All about… Timothée Chalamet și cele mai bune roluri ale sale

timothee chalamet

M-am uitat la multe filme și seriale în ultima vreme. Și am dobândit niște mici obsesii pentru anumiți actori și anumite actrițe. Mici spre mari. 😀 Dar tot e bine, că măcar așa m-am gândit să pun de-o rubrică specială pe Moviecore.ro. All about… va fi de acum încolo despre actori, regizori, artiști, în general, care fac parte din noul val. Și care se încadrează la categoria CRUSH-uri răvășitoare.

Primul pe listă? Timothée Chalamet din Call Me by Your Name. Care sper că ați aflat deja că va avea și un sequel regizat tot de Luca Guadagnino, care a confirmat deja că Timothée și Armie Hammer vor reveni în noul film (premiera lui va avea loc, cel mai probabil, în 2020).

De ce ne place?

Păi cum să nu îți placă de el, cu ochișorii ăia ai lui de Bambi, trăsăturile proeminente și buclele alea drăgălașe? Prea multe diminutive? Da. Prea multe. Revenind.

Peste noapte aproape, Timothée Chalamet a ajuns de la Sundance la Oscaruri, la Teatrul Dolby din Los Angeles și s-a transformat în copilul-minune al Hollywood-ului. Nu pe nedrept, pentru că talent și charismă are din plin! La 22 de ani, a devenit cel mai tânăr actor nominalizat la Oscar în aproape 80 de ani. Și pare suficient de smart cât să își aleagă roluri bune, însă despre asta povestim puțin mai jos.

Și vă rog eu mult, uitați-vă la clipurile cu el. O să râdeți încontinuu! 😀

Familia lui Timothée nu e străină de showbiz. Mama lui, Nicole, este broker și fostă dansatoare pe Broadway, iar tatăl său, Marc, francez la origine, este editor pentru UNICEF. Actorul mai are o soră mai mare, Pauline, care este actriță în Paris. În plus, unchiul său este regizorul Rodman Flender, iar mătușa sa e nimeni alta decât producătoarea TV și scenarista Amy Lippman, care a scris episoade pentru Masters of Sex și Time of Your Life.

Chalamet vorbește fluent franceza, mai ales că și-a petrecut verile din copilărie în Franța, însă acum se descurcă și cu italiana, mai ales că, înainte de începerea filmărilor pentru Call Me by Your Name, a stat în Italia să învețe limba și să ia lecții de pian și chitară.

Timothée a mers la LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts din New York, același liceu la care au învățat Ansel Elgort și Lourdes, fiica Madonnei, cu care Chalamet a avut o relație. Iar actoria nu a fost prima lui opțiune. În liceu, Timothée era un pui de rapper (da, știu, n-are față :D), alias Lil’ Timmy Tim, iar apoi s-a orientat către fotbal, însă nici acest sport nu l-a convins până la capăt. Actorul a studiat un an la Universitatea Columbia, dar apoi a renunțat și a hotărât să se dedice exclusiv actoriei. Și bine a făcut, pentru că numai anul acesta a jucat în două filme nominalizate la Oscar: Call Me by Your Name și Lady Bird, ca să nu mai vorbim despre propria lui nominalizare – dacă nu era Gary Oldman, aș fi mers pe mâna lui la Oscaruri.

Iar dacă și vouă vă place Timothée Chalamet, mai jos aveți o listă de filme și seriale în care îl puteți vedea. Ah, și era cât pe ce să fie Spider-Man, dar rolul a ajuns, în cele din urmă, la Tom Holland. Un alt crush despre care plănuiesc să povestesc curând. 😀

Timothée Chalamet și rolurile în care ne-a cucerit

Despre Call Me by Your Name nu mai povestesc, că bănuiesc că l-ați văzut și plăcut deja. Dar hai să vedem ce ziceți și despre următoarele roluri. 😀

  1. Homeland

Da, actorul a jucat chiar în unul dintre serialele mele preferate, însă n-a apărut în multe episoade. În orice caz, acesta era Fin Walden, băiatul vice-președintelui american, care era împreună cu Dana Brody, fiica lui Nicholas Brody (Damian Lewis).

  1. Interstellar

Acum patru ani, Chalamet a jucat rolul lui Tom Cooper, fiul adolescent al lui Matthew McConaughey din Interstellar-ul lui Christopher Nolan.

  1. Men, Women & Children

Pe cât de tare mi-a plăcut filmul ăsta, trebuie să recunosc că nu-mi amintesc de el, ci de Ansel Elgort. Dar cel mai probabil Chalamet juca rolul hărțuitorului din liceu.

  1. Miss Stevens

O comedie ușor cheesy, Miss Stevens e povestea unei profesoare care își duce elevii, printre care și Timothée Chalamet și Lili Reinhart din Riverdale, la o competiție de actorie.

  1. Hot Summer Nights

Nu l-am văzut încă, dar pare să aibă potențial, mai ales că este tot un coming of age movie cu Timothée în rol principal.

  1. Lady Bird

În Lady Bird (foto sus) este un fel de artist neînțeles de societate. Iar el și Saoirse Ronan sunt extraordinari împeună, chiar e o plăcere să-i urmărești!

Foto: outnow.ch

ÎȚI RECOMAND ȘI: 21 de filme franțuzești care mi-au plăcut

 

Written By
More from Bianca Sterie

The Addams Family revine pe marele ecran de Halloween

Chiar înainte de Halloween, familia Addams, iubită pentru ciudățenia și misterul ei,...
Read More

Leave a Reply