Menu
Topuri / TV

3 noi seriale girly de neratat: The Duchess, Emily in Paris, Trinkets

Nu știu alții cum sunt, dar mie, uneori, mi se face dor de un serial simpluț, din categoria „easy-peasy, colorat, drăguț”, care să mă amuze și să mă ajute să mă deconectez de orice altceva. Un fel de Gossip Girl (în vremurile lui bune) sau Sex and the City, cu puțin Gilmore Girls în ecuație, că doar este unul dintre serialele mele preferate din tot universul. 

Și cum contextul pandemic în care ne trăim cu toții viețile acum a devenit o constantă provocare pentru psihicul nostrul, în ultima vreme am tot încercat să caut astfel de povești ușurele, care să-mi ofere o doză cinstită de entertaining. Fără complicații. Fără scenarii la care să mă gândesc prea mult. Fără întrebări dificile. Iar cele trei titluri care s-au încadrat în tiparele mele sunt…

The Duchess 

Un british comedy creat de actrița Katherine Ryan, care joacă și rolul principal din serial, The Duchess este povestea unei artiste extravagante care locuiește în Londra, o mamă singură care își crește fiica după propriile reguli, în timp ce încearcă să își dea seama ce vrea cu adevărat de la viață și de la oamenii din jurul său. Aceasta visează să aibă un alt doilea copil, un frate sau o soră pentru micuța Olive (Katy Byrne), însă, după o vizită la clinica de fertilitate și o analiză amănunțită a relației pe care o are cu Evan (Steen Raskopoulos), un dentist care vrea să-i ofere totul, Katherine hotărăște că cel mai bun donator de spermă este tocmai bărbatul pe care îl urăște cel mai mult pe lume: rebelul Shep (Rory Keenan), fostul ei iubit, tatăl lui Olive, un rockstar căzut în dizgrație. Serialul este disponibil pe Netflix.

Emily in Paris 

Probabil titlul pe care multă lume l-a așteptat în această toamnă, Emily in Paris a fost lansat de curând pe Netflix și este numai bun de bingeuit într-o seară în care aveți vreo trei, patru ore libere la dispoziție. Clișeic? Da, puțintel, cum îi stă bine oricărui serial de acest gen. Amuzant? Cât de cât. Relaxant? For sure. Produs de celebrul Darren Star, creatorul Sex and the City, Emily in Paris o are în prim-plan pe Emily Cooper (Lily Collins), o tânără de douăzeci și ceva de ani, care lucrează într-o agenție de marketing din Chicago și care, în urma unei schimbări de ultim moment, ajunge să fie trimisă la biroul din Paris. Deși este foarte entuziasmată de oraș și de munca sa, având o mulțime de idei pentru clienți, noii săi colegi nu sunt tocmai prietenoși cu ea. Mai ales că Emily nu vorbește franceza, o greșeală (aproape) fatală pentru oricine vrea să lucreze în Paris. Bonjour la plouc!

Trinkets

Trinkets sau… cum cleptomania poate da naștere celei mai frumoase prietenii și celor mai tari aventuri din adolescență. După moartea mamei sale, Elodie Davis (Brianna Hildebrand) se mută într-un alt oraș, în casa familiei tatălui său, și începe să studieze la un nou liceu. Dar tragedia prin care tocmai ce a trecut și-a lăsat amprenta puternic asupra sa: Elodie fură diverse mărunțișuri din magazine, fără să aibă o nevoie reală de ele, un mecanism de coping total nepotrivit, care o aduce la Shoplifters Anonymous, un grup de terapie și suport pentru cleptomani, unde le cunoaște pe Moe (Kiana Madeira) și Tabitha (Quintessa Swindell). La prima vedere, cele trei nu au absolut nimic în comun. În scurt timp, însă, dinamica relației lor se transformă complet. Serialul este disponibil pe Netflix.

Foto: Netflix