(Review) 5 motive pentru care o să-ți placă mult de tot Captain Marvel

Da, Captain Marvel e aici în sfârșit și este awesome! Am văzut filmul în avanpremieră zilele trecute și mă gândeam că o să-mi placă mult pentru că Brie Larson (după ce am văzut Room, am rămas mega-fană Brie), primul titlu Marvel cu o supereroină în prim-plan, feminism, înțelegeți voi. Dar nu mă așteptam să mă entuziasmeze atât de tare cum a făcut-o (cred că o să merg să-l mai văd o dată).

Captain Marvel intră pe 8 martie în cinematografele din toată țara și știu deja că o să mergeți să-l vedeți. Dar o să vă mai dau și eu cinci motive în plus să o faceți.

  1. Carol Danvers

La început, facem cunoștință cu Brie Larson în ipostaza de Vers, membră a grupării Kree, războinici nobili intergalactici, care duc un război dur cu alte creaturi din spațiu, Skrulii, care pot lua forma oricărui om. Vers are puteri pe care nici ea nu le bănuiește, dar și niște amintiri pe care nu le înțelege deloc. Viața ei alături de Krees pare una destul de echilibrată, până în momentul în care, după o misiune care se termină prost, ajunge pe pământ. Și începe să pună cap la cap piesele unui puzzle complicat: trecutul ei, al lui Carol Danvers.

Tot filmul urmărește evoluția fascinantă a acestui personaj. Regizorii Anna Boden și Ryan Fleck s-au ocupat să introducă și flashbacks din copilăria sa și e foarte mișto paralela între cele două laturi ale lui Captain Marvel: latura umană și latura de supereroină. Pe care Brie Larson le pune în valoare într-un mod minunat.

  1. Legăturile între poveștile Marvel

Marvel face multe lucruri faine, dar cel mai mult apreciez faptul că acești oameni se pricep de minune să lege din scenariu poveștile între ele. Acțiunea din Captain Marvel are loc cu mult înaintea apariției Răzbunătorilor. Singurul personaj din Captain Marvel pe care deja îl știm foarte bine e Nick Fury (Samuel L. Jackson), care are o chimie senzațională cu Vers/Carol Danvers.

Nu o să dau spoilere, dar filmul acesta pregătește excelent terenul pentru mult așteptatul Avengers: Endgame din aprilie. Și dacă ați urmărit și scenele de la finalul lui Infinity War, probabil știți deja că pe ecranul pagerului lui Nick Fury apare simbolul lui Captain Marvel. Și acum o să vedeți exact de ce se întâmplă acest lucru.

  1. #GirlPower

Filmul acesta nu este numai despre o supereroină care își depăsește limitele când toți o pun la pământ și o umilesc. Este despre o mulțime de femei mișto, cu sau fără puteri extraordinare, care lucrează împreună pentru a schimba lumea. Foarte empowering, de la început la sfârșit.

  1. Echilibrul perfect între acțiune, emoție și umor

Nu o să râzi la Captain Marvel cum ai râs la Thor: Ragnarok (la care eu m-am prăpădit de râs), dar nici nu o să rămâi dezamăgit la capitolul umor. Plus că îl avem pe Goose, o pisicuță aparent adorabilă, dar care, de fapt, este un Flerken, o creatură cu niște puteri fantastice – multe dintre momentele haioase ale filmului îl au pe Goose în prim-plan.

Apoi, avem și multă acțiune, pentru că nu degeaba s-a antrenat Brie Larson luni bune pentru această peliculă. Dar și scene dramatice, în care Vers este vulnerabilă și se simte pierdută într-o lume despre care nu știe mai nimic, este confuză și nu mai înțelege de partea cui ar trebui să fie. Iar toate aceste elemente sunt puse într-un echilibru perfect în Captain Marvel.

  1. Muzica

Sunt multe piese mișto de gagici în filmul ăsta. O să vă vină foarte des să dansați. Și sunt multe piese din categoria aia oldies but goldies (avem Nirvana, Garbage, No Doubt, tot ce e mai bun). Practic soundtrack-ul completează excelent un film delightful, de care sunt convinsă că o să vă bucurați și voi.

Deci? Mergem la Captain Marvel în weekend?

Foto: outnow.ch

Written By
More from Bianca Sterie

Top 15 seriale cu și despre adolescenți

După succesul topului cu filme pentru adolescenți, bune de revăzut și acum…...
Read More