Menu
Film / Topuri

20 de filme de comedie la care te vei distra pe cinste (Partea I)

După cele două topuri dedicate comediilor romantice, a venit momentul să vă propun unul cu şi mai multă veselie. Aşa că am adunat în lista de mai jos 20 de titluri, unele mai vechi, altele destul de noi, şi a ieşit o selecţie de filme de comedie la care, în mod sigur, vă veţi distra pe cinste.

Sideways

O comedie nominalizată la cinci categorii la Oscar (inclusiv Best Picture), care i-a adus lui Alexander Payne statueta de aur pentru scenariu, Sideways urmărește aventura a doi bărbați la o podgorie din California. Miles (Paul Giamatti) este un scriitor divorțat și cam trist, entuziasmat doar de vinurile bune, pe când Jack (Thomas Haden Church) care se pregătește să se însoare. Sau, cel puțin, ăsta e planul inițial.

Groundhog Day

Bill Murray joacă rolul lui Phil Connors, un meteorolog nemulţumit de faptul că în fiecare an este trimis într-un orăşel banal ca să acopere Ziua cârtiţei. Dar frustrarea lui ia o amploare şi mai mare în momentul în care îşi dă seama că trăieşte exact aceeaşi zi la nesfârşit, fiind prins într-o buclă a timpului.

Friday

Chiar dacă nu aţi văzut filmul, sigur ştiţi acest celebru meme cu Ice Cube şi Chris Tucker. Cei doi joacă rolul unor prieteni care fumează iarba unui dealer de droguri (în loc să o vândă) şi care au doar câteva ore la dispoziţie pentru a face rost de banii pe care îi datorează acestuia.

Being John Malkovich

O comedie cu un subiect original, foarte bine realizată, Being John Malkovich urmăreşte povestea lui Craig Schwartz (John Cusack), un păpuşar care trece printr-o criză existenţială şi care, într-un moment de exasperare, ajunge în mintea actorului de cinema John Malkovich. Iar acesta este numai începutul unei aventuri de pomină.

Borat

O comedie cu substrat politic, Borat îl are în prim-plan pe Sacha Baron Cohen în rolul lui Borat, un jurnalist faimos în Kazahstan, care pleacă în America pentru a face un reportaj despre această mare naţiune a lumii şi pentru a aduce de-acolo învăţături alese pentru poporul său.

What We Do in the Shadows

Un altfel de film cu vampiri, What We Do in the Shadows este regizat de Taika Waititi (Thor: Ragnarok) şi a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Sundance. Pelicula explorează povestea a trei vampiri trăsniţi, care acceptă să fie protagoniştii unui documentar de televiziune.

High Fidelity

Un film care împacă muzica şi comedia, High Fidelity ni-l prezintă pe Rob (John Cusack), proprietarul unui magazin de viniluri în prag de faliment, care îşi rememorează viaţa şi eşecurile în dragoste.

Bridesmaids

O gaşcă de domnişoare de onoare organizează cea mai tare petrecere de burlăciţe pentru prietena lor, chiar dacă aventura lor scapă un pic de sub control.

Tootsie

O comedie clasică în regia lui Sydney Pollack, Tootsie îl are în prim-plan pe Dustin Hoffman în rolul lui Michael Dorsey, un actor cu care nimeni nu mai vrea să lucreze şi care, în cele din urmă, ajunge să fie şomer. Nevoit să se reinventeze, acesta se deghizează în femeie şi obţine un rol pe Broadway.

As Good As It Gets

Filmul care le-a adus Oscarul lui Jack Nicholson şi Helen Hunt, As Good As It Gets uneşte vieţile a trei personaje care, aparent, nu au nimic în comun, dar care, împreună, îşi găsesc liniştea şi fericirea.

21 Jump Street

Rivali în liceu, cei mai buni prieteni în timpul facultăţii, Schmidt (Jonah Hill) şi Jenko (Channing Tatum) sunt acum poliţişti sub acoperire şi trebuie să se integreze în lumea adolescenţilor, care nu mai este deloc aşa cum şi-o aminteau ei.

The 40 Year Old Virgin

Andy (Steve Carrell) are o viaţă tihnită: lucrează la un magazin, are un apartament şi îşi petrece fiecare zi fără complicaţii. Singura problemă este că… are 40 de ani şi nu a făcut niciodată sex. Iar prietenii lui încearcă să schimbe acest lucru.

The Blues Brothers

După ce ies din închisoare, Jake (John Belushi) şi Elwood Blues (Dan Aykroyd) se întorc la mănăstirea în care au crescut şi reunesc trupa de blues pe care o aveau pentru a salva proprietatea aflată acum în pericol să fie vândută.

Deadpool

După ce dobândeşte puteri neobişnuite în urma unui experiment care se încheie prost pentru el Wade Wilson (Ryan Reynolds) preia numele de Deadpool şi intră în lumea supereroilor.

Ferris Bueller’s Day Off

O comedie clasică și surprinzător de haioasă (chiar și pe IMDB are notă mare! :D), Ferris Bueller’s Day Off îl are în prim-plan pe Ferris (Matthew Broderick, în tinerețea lui glorioasă), un licean pus tot timpul pe șotii, care hotărăște să își ia o zi liberă de la școală, spre disperarea directorului exasperate de acțiunile lui Bueller.

The Hangover

Patru prieteni. Las Vegas. Şi o petrecere a burlacilor care nu are cum să iasă bine. Mai ales că dimineaţa de după implică un tigru, un bebeluş de câteva luni şi muuultă amnezie.

Neighbors

Seth Rogen și Rose Byrne îi interpretează pe Mac și Kelly, care au devenit de curând părinți și sunt fericiți că, în sfârșit, s-au așezat la casa lor. Dar liniștea lor nu durează prea mult, pentru că, în scurt timp, cei doi își dau seama că vecinii lor sunt niște studenți foarte petrecăreți și zgomoși, iar casa lor este sediul frăției Delta Psi Beta. Altfel spus, nu tocmai cel mai bun cartier pentru a crește un copil.

Due Date

Robert Downey Jr. și Zach Galifianakis fac echipă în Due Date (foto sus), o comedie cu numeroase răsturnări de situație. Primul joacă rolul lui Peter Highman, un bărbat care se grăbește să ajungă acasă, pentru a-i fi alături soției la naștere. Ghinionul lui este că îl întâlnește pe Ethan Tremblay (Galifianakis), un adevărat magnet pentru dezastre.

Wedding Crashers

Owen Wilson și Vince Vaughn au un hobby mai puțin obișnuit: sunt spărgători de nunți. Practic, deviza lor este să se distreze cât mai mult pe seama invitaților la astfel de evenimente. Dar planul lor obișnuit ia o turnură neașteptată în clipa în care ajung la o nuntă la care pun ochii pe două domnișoare de onoare.

The Internship

Și încheiem cu aceiași Owen Wilson și Vince Vaughn, care de această dată joacă rolurile unor agenți de vânzări hotărâți să se redescopere pe plan profesional. Astfel, cei doi ajung în internship la Google, intrând în competiție cu cei mai străluciți tineri ai națiunii.

Foto: outnow.ch