu am bifat foarte multe de pe lista asta.

⦁ Lumea se plânge adesea că filmele românești sunt prea dramatice și gri. Dacă ai face tu un film românesc, despre ce ar fi povestea și ce titlu i-ai da?

Am citit acum mulți ani o carte ce mi-a rămas în minte. Se numește ”Drumul scurt spre casă”, e scrisă de Cătălin Dorian Florescu, scriitor elvețian de origine română. Cartea este despre drumul lui înapoi spre România, undeva prin anii ’90, presărat cu drame, întâmplări absurde și sex. Despre asta aș face filmul.

⦁ Filme versus seriale: la care te uiți mai des?

În ultima vreme, seriale. Mă atașez de personaje și îmi place că le pot urmări evoluția mai mult timp.

⦁ La ce seriale te uiți acum?

Tocmai am început Maniac și sezonul 2 din The Sinner. Mai am puțin și termin 12 Monkeys.

⦁ Dacă ar fi să alegi doar trei seriale care ți-au plăcut, care ar fi preferatele tale?

Doctor Who, Game of Thrones, Black Mirror.

⦁ Fă-ne o ultimă recomandare culturală înainte să încheiem: un film, un serial, o carte, un spectacol de teatru sau o expoziție care te-a impresionat în ultima perioadă.

Split. L-am văzut chiar aseară, este un film de M. Night Shyamalan despre un bărbat cu 23 de personalități. James McAvoy a avut un rol genial.