Menu
Topuri / TV

9 seriale Netflix la care să te uiți dacă ești pasionat de psihologie

seriale netflix

Serialele TV sunt o sursă bună de practică pentru studenții la psihologie sau oricine își dorește să analizeze comportamente umane. De la seriale cu psihologi pasionați de meseria lor, până la familii disfuncționale, probleme de cuplu, îmbătrânire sau studiul criminalilor în serie, descoperă 9 seriale Netflix care au cele mai nuanțate personaje. seriale psihologice netflix

Cel mai recent serial Netflix care poate deveni o sursă excelentă de studiu este The Umbrella Academy, o poveste despre o familie disfuncțională și dinamica dintre membrii ei, dar cu un twist important – personajele principale au puteri supranaturale.

The Umbrella Academy

În aceeași zi din anul 1989, patruzeci și trei de copii sunt născuți în mod inexplicabil de către femei fără nicio legătură între ele, care nu au prezentat semne de sarcină cu o zi înainte. Șapte dintre ei sunt adoptați de către un miliardar care creează The Umbrella Academy și își pregătește „copiii” pentru a salva lumea. Acum, cei șase supraviețuitori se reunesc la aflarea morții tatălui lor și trebuie să lucreze împreună pentru a rezolva misterul din jurul morții acestuia. Însă familia înstrăinată începe să se destrame din cauza personalităților și abilităților lor divergente, fără a menționa amenințarea iminentă a apocalipsei globale.

Mindhunter

La sfârșitul anilor 1970, doi agenți FBI dezvoltă criminalistica, prin abordarea crimei cu ajutorul psihologiei și ajung astfel foarte aproape de adevărații monștri: criminalii în serie.

The Alienist

În New York-ul anului 1896, psihologul Laszlo Kreizler este recrutat de comisarul de poliție Theodore Roosevelt pentru a prinde un ucigaș de băieți fără adăpost.

Sex Education

Sexul, relațiile și nesiguranțele se îmbină în „Sex Education”, o nouă comedie despre maturizare, care se va lansa pe Netflix în 2019. Neexperimentatul Otis calcă pe urmele mamei sale sexolog (interpretată de Gillian Anderson) și, alături de rebela Maeve, înființează la școală o clinică secretă de terapie sexuală. Otis a crescut înconjurat de manuale, clipuri video și conversații fără perdea despre sex. Atunci când colegii de la școală află de viața lui de acasă, adolescentul își dă seama că poate folosi cunoștințele de specialist pentru a deveni popular. Prin consultațiile pe care le oferă colegilor săi și analiza sexualității adolescenților, Otis își dă seama că ar avea nevoie de terapie și el. seriale psihologice netflix

The Kominsky Method

Producătorul executiv Chuck Lorre prezintă „Metoda Kominsky”. Sandy (Michael Douglas) și Norman (Alan Arkin) sunt prieteni de-o viață care explorează suișurile și coborâșurile vieții cu umor, demnitate și ceva probleme cu prostata. Unele prietenii nu îmbătrânesc niciodată.

The Sinner Sezonul 2

Sezonul 2 al serialului „Păcatul” îl readuce pe criminalistul Harry Ambrose (Bill Pullman) în orășelul său natal din zona rurală a statului New York pentru a investiga o crimă tulburătoare: un băiat de 11 ani care și-a ucis părinții fără un motiv clar. Ambrose își dă seama că nici băiatul, nici locul din care se trage nu sunt deloc obișnuite, iar investigația îl atrage în obscuritatea ascunsă a orașului său natal. Se vede pus față în față cu oameni care nu se vor da înapoi de la nimic pentru a-i proteja secretele și cu misterioasa Vera (Carrie Coon), care se dovedește a fi o piesă enigmatică și complicată din acest puzzle obsedant.

Alias Grace

În Canada secolului XIX, un psihiatru își cântărește decizia privind grațierea unei ucigașe pe motiv de nebunie. După romanul premiat scris de Margaret Atwood.

Wanderlust

Incapabili să-și revigoreze viața sexuală ofilită după mulți ani de căsnicie, o terapeută și soțul ei decid să iasă la întâlniri cu alte persoane. Cu Toni Collette și Steven Mackintosh.

You

„TU”, un serial original Netflix, este povestea captivantă a lui Joe Goldberg (Penn Badgley), un newyorkez stăpânit de o obsesie, dar foarte abil în folosirea tehnologiei pentru a câștiga inima lui Beck (Elizabeth Lail), în ciuda bănuielilor crescânde ale celei mai bune prietene a ei, Peach (Shay Mitchell). Din urmăritor, Joe devine iubit, fiind capabil de orice, chiar și de crimă, pentru a elimina obstacolele. În aceste vremuri supradigitalizate, „TU” explorează vulnerabilitatea noastră la hărțuire și manipulare, atât online, cât și în viața reală.

Foto: Netflix