(Review) Ant Man and the Wasp și provocările supereroilor de mici dimensiuni

Zilele trecute am fost să văd Ant Man and the Wasp (din 6 iulie în cinematografele din toată țara) și… mi-a plăcut! Îmi plac filmele Marvel, chiar foarte mult, dar nu mă gândeam că o vor scoate la capăt cu succes și de această dată, Ant Man and the Wasp fiind al treilea film Marvel lansat în 2018, după Black Panther și Infinity War. Însă partea bună e că Omul-furnică nu a fost neglijat și a primit sequelul pe care îl merita. Plus niște post-credits scenes care fac toți banii!

Un film cu mai multă personalitate: Ant Man and the Wasp

Ca să fiu sinceră, eu am mers la Ant Man and the Wasp complet pe dinafară. Nu văzusem primul film (și nici prietenii cu care am fost nu erau familiarizați cu furnicile eroine, ca să-mi mai dea câte un pont pe parcurs), așa că mă gândeam că acest Ant Man e un supererou așa… mai la mâna a doua. TOTAL GREȘIT. Mi se pare că fix aceste persoaje care se joacă în permanență cu dimensiunile lor au reușit să ne fure atenția mai bine decât orice alt supererou Marvel, tocmai pentru că așteptările nu erau foarte mari în privința lor. După Ant Man and the Wasp evident că am venit acasă și m-am uitat la primul film, am informațiile proaspete în minte, deci pot să încep prin a vă spune că, din punctul meu de vedere, al doilea film e mai bun decât primul.

Ant Man and the Wasp e mult mai dinamic, mai amuzant și mai îndrăzneț, iar Paul Rudd, Evangeline Lilly și Michael Douglas formează un trio care susține excelent acțiunea. Ce mi s-a părut diferit la Ant Man față de celelalte filme Marvel e că accentul e pus mai degrabă pe partea umană, pe legăturile dintre personaje și evoluția lor decât pe conflicte, pe orgoliile de supereroi și luptele spectaculoase dintre ei.

Infinity War a fost un tur de forță, trebuia să fii foarte atent în fiecare secundă să nu ratezi ceva, pentru că ba apărea Iron Man, ba făcea Doctor Strange un truc de magie, ba se mai supăra puțin Captain America și lua pe cineva la bătaie, adică a fost un maraton Marvel foarte fain, dar, pe alocuri, și obositor, pentru că te solicita enorm. În schimb, Ant Man and the Wasp e mult mai echilibrat, scenele de acțiune sunt mult mai bine dozate – adică da, avem efecte speciale (care arată genial la IMAX, ca de fiecare dată), imagini care îți fură privirea și culori în Quantum Realm (replica asta a fost genială: Do you guys just put the word ‘quantum’ in front of everything?), însă avem și momente și dialoguri pline de emoție, iar aici mă refer în special la cele dintre Scott Lang/Ant Man și Cassie (Abby Rider Fortson), fiica lui care îl salvează în cele mai dificile momente.

În partea a doua, îl găsim pe eroul nostru în arest la domiciliu, încercând să stea departe de probleme și să își ducă la bun sfârșit ultimele zile din pedeapsă. Scott plănuiește să-și reia legătura cu micuța Cassie și să se ocupe de firma lui de securitate, dar Dr. Hank Pym (Michael Douglas) și Hope van Dyne (Evangeline Lilly) au alte planuri pentru el. Cei doi vor să o aducă înapoi pe Janet (Michelle Pfeiffer), mama lui Hope și soția lui Hank, prinsă în Quantum Realm, un loc de unde, până acum, numai Ant Man a reușit să se întoarcă.

Girl power cu Wasp

Marvel a început să pună și mai mult accent pe partea feminină odată cu Thor: Ragnarok (probabil vă amintiți de Hela și de Valkyrie), iar Ant Man and the Wasp s-a aliniat noii direcții. O avem pe Hope van Dyne / Wasp, co-headlinerul acestui film, care luptă cot la cot cu Ant Man, dar avem și o eroină în rol negativ, interpretată de minunata Hannah John-Kamen. Și poate una dintre părțile mele preferate din acest film e tocmai asta, că sunt portretizate foarte fain personajele feminine. Asta ca să nu mai spun de apariția de la final, despre care nu dezvălui nimic acum, dar vă promit că o să vă placă mult.

Și da, reiau ideea de la început: să stați până la final ca să vedeți scenele post-credits. O să fie o legătură interesantă cu următorul film Avengers, a cărui premieră în Statele Unite va avea loc pe 3 mai 2019 (probabil tot atunci va fi și la noi, cannot wait!). Până atunci însă, vă propun să dați o fugă la cinema la Ant Man and the Wasp!

Filmul Ant Man and The Wasp este distribuit de Forum Film România şi este disponibil din 6 iulie în cinematografe, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

Foto: outnow.ch

Written By
More from Bianca Sterie

TIFF 2019: clujenii votează cel mai bun film european pentru tineri

Young Audience Award (YAA), eveniment internațional creat de Academia Europeană de Film...
Read More

Leave a Reply