Menu
Topuri / TV

4 seriale care-ți vor alina dorul de vacanță… măcar puțin

După luni de pandemie, valuri peste valuri de Covid-19 și restricții reluate, care par a fi o poveste fără sfârșit, m-am convins: va mai dura muuult până când vom putea călători din nou. Fără griji. Fără stresul că se anulează vreo cursă aeriană sau că se introduce carantina peste noapte. Până atunci, putem doar să visăm. Și să ne consolăm (puțin) cu ajutorul unor seriale care ne transmit acel vibe de vacanță după care tânjim atât de tare.

The Durrells

Sunt atât de multe seriale frumoase pe lumea aceasta, dar parcă The Durrells e cel mai frumos. Cel puțin la nivel estetic, producția asta e un deliciu vizual. Un spectacol. O poezie plină de emoție. Povestea e inspirată de seria autobiografică a naturalistului britanic Gerard Durrell, de aventurile prin care a trecut familia sa în perioada interbelică. La câțiva ani de la moartea soțului ei, Louisa Durrell (Keeley Hawes) își dă seama că îi e din ce în ce mai greu să-și crească singură cei patru copii în Bournemouth, un orășel din Marea Britanie, mai ales că problemele financiare ale familiei sunt din ce în ce mai serioase. Soluția? O schimbare de peisaj. Radicală. Prin urmare, peste noapte, Insula Corfu din Grecia face cunoștință cu o familie de britanici gălăgioși, complet diferiți de greci, dar și foarte haioși. Iar ceea ce la început părea doar o încercare de a găsi un loc în care traiul să fie mai accesibil devine, în scurtă vreme, cea mai tare aventură de viață, un adevărat paradis pentru cei cinci Durrells. Serialul este disponibil pe HBO GO.

Emily in Paris

Bonjour la plouc! Despre Emily in Paris am mai povestit, este cel mai recent serial produs de Darren Star, creatorul Sex and the City. Lily Collins, de care mi-e tare drag, joacă rolul lui Emily Cooper, o tânără de vreo douăzeci și ceva de ani, căreia i se oferă, peste noapte, oportunitatea de a merge să lucreze în Paris. Odată ajunsă aici, într-un oraș de care este fascinată încă din primul moment, încearcă să se bucure de toate experiențele pariziene posibile. De fiecare croissant. De fiecare plimbare. Și documentează totul pe contul de Instagram @emilyinparis. Singurele obstacole de care se lovește sunt la birou, un colegii săi francezi nu prea o simpatizează. Mai ales că nu știe aproape deloc franceză, o greșeală aparent impardonabilă în lumea în care Emily trăiește acum. Serialul este disponibil pe Netflix.

Sex and the City

Da, evident că știu că deja l-a văzut toată lumea. Dar cum la New York nu vom putea călători prea curând, un maraton de SATC pare o strategie de consolare destul de eficientă. În plus, cine ne-ar putea pregăti mai bine decât Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Miranda (Cynthia Nixon) și Charlotte (Kristin Davis) pentru următoarea noastră vacanță new-yorkeză? Serialul este un adevărat ghid turistic. Disponibil pe HBO GO.

Girls from Ipanema

Dacă îți plac destinațiile care promit aventură și exotism, trece pe lista de must-see și Girl from Ipanema (sau Most Beautiful Thing), un serial Netflix care îți propune o excursie în extravagantul Rio de Janeiro, în Brazilia anului 1959. După o dezamăgire profundă și o despărțire la care nu se aștepta, Maria Luiza (Maria Casadevall) ajunge în Rio, unde deschide un club de muzică, de bossa nova, mai exact, unde își redescoperă pasiunea pentru cântat și pofta de viață. Serialul e disponibil pe Netflix. 

Foto: outnow.ch