Menu
Film / Topuri

20 de filme minunate pentru zilele mai puțin bune

filme minunate pentru zile proaste

Da, ni se întâmplă tuturor să avem zile proaste. Ba chiar săptămâni, luni întregi, ca să fim sinceri până la capăt. 😀 Pe net sunt sute de mii de articole care te învață cum să depășești o zi proastă. În 5, 10 sau 15 pași.

Eu nu am ce pași să îți recomand, că mulți dintre ei sunt cam inutili (mai puțin pasul cu „Mănâncă Nutella!” – ăla chiar e un pas care dă rezultate!). Dar am niște filme, grupate pe câteva categorii, care s-ar putea să te facă să zâmbești.  Mai ales că toate au happy-end. Pe unele cu siguranță că le-ai văzut deja, dar poate că-i un moment bun să le revezi. Și Nutella, nu uita de sfatul acela clasic cu Nutella! 😀

Brits rule

O bună parte din actorii mei preferați sunt britanici, multe dintre filmele mele preferate sunt britanice, așa că prima categorie le este dedicată lor. Nu de-alta, dar când auzi acel accent minunat, parcă automat te simți mai bine.

 • Notting Hill

Hugh Grant, Julia Roberts, o librărie micuță din fabulosul cartier londonez Notting Hill: rețeta perfectă!

 • Love Actually

Viețile mai multor personaje se intersectează în Londra, în prag de Crăciun, iar rezultatul este un film adorabil!

 • Red Nose Day Actually

Sequelul lui Love Actually, un scurtmetraj de 15 minute cu Hugh Grant, Liam Neesom, Keira Knightley și mulți alții.

 • Sense and Sensibility

N-ai cum să dai greș cu ecranizarea unui roman de Jane Austen. Mai ales dacă joacă Emma Thompson și Kate Winslet în ea.

 • Pride and Prejudice

Sunt mai multe versiuni, dar preferatul meu rămâne cel din 2005, cu Keira Knightley în rolul lui Elizabeth Bennet.

 • Love, Rosie

Mi-a plăcut mult acest film. Bine, mult e puțin spus. Mi-a plăcut la nebunieeeee și o să îl recomand ori de câte ori voi avea ocazia. Pentru Lily Collins, Sam Claflin și povestea lor, doi prieteni foarte buni care se pierd și se regăsesc în permanență.

 • Bridget Jones’s Diary

Ei, haideți, doar nu credeați că lipsește Bridget de-aici!

Cheesy rom-coms filme minunate pentru zile proaste

Că doar cu toții le iubim…

 • The Wedding Date

Kat Ellis (Debra Messing) merge la nunta surorii sale, dar nu poate să dea singură cu ochii de fostul său logodnic. Așa că angajează o escortă… care ar stârni gelozia oricui.

 • Leap Year

Pentru că iubitul ei nu o cere în căsătorie nici după patru ani de relație, Anna (Adams) decide să plece la Dublin, unde se află acesta, și să profite de o sărbătoare a irlandezilor pentru a face ea acest pas. Din cauza unei furtuni însă, Anna aterizează într-un alt colț al țării, o zonă rurală care arată fabulos, și ajunge să se intersecteze cu Declan (Goode), eternul morocănos.

 • Pretty Woman

Cum ar zice Julia Roberts… „I’m gonna treat you so nice, you’re never gonna let me go.” Așa și cu filmul ăsta: l-ai văzut de 100 de ori, dar e atât de simpatic încât nu ai renunța la el vreodată…

 • Sweet Home Alabama

Reese Witherspoon joacă rolul lui Melanie Smooter, o socialite new-yorkeză, care se întoarce acasă, în Alabama, pentru a obține divorțul de soțul ei. Iar lucrurile iau o turnură neașteptată.

CITEȘTE ȘI: 

Comedii romantice pe care le vei adora (Partea a II-a)

Oldies but goldies filme minunate pentru zile proaste

Pentru că nimic nu se compară cu un film clasic.

 • Breakfast at Tiffany’s

Holly Golightly este de departe cel mai tare personaj feminin din filme, iar Breakfast at Tiffany’s este un titlu care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

 • Singin’ in the Rain

Povestea tranziției de la filmul mut la filmul cu sunet, multă muzică și mult umor. Pe scurt, Singin’ in the Rain!

 • Some Like It Hot

Pentru a scăpa de o răfuială cu o bandă de gangsteri, doi muzicieni se deghizează în femei și pornesc în turneu cu o orchestră feminină.

Strong Girls

Iar dacă este o categorie care îmi place tare, tare mult, aceea ar fi categoria filmelor cu un personaj feminin puternic, o eroină care știe să lupte pentru a obține ce își dorește.

 • The Devil Wears Prada

Cred că am văzut de vreo cinci ori filmul ăsta. Și nu Meryl Streep este eroina puternică aici, ci Anne Hathaway, care face față tuturor presiunilor și ajunge, în cele din urmă, pe calea pe care și-o dorește.

 • 13 Going on 30 filme minunate pentru zile proaste

Jenna (Jennifer Garner) are 13 ani și e convinsă că viața e un coșmar, așa că își dorește să crească peste noapte și totul să fie exact cum visează. În mod surprinzător, dorința i se îndeplinește și, brusc, se trezește în pielea unei superbe femei de 30 de ani, cu o viață aparent perfectă.

 • Clueless

Cher Horowitz (Alicia Silverstone) avea un plan pentru orice. Și o determinare impresionantă.

 • Legally Blonde

Legally Blonde e un film atât de roz și de optimist încât n-are cum să te binedispună. E genul acela de poveste care va deveni clasică. Și Reese Witherspoon merită toate aplauzele pentru rolul ei.

 • Frances Ha

Am mai spus de câteva ori pe aici că îmi place mult ce face Greta Gerwig, fie că joacă, fie că regizează. Iar Frances Ha, în care joacă rolul principal, este o poezie absolut superbă. Gerwig este Frances, o new-yorkeză visătoare, care își trăiește fiecare zi cu o nebunie și un optimism debordabil.

 • Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

La prima vedere, Amélie (Audrey Tautou) pare o tânără obișnuită. Pe măsură ce o cunoști, îți dai seama că e un om special, cu o misiune extrem de importantă: aceea de a le schimba viețile celor din jurul ei în cel mai bun mod cu putinţă. filme minunate pentru zile proaste

Foto: outnow.ch