Țara moartă, cel mai de succes documentar românesc al anului 2017

Tara moarta

Producția Țara moartă, pentru care Radu Jude a fost recent premiat pentru regie la Festivalul de Film La Orquídea (Cuenca), este cel mai vizionat documentar al anului 2017.

Filmul a fost vizionat de peste 5.100 de spectatori, de când a fost lansat în cinematografele româneşti, pe 25 august, după ce a avut premiera internațională în secţiunea Signs of Life a Festivalului de Film de la Locarno 2017.

Țara moartă este un eseu documentar compus din mai mult de 500 de fotografii dintre cele peste 8.500 ale colecţiei Costică Acsinte, texte de Emil Dorian şi fragmente din coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii ’30 – ’40.

Montajul documentarului este semnat de Cătălin Cristuţiu, sound designul de Dana Bunescu, iar consilierea tehnică a fost asigurată de Marius Panduru. Filmul este realizat cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte.

Pelicula a participat, în luna octombrie, în competiţia de documentare a celei de-a 61-a ediţii a BFI London Film Festival și în selecția Between Jewish and Israeli Identity a Haifa Film Festival. În plus, Țara moartă a fost parte din selecția oficială a Vienna Internațional Film Festival și a International Documentary Film Festival Amsterdam.

Lungmetrajul s-a bucurat de cronici favorabile, fiind considerat o operă perfect suspendată între realism și poezie, iar Radu Jude, noul copil de aur al cinematografiei românești.

Written By
More from Bianca

Helena Bonham Carter va fi Prințesa Margaret în al treilea sezon The Crown

Netflix a anunțat că Helena Bonham Carter se alătură distribuției The Crown....
Read More

Leave a Reply