Menu
Topuri / TV

7 seriale noi de văzut la început de an

seriale noi

Am început anul cu două probleme. Prima: m-am apucat de prea multe seriale. După ce am terminat The Crown, am trecut la încă două două cu temă regală (am scris despre ele aici), Victoria și Reign, doar așa… cât să ies din atmosferă. Apoi, m-am ales cu încă niște recomandări de la prieteni și cititori Moviecore. Recomandări pe care nu le puteam lăsa de izbeliște. 7 seriale noi

A doua problemă? Trebuie să termin tot ce am început și… nu știu când voi avea timp. Însă partea bună este că, în felul acesta, am descoperit o mulțime de titluri faine, despre care o să vă povestesc și vouă, în cazul în care căutați seriale noi pentru începutul de an.

Dark  7 seriale noi

E destul de scary, pentru mine cel puțin (doar că nu sunt un reper, având în vedere că mă pot speria foarte ușor la filme și seriale), dar în același timp te prinde și nu mai vrei să-l scapi din privire. Ca să vă dau și câteva repere, eu l-am văzut ca o combinație super mișto între Stranger Things și True Detective – cel din urmă, la vremea lui, a fost atât de addictive încât l-am terminat, cu groază, într-o noapte. Acțiunea din Dark are loc în Windem, un orășel german cu o istorie ciudată, în care mai mulți copii încep să dispară în condiții misterioase. Îl găsiți aici.

SMILF

Pe-ăsta mi l-a recomandat Andreea și, chiar dacă încă nu l-am terminat, vi-l recomand pentru că e genul de serial care vă binedispune instantaneu. SMILF este inspirat din viața lui Frankie Shaw, creatoarea și protagonista serialului, și prezintă aventura unei mame singure, care încearcă să facă față prejudecăților și provocărilor de zi cu zi, în timp ce-și crește puștiul simpatic și cârlionțat. Și nu știu despre voi, dar pe mine m-a cucerit personajul ei de la replica: „Ughhh, hashtag blessed?” 😀 Așa că îi voi acorda votul meu de încredere lui Frankie Shaw și o voi include în grupul select al femeilor care fac chestii tari în zona producțiilor independente, grup din care mai fac parte și Jenny Slate și Greta Gerwig. Îl găsiți aici.

Gunpowder 7 seriale noi

Dacă tot nu o să fie cu Game of Thrones anul acesta (toate detaliile despre ultimul sezon al serialului sunt aici), măcar să fie cu Kit Harington. Între filmările pentru GoT și pregătirile pentru nunta sa cu Rose Leslie, actorul a avut timp și de Gunpowder, un serial britanic inspirat de celebrul Complot al prafului de pușcă, orchestrat de Robert Catesby (Harington), un catolic devotat care a pus la cale asasinarea regelui James I (Derek Riddell). Îl găsiți aici.

La Mante

Cea mai recentă descoperire de pe Netflix e La Mante, un serial despre o criminală în serie, Jeanne (Carole Bouquet), recrutată de poliție pentru a ajuta la prinderea unui alt ucigaș, ale cărui metode seamănă izbitor de mult cu cele ale ei. Îl găsiți aici.

Manhunt: Unabomber

Dacă ți-a plăcut Mindhunter, trece pe lista de must see și Manhunt: Unabomber. Serialul este inspirat dintr-o poveste adevărată: încercarea FBI-ului de a-l prinde pe faimosul Unabomber, un terorist care trimite bombe prin poștă și care, ani la rând, le-a scăpat agenților printre degete. Îl găsiți aici.

The End of the F***ing World 7 seriale noi

E cu niște adolescenți, dar e super, super haios! James (Alex Lawther) are 17 ani și e sigur că e psihopat. După ce o cunoaște pe Alyssa (Jessica Barden), se gândește că ar fi o idee bună să o omoare. Așa că pleacă împreună într-o excursie… fără să-și dea seama că și ea are niște probleme. Comportamentale. Îl găsiți aici.

The Marvelous Mrs. Maisel

Amazon începe să facă seriale tot mai mișto (mult lăudatul Transparent e doar un exemplu) și să devină un rival serios pentru celelalte rețele. The Marvelous Mrs. Maisel mi-a fost recomandat de o cititoare pe pagina de Facebook Moviecore și, după ce am văzut trailerul, am zis că n-am cum să-l ratez. Serialul este creat de Amy Sherman-Palladino, tipa care a făcut și Gilmore Girls, și urmărește povestea lui Midge (Rachel Brosnahan), o casnică dezamăgită de problemele din viața ei, care hotărăște să se apuce de stand-up.

Iar dacă ai nevoie de alte sugestii de seriale noi, îți recomand și: Ce seriale mi-au plăcut anul acesta?

No Comments

    Leave a Reply