Menu
Topuri / TV

10 seriale oldie but goldie numai bune de revăzut acum

seriale oldie but goldie

De câteva săptămâni încoace am început din nou Gilmore Girls, cred că este unul dintre primele seriale urmărite de mine (mă uitam la el pe vremea lui Acasă TV) și am zis că e timpul să-l revăd. Mai ales că este un serial care mă binedispune imediat, e și ușurel, numai bun de bingeuit înainte de culcare.

Pe lângă Gilmore Girls, am zis să vă mai propun câteva titluri de revăzut în serile sau în weekendurile în care nu ai chef de ceva complicat sau în momentele în care te lovește nostalgia.

Sex and the City

New York-ul, înțelepciunea lui Carrie Bradshaw în ceea ce privește dragostea și relațiile, aventurile celor patru prietene în marele oraș: e o rețetă care a funcționat excelent ani la rând și o poveste cumva atemporală. S-a mai schimbat puțin moda, ce-i drept, dar e ușor să rezonezi chiar și acum cu Sex and the City.

Friends seriale oldie but goldie

Eu nu am văzut Friends, nu știu de ce nu m-a prins niciodată, dar am urmărit la niște prieteni câteva episoade random și e ce trebuie pentru duminicile alea pe canapea, când mai arunci un ochi pe Instagram, un ochi la cățel… și din când în când mai vezi ce face Rachel.

Lost

Este unul dintre serialele mele preferateeeee, am mai spus asta de câteva ori! Îl ador. Știu că nu e un serial pentru oricine, dar dacă îți plac suspansul și poveștile care se joacă total cu mintea ta, Lost e ce trebuie. Pentru cei care nu știu despre ce e vorba, serialul începe cu prăbușirea unui avion, un accident în urma căruia supraviețuitorii ajung pe o insulă misterioasă și încearcă să supraviețuiască până primesc ajutor. Asta dacă-l primesc. 😀

Twin Peaks

Twin Peaks este la rândul său un serial evergreen, numai bun de văzut oricând. O crimă misterioasă, un agent care încearcă să deslușească ițele încurcate și un oraș tare dubios: acestea sunt „ingredientele” cu ajutorul cărora Twin Peaks a devenit un hit în anii ’90.

Gossip Girl

Am revăzut acum vreo trei ani Gossip Girl. Da, era o telenovelă super nerealistă din punctul meu de vedere (come on, cine vine cu limuzina la liceu într-un oraș în care traficul e infernal? Asta ca să nu mai vorbim de celelalte excentricități. Nici Ivanka Trump nu cred că a fost crescută așa). Dar chiar și așa, mi-a plăcut mult că era ca un fel de ghid al New York-ului. Magazine, restaurante, muzee, cafenele: când o să ajung și eu la New York (în următorii 50 de ani… sper și eu), o să știu totul din Gossip Girl. seriale oldie but goldie

Buffy the Vampire Slayer seriale oldie but goldie

Înainte de toată această avalanșă de seriale cu vrăjitori, vampiri, demoni și alte ființe supranaturale, a fost Buffy the Vampire Slayer. Cu Sarah Michelle Gellar în rolul unei eroine al cărei destin este să lupte cu tot felul de creaturi ale răului.

That ‘70s Show

Ăsta este un serial care poate că nu mai merge după o anumită vârstă, dar merită titlul de oldie but goldie. E o comedie foarte faină despre un grup de adolescenți din Winsconsinul anilor ’70.

Prison Break

La fel ca Lost, Prison Break a fost un serial care m-a ținut cu sufletul la gură și ochii lipiți de ecran. Îmi era imposibil să mă opresc la un singur episod. Povestea începe cu Michael Scofield (Wentworth Miller), care își tatuează închisoarea în care e închis fratele său pe tot corpul, punând la cale un plan de evadare pentru acesta, înainte să i se aplice condamnarea la moarte.

Gilmore Girls

Pentru că e un serial minunat, după cum spuneam mai sus. Are umor, are dramă, are niște personaje adorabile. I love it! Ah, și sper că ați văzut deja și miniseria Gilmore Girls: A Year in Life, patru episoade cu Rory și Lorelai după zece ani? seriale oldie but goldie

Game of Thrones

Da, nu e tocmai un serial cu cine știe ce vechime. Dar imediat ce voi termina Gilmore Girls plănuiesc să-l reiau și pe acesta, pentru că tocmai au anunțat că ultimul sezon va fi lansat în aprilie 2019, așa că vreau să-l dovedesc din nou. Am uitat unele detalii și vreau ca până aflu deznodământul să am imaginea de ansamblu a luptei pentru Tronul de Fier din Westeros. 😀

Foto: Netflix România

seriale oldie but goldie