Menu
Film / Special

8 filme pe care chiar nu trebuie să le ratezi vara asta la cinema

filme vara cinema

Nu știu alții cum procedează, dar eu îmi fac de fiecare dată câte o listă de priorități. Mai ales atunci când vine vorba despre filme. Și cum știu că în perioada aceasta lumea merge mai răruț pe la filme, că suntem cu toții prinși între vacanțe și festivaluri, astăzi m-am gândit să fac o selecție de numai opt filme care merită bifate pe timp de vară. Sigur că-s mai multe, dar, după cum spuneam mai sus, trebuie să prioritizăm. 😀

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă – Premiera: 22 iunie

Debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai și Florentina Năstase în rolurile principale, s-a numărat printre cele mai așteptate și apreciate filme de la TIFF 2018. Avem un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte și lucrurile care le despart.

Love, Simon – Premiera: 22 iunie

De-abia aștept să-l văd, pentru că îmi plac de mor actorii (Nick Robinson, Katherine Langford din 13 Reasons Why, Josh Duhamel)! Plus că pare genul acela de coming of age movie înduioșător, cu emoții și momente frumoase. În prim-planul poveștii este Simon Spier (Robinson), un adolescent care încearcă să găsească cea mai bună cale pentru a le mărturisi părinților și prietenilor că este gay. Lucrurile se complică și mai mult în momentul în care un mail scris de el ajunge pe mâini greșite, iar Simon începe să fie șantajat.

Loving Pablo – Premiera: 15 iunie

L-am văzut, nu mi-a plăcut mai mult decât Narcos, dar tot cred că merită văzut măcar pentru interpretarea lui Javier Bardem și a lui Penélope Cruz. El joacă rolul traficantului de droguri Pablo Escobar, în timp ce ea este Virginia Vallejo, prezentatoare TV și amanta lui Escobar timp de patru ani.

Ocean’s 8 – Premiera: 22 iunie

L-am văzut zilele trecute, am povestit pe larg despre el aici, dar da, mi-a plăcut toată desfășurarea de forțe și modul în care au pus la cale jaful de la Gala Met acele fete mișto, cu Sandra Bullock și Cate Blanchett în frunte.

 Ant-Man and The Wasp – Premiera: 6 iulie

Nu trec bine trei luni și hop, Marvel mai lansează ceva. De această dată, Scott Lang / Ant-Man (Paul Rudd) este cel care se întoarce pe marele ecran. El se luptă acum cu efectele alegerilor pe care trebuie să le facă atât în rolul lui de supererou, cât și în acela de părinte. Pe măsură ce se străduiește să găsească un echilibru între viața personală și responsabilitățile de Ant-Man, acesta e însărcinat de Hope van Dyne (Evangeline Lilly) și de Dr. Hank Pym (Michael Douglas) cu o nouă misiune urgentă și periculoasă.

Mamma Mia! Here We Go Again – Premiera: 20 iulie

Pfai, nu cred că vă puteți imagina cât de mult aștept eu acest film! Mi-a plăcut la nebunie primul Mamma Mia, de fapt l-am și revăzut de câteva ori, pur și simplu pentru starea de bine pe care mi-o dă de fiecare dată. Partea a doua va fi despre tânăra Donna (Lily James) şi aventurile ei alături de The Dynamos. Dar nu vor lipsi nici actorii din primul film.

Adrift – Premiera: 27 iulie

Un alt titlu pe care îl aștept cu nerăbdare este Adrift, cu Shailene Woodley și Sam Claflin în rolurile principale. Și cred că puteam să mă opresc la Sam Claflin cu informația, dar o să vă mai spun și că filmul este inspirat din fapte reale și că urmărește povestea unui cuplu, Tami și Richard. După ce sunt prinși de un uragan pe mare, Richard este rănit foarte grav, iar Tami trebuie să găsească rapid o soluție pentru a fi salvați amândoi.

Mission: Impossible – Fallout – Premiera: 3 august

Nu mă omor eu după Tom Cruise, dar cred că filmul acesta va prinde bine la public. În Mission: Impossible – Fallout,  Ethan Hunt (Tom Cruise), împreună cu echipa sa de la IMF – Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames, dar și cu două aliate deja cunoscute – Rebecca Ferguson & Michelle Monaghan – pornesc într-o cursă contracronometru după ce o misiune o ia într-o direcție greșită.

Foto: www.outnow.ch

No Comments

    Leave a Reply