Nu am știut mai nimic despre regizorul Sebastián Lelio până acum câteva luni, când am văzut la TIFF A Fantastic Woman/Una mujer fantástica (Chile), peliculă nominalizată acum la Oscar la categoria Cel mai bun film străin. Povestea este despre Marina Vidal (Daniela Vega), o femeie transsexuală, care se îndrăgostește de Orlando (Francisco Reyes), un bărbat mult mai în vârstă. Când acesta moare pe neașteptate, toată lumea începe să arate cu degetul spre ea.

Anul acesta, regizorul chilian revine cu Disobedience și un subiect la fel de controversat. În urmă cu mulți ani, Ronit (Rachel Weisz) a fost alungată din comunitatea evreiască din care făcea parte din cauza atracției sale față de o prietenă din copilărie, Esti (Rachel McAdams). După ce află de moartea tatălui său, Ronit se întoarce în locul din care a fost izgonită și se reîntâlnește cu Esti, care este acum măritată cu vărul ei, Dovid (Alessandro Nivola).

Deși încearcă să păstreze aparențele și să respecte normele impuse de comunitatea lor, în scurt timp, sentimentele celor două ies la suprafață. Iar viitorul lor devine incert.

Disobedience este ecranizarea volumului omonim scris în 2006 de Naomi Alderman. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto și va intra în cinematografele din Statele Unite pe 27 aprilie. Și sper să ajungă și la noi cât de curând. 🙂

Sursa foto: outnow.ch