Menu
Film / Topuri

6 filme pentru cei care iubesc ciocolata

filme pentru cei care iubesc ciocolata

Unii spun că Ziua Ciocolatei se sărbătorește pe 7 iulie. Alții zic că pe 10 ianuarie (Ziua Ciocolatei Amărui) sau pe 28 iulie (Ziua Ciocolatei cu lapte). În orice caz, eu zic că nu avem neapărat nevoie de o zi ca să o sărbătorim. Ciocolata merită celebrată tot timpul! Tocmai din acest motiv, astăzi v-am pregătit cel mai dulce top de până acum: 6 filme pentru cei care iubesc ciocolata.

Charlie and the Chocolate Factory

Regizorul Tim Burton, Johnny Depp și Freddie Highmore: ce trio senzațional! Charlie and the Chocolate Factory este povestea unui băiețel care provine dintr-o familie foarte săracă, Charlie (Highmore), și care ajunge, alături de alți copii, să viziteze fabrica de ciocolată condusă de misteriosul și excentricul Willy Wonka (Depp). Odată ce intră aici, Charlie descoperă o lume absolut magică, un univers în care personajul principal este, bineînțeles, ciocolata.

Willy Wonka and the Chocolate Factory

Înainte ca Tim Burton să pornească într-o aventură a ciocolatei, regizorul Mel Stuart a fost cel care a scos la suprafață povestea lui Willy Wonka, ecranizând romanul Charlie and the Chocolate Factory, scris de Roald Dahl. În Willy Wonka and the Chocolate Factory (1971), Gene Wilder îl interpretează pe Willy Wonka, în timp ce Peter Ostrum joacă rolul lui Charlie.

Chocolat

Juliette Binoche. Johnny Depp. Și un magazin de ciocolată delicioasă, care tulbură apele în liniștitul orășel francez Lansquenet.

Como agua para chocolate

Filmul care, în America anilor ’90, a avut cele mai mari încasări pentru o peliculă în limba spaniolă, Como agua para chocolate o are în prim-plan pe Tita (Lumi Cavazos), mezina unei familii de mexicani, căreia mama sa îi interzice să se mărite cu Pedro (Marco Leonardi), bărbatul pe care îl iubește. Această interdicție o face pe Tita să își găsească un refugiu în preparatele pe care le gătește și care capătă puteri magice.

Forrest Gump

Nu e un film propriu-zis despre ciocolată, dar Forrest Gump (interpretat de Tom Hanks) rămâne autorul unuia dintre cele mai cunoscute citate despre ciocolată: „My mom always said life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

Milton Hershey: The Chocolate King filme pentru cei care iubesc ciocolata

Poate că în România ciocolata Hershey nu este atât de cunoscută, dar în America a devenit un veritabil simbol al țării. Iar ciocolatierul Milton Hershey, eroul documentarului de față, este o legend, un reprezentant de seamă al visului american.

Foto: outnow.ch

filme pentru cei care iubesc ciocolata

No Comments

    Leave a Reply