Menu
Topuri / TV

12 seriale cu cele mai mișto personaje feminine de văzut în martie

Mă țin de multă vreme să scriu acest material, pe care l-am amânat, l-am tot amânat până a venit momentul perfect pentru el. Pentru că perioada asta cuprinsă între 1 și 8 martie e numai bună pentru un maraton simpatic de seriale cu cele mai mișto fete din lume. Pe unele dintre ele este posibil să le fi urmărit deja, pe altele poate că le veți descoperi acum, în orice caz, un lucru este sigur: o să vă placă mult de tot acest top! seriale personaje feminine

Gilmore Girls

O să fie cam aiurea că o să vă spun despre cam toate serialele de aici că se numără printre preferatele mele all-time, dar ăsta e adevărul. Gilmore Girls e chiar în top 3 (alături de Lost și Da Vinci’s Demons – da, știu, ciudată combinație).

Mi se pare una dintre producțiile cu cele mai mișto lecții de viață. Cu Lorelei (Lauren Graham) și Rory (Alexis Bledel), mamă și fiică, două năstrușnice care trec prin nenumărate întâmplări mai mult sau mai puțin haioase. Situații în care e imposibil să nu vă regăsiți și voi. Provocări de tot felul, depășite, la finalul zilei, cu mult umor. Și optimism. Pentru că asta este, din punctul meu de vedere, principala lecție din Gilmore Girls. Că oricât de nasoală ar fi viața câteodată, tot apare o luminiță acolo. Și e bine din nou.

Grace & Frankie seriale personaje feminine

Aș vrea să mă credeți pe cuvânt când spun că Grace & Frankie e unul dintre cele mai amuzante seriale făcute vreodată. Și nici măcar nu mă așteptam să îmi placă atât de tare. Dar vă promit că e fix ce aveți nevoie după o zi plină, care v-a secat de toată energia.

Povestea începe cu Grace (Jane Fonda) și Frankie (Lily Tomlin) la un restaurant. Nu se înțeleg ele tocmai bine, dar sunt nevoite să se tolereze de dragul soților, parteneri la aceeași casă de avocatură. La cina la care sunt invitate de către aceștia, cele două speră că Robert (Martin Sheen) și Sol (Sam Waterston) le vor anunța că ies în sfârșit la pensie. Nici pe departe! Grace și Frankie sunt complet luate pe nepregătite când soții lor le informează că… sunt gay și că vor să se căsătorească.

Homeland

Un alt titlu care se încadrează la favoritele mele, Homeland e genul de serial de care nu m-am plictisit nici după șapte sezoane. Și cred că, într-o mare măsură, acesta este meritul lui Claire Danes, femeia joacă incredibil de bine.

Homeland o are în prim-plan pe Carrie Mathison, o agendă C.I.A. care suferă de tulburare bipolară. După întoarcerea în țară a lui Nicholas Brody (Damian Lewis), un pușcaș marin ținut prizonier de Al-Qaeda timp de opt ani, Carrie începe să-l suspecteze că este un soldat care a fost întors împotriva Statelor Unite. Un fals erou și o amenințare pentru popor.

Outlander

Despre Outlander v-am povestit pe larg aici, pentru că… guess what? Și acesta se numără printre serialele mele preferate. seriale personaje feminine

Acțiunea din Outlander începe în 1945, după terminarea celui De-al Doilea Război Mondial, când Claire (Caitriona Balfe), o asistentă care i-a ajutat pe răniții de pe front, se întoarce acasă, la soțul ei, Frank (Tobias Menzies). Ulterior, cei doi pleacă în Scoția, într-o vacanță în timpul căreia are loc un fenomen ciudat: Claire ajunge într-un loc misterios, pietrele de la Craigh na dun, care o transformă într-o călătoare în timp. Fără să înțeleagă ce s-a întâmplat, ea se trezește în Scoția anului 1743, în mijlocul conflictelor dintre englezi și scoțieni.

Marvel’s Jessica Jones

Jessica Jones (Krysten Ritter) e supereroina imperfectă. Puțin alcoolică și impulsivă, cu un trecut care și-a pus amprenta dramatic asupra ei, dar cu o inimă de aur și o forță incredibilă, o putere care o ajută nu doar să îi cotonogească serios pe băieții răi, ci și să mute mobilierul prin casă… la nevoie.

Sex and the City seriale personaje feminine

Mai e nevoie să mai spun ceva despre Sex and the City? Cred că ar fi de prisos. Dar o să vă las cu citatul meu preferat, un îndemn numai bun pentru sărbătorile din această perioadă: “Don’t forget to fall in love with yourself first.”

Homecoming

Julia Roberts s-a avântat pe teritoriul televiziunii și bine a făcut, pentru că Homecoming e brilliant! Actrița joacă rolul lui Heidi, o femeie care a lucrat în cadrul unei organizații menite să îi consilieze pe soldații întorși de pe front și să îi ajute să revină la viața de civil. Trecutul ei începe să iasă la iveală în clipa în care Departamentul de Apărare American încearcă să afle de ce a plecat Heidi de-acolo și care este adevărata poveste din spatele deciziei sale.

The Marvelous Mrs. Maisel

După o despărțirea care o zdruncină destul de serios, Midge (Rachel Brosnahan) se hotărăşte să facă o schimbare radicală în viaţa ei şi să se apuce de stand-up, mizând pe umorul ei. Reușește? Da. Din toate punctele de vedere.

The Crown

De-abia aștept să văd sezonul al treilea din The Crown, mi se pare una dintre cele mai bune producții Netflix. Cu poveste (în prim-plan e tocmai Regina Elisabeta a II-a), cu intrigi regale, cu bârfe de curte. Plus că îți pune într-o cu totul altă perspectivă monarhia.

Big Little Lies

Un alt titlu pe care de-abia aștept să-l văd (sezonul al doilea din Big Little Lies apare în iunie)! Totul se învârte în jurul unei crime, o întâmplare ciudată care zguduie comunitatea din Monterey. Iar Nicole Kidman, Reese Witherspoon și Shailene Woodley se pricep de minune să mențină suspansul pe tot parcursul poveștii.

The Handmaid’s Tale

Cât de întunecate pot deveni lucrurile în The Handmaid’s Tale? Nici măcar nu vreau să îmi imaginez ce au pregătit producătorii de la Hulu pentru al treilea sezon (care va debuta în iunie) și cât de departe pot merge abuzurile din Gilead.

My Brilliant Friend

Un serial de suflet pentru mine (pentru că e emoționant și pentru că acțiunea are loc în Italia, care este o țară de basm), My Brilliant Friend urmărește povestea a două prietene, Elena și Lila, a căror legătură începe în anii ’50, pe străzile gri și periculoase din Napoli. 

Foto: HBO, Netflix, outnow.ch