Menu
Film / News

4 filme de văzut la cinema în luna septembrie

Vești bune pentru iubitorii de film: după luni întregi în care sălile de cinema au fost închise ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, activitatea va fi, în sfârșit, reluată! Procesul se va desfășura treptat, în mai multe etape, însă avem deja cinematografe care au anunțat proiecții în toată țara (Cinema City, Cinemax Veranda, Hollywood Multiplex – din 11 septembrie, Cineplexx – din 15 septembrie). Bineînțeles, accesul în sălile de cinema va fi permis numai în baza respectării măsurilor de siguranță (purtarea măștii, asigurarea distanțării), însă cel mai important este că da, vom revedea filmele pe marile ecrane!

Încă nu au fost confirmate prea multe titluri pentru această lună, însă, dacă aveți chef de un film în weekend, găsiți mai jos opțiunile disponibile în acest moment.

Tenet

SF-ul lui Cristopher Nolan, cu John David Washington și Robert Pattinson în rolurile principale, a luat cu asalt box-office-urile de pe plan mondial, fiind primul blockbuster lansat în pandemie. Regizorul se joacă din nou cu timpul și ne propune aventura unui agent secret care luptă pentru prevenirea unui război și supraviețuirea lumii, pornind într-o misiune care se întinde dincolo de granițele realității. Din 18 septembrie la cinema. 

After We Collided

After We Collided este adaptarea cinematografică a bestsellerului omonim scris de Anna Todd, continuarea romanului After, care a devenit un succes internațional după ce a început ca fan-ficțiune pe platforma Wattpad. În film, povestea lui Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) și Tessa Young (Josephine Langford) parcurge urmările despărțirii lor. În timp ce Hardin o apucă pe căi greșite, ca un adevărat băiat rău, Tessa, înarmată cu o nouă încredere de sine, primește stagiul visurilor sale la Vance Publishing Company. Odată sosită la Vance, ea este remarcată de colegul său, Trevor (Dylan Sprouse), care este exact genul de tip cu care Tessa ar trebui să fie: inteligent, amuzant, chipeș și responsabil. Cu toate acestea, Tessa nu și-l poate scoate pe Hardin din cap. Filmul e distribuit în România de Ro Image și Prorom și va fi disponibil din 11 septembrie în cinema.

The New Mutants

O nouă generație de mutanți intră în scenă în această toamnă! Illyana (Anya Taylor-Joy), Rahne (Maisie Williams), Sam (Charlie Heaton), Roberto (Henry Zaga) și Danielle (Blu Hunt) sunt cinci adolescenți închiși într-o instituție specială, unde, aparent, ar trebui să învețe să își gestioneze puterile. Locul acesta, însă, nu e deloc așa cum pare la prima vedere. Filmul va fi disponibil din 18 septembrie la cinema. 

Mulan

Noua producție live-action Disney o are în prim-plan pe Hua Mulan (Yifei Liu), fiica unui bătrân luptător, care, cu ajutorul dragonului de încredere al familiei, Mushu, se deghizează în bărbat şi îi ia locul tatălui său în armata gata de luptă. O bătălie epică pentru dreptate. Regizat de Niki Caro, Mulan este distribuit în România de Forum Film și are premiera în cinematografe în data de 25 septembrie. 

Foto: outnow.ch