Menu
Film / Topuri

15 filme perfecte pentru gurmanzi

filme gurmanzi

filme gurmanzi

Înainte să încep să dezvolt subiectul, o să vă spun că acest articol ar trebui parcurs cu o găletușă de aripioare picante lângă. Sau cu o pizza cu de toate și un pahar de vin alb. Merg și niște paste. Și poate niște clătite cu Nutella.

Gata, gata, o las mai moale cu sugestiile! Dar mi se făcuse și mie foame. Că altfel nu înțeleg cum de-am gândit un top al filmelor cu mâncare. Dintre toate topurile posibile. 😀 Chiar și așa, sper să vă bucurați de el, că e unul delicious. Iar dacă aveți și alte recomandări, le aștept cu drag și interes în secțiunea de comentarii de mai jos.

The Hundred-Foot Journey (filme gurmanzi)

Încep cu el pentru că am citit și cartea scrisă de Richard C. Morais (Madame Mallory și micul bucătar Indian, disponibilă la editura Humanitas), așa că pot face o dublă recomandare, pentru că și romanul e foarte tare. În momentul în care o familie de indieni își deschide un restaurant tradițional chiar vizavi de localul ei premiat cu stele Michelin, Madame Mallory (Helen Mirren) știe că va urma un război… în bucătărie. Condimentele indiene sau la haute cuisine française: cine va câștiga această bătălie? (filme gurmanzi)

Today’s Special (filme gurmanzi)

Tot un film cu arome indiene, Today’s Special este o comedie la care promit că veți râde mult. După ce demisionează, în urma unei nedreptăți, de la restaurantul de top pentru care lucra, Samir (Aasif Mandvi) hotărăște să-și ajute familia și să se ocupe de restaurantul lor indian, chiar dacă nu știe mai nimic despre bucătăria tradițională. Din fericire pentru el, primește un ajutor neașteptat și, treptat, începe să o scoată la capăt.

Chef 

L-am mai recomandat aici, pe Moviecore, dar nu pot să nu-l menționez din nou. Mai ales că e un reprezentant de seamă al filmelor culinare. Chef urmărește povestea lui Cal Casper (Jon Favreau, care a și regizat filmul), un bucătar care, după ce este concediat de la restaurantul la care lucra, hotărăște să nu renunțe la visul său de găti și își deschide propria rulotă cu mâncare. Ajutoarele sale în această aventură sunt Percy (Emjay Anthony), puștiul lui super conectat la social media, și Martin (John Leguizamo), cel mai bun prieten.

The Trip to Italy

Doi britanici pornesc într-un tur al restaurantelor din Italia, o călătorie în care descoperă ce gust are cu adevărat… la dolce vita.

The lunchbox

Ce poate face un pachețel de prânz ajuns din greșeală în mâinile altei persoane? Well, poate declanșa un lung șir de mesaje și povești haioase… pe fundalul eclecticului Mumbai.

Julie & Julia

Maryl Streep și Amy Adams fac echipă în această comedie regizată de Nora Ephron. Hotărâtă să facă și ea ceva interesant, la fel ca toate prietenele ei, Julie Powell (Adams) se apucă să gătească toate cele 524 de rețete din cartea legendarei Julia Child (Streep), femeia care a revoluționat bucătăria americanilor. Și să scrie despre experiențele sale.

Waitress

Ca să nu ziceți că nu sunt fată de treabă, vă recomand și două locuri mișto din București și din Cluj după ce povestesc despre filmul ăsta. Waitress o are în prim-plan pe Jenna (Keri Russell), o chelneriță care face tarte și plăcinte geniale și care visează la momentul în care va avea suficienți bani pentru a-și părăsi soțul, pe Earl (Jeremy Sisto). A zis cineva plăcinte? Okay, păi atunci, ca o plăcin-fană ce sunt, vă recomand să mergeți la Atelierul de Tarte (Bulevardul Ion Mihalache, nr. 20, București) și la À la tarte (strada I. C. Brătianu, nr. 35-37, Cluj-Napoca). Mergeți acolo și îmi puteți mulțumi apoi!

No Reservations

Catherine Zeta-Jones și Aaron Eckhart pornesc un război în bucătărie, însă este unul care se sfârșește bine pentru amândoi. Ea este perfecționistă, un control freak care își trăiește toată viața în restaurantul de lux 22 Bleecker din Manhattan, punând la cale alte și alte preparate. El este relaxat, haios, un tip care știe să se bucure de viață. Aparent nu au nimic în comun, dar…

Ratatouille

Ratatouille, of, cum să lipsească Ratatouille din această poveste? Șoricelul Remy (vocea lui Patton Oswalt) este cel mai tare bucătar din Franța!

Cloudy with a Chance of Meatballs

Asta e clar una dintre animațiile mele preferate și, zău așa, mâncarea cade din cer, cum să nu îți placă așa ceva? Flint (vocea lui Bill Hader) este un inventator ciudățel, care, într-un moment de inspirație, inventează o mașinărie ce multiplică mâncarea. Și, în scurt timp, începe să plouă. Cu chiftele. Burgeri. Și tot ce va mai doriți.

Babette’s Feast

Filmul care a câștigat în 1988 Oscarul pentru Cel mai bun film străin (Danemarca), Babette’s Feast o are în prim-plan pe Babette (Stephane Audran), o femeie cu un trecut plin de secrete, care se angajează ca menajeră în casa a două surori dintr-un sat danez. Pentru a-l sărbători pe tatăl lor, recent decedat, acestea vor să pregătească o masă pentru cei apropiați, iar Babette insist să se ocupe ea de cină… de la un capăt la altul.

Burnt

Bradley Cooper este protagonistul din Burnt, o peliculă despre un chef care a avut totul… și a pierdut totul. Dar asta nu înseamnă că este gata să renunțe la pasiunea lui, ba chiar dimpotrivă, luptă pentru a doua șansă. Șansa celui mai bun restaurant din lume.

Chocolat

Juliette Binoche. Johnny Depp. Și un magazin de ciocolată delicioasă, care tulbură apele în liniștitul orășel francez Lansquenet.

Como agua para chocolate

Un film mexiacn în regia lui Alfonso Arau, Como agua para chocolate explorează o relație interzisă de o mamă mult prea strictă. Plus foarte multe reguli încălcate. Și o pasiune teribilă, transpusă în preparate absolut delicioase.

Eat Pray Love

Nu am ce să vă spun nou despre acest film, pentru că știu că deja l-a văzut toată lumea. Dar nu pot depăși scena în care Julia Roberts mănâncă pizza bună la deja legendara L’Antica Pizzeria da Michele din Napoli. Aș vrea să văd orașul ăsta numai pentru pizza aia! 😀

Foto: outnowch

No Comments

    Leave a Reply