Menu
Special / TV

A Discovery of Witches, serialul la care să te uiți dacă ți-au plăcut Harry Potter, True Blood și The Vampire Diaries

discovery of witches

Am descoperit zilele trecute un serial nou pe HBO GO, un serial pe care îl aveam de ceva vreme pe lista de must see, dar, din lipsă de timp, l-am tot amânat. Numai bine, că așa s-au strâns mai multe episoade și am putut profita de primele cinci într-o singură noapte.

Mbuuun, dar de ce este atât de tare A Discovery of Witches? L-aș băga pe Matthew Goode la înaintare, dar mă gândesc că nu e actor atât de cunoscut în România și poate că ar trebui să încep cu altceva. Serialul urmărește povestea Dianei Bishop (Teresa Palmer), o cercetătoare specializată în istorie și științe oculte, care ajunge la Oxford pentru documentarea unei lucrări. Însă Diana este și vrăjitoare, chiar dacă ea crede că nu are puteri magice, așa că reușește, fără să-și dea seama, să scoată la iveală un manuscris pierdut de ani buni și căutat de toate creaturile lumii, Ashmole 782, o carte despre care se spune că ar dezvălui secrete despre toate ființele supranaturale.

Ei, și cu ocazia asta intră în scenă Matthew Clairmont (Matthew Goode), profesor renumit, expert în genetică și… VAMPIR. Un vampir care, la rândul lui, caută Ashmole 782 de sute de ani. La pachet cu el vin și alți vampiri, vrăjitori și demoni, creaturi care, în acest serial, nu funcționează așa, de capul lor. Au o Congregație creată tocmai cu scopul de a menține ordinea în rândul lor, au reguli, au protocol.

În scurt timp însă, aceste reguli încep să fie încălcate. Iar Diana trebuie să afle cine este, de fapt, și care sunt puterile sale reale, pentru că va avea mare nevoie de ele. Și mai mult decât atât, va trebui să își dea seama în cine poate avea încredere cu adevărat: în Matthew, vampirul de care toată lumea îi spune să stea departe, sau în clanul său de vrăjitori și vrăjitoare.

Acum, plusuri și minusuri, pentru că are o notă chiar prea mare pe IMDB (bănuiesc că va mai scădea) și, deși mi se pare un serial fain, are și niște trebușoare care nu m-au convins.

Spuneam în titlu că e must see dacă v-au plăcut Harry Potter și alte producții cu vampiri  și da, chiar recreează acea atmosferă magică, mai ales că e filmat chiar la Oxford. Decorul este superb, este o bibliotecă senzațională, care chiar seamănă cu cea de la Hogwarts. Plus că acțiunea nu are loc numai în Marea Britanie, așa că așteptați-vă și la o călătorie vampirească în… Veneția. 😀

Apoi, mi-a plăcut mult că nu e neapărat un serial din acesta cheesy, cum era The Vampire Diaries, care la un moment dat devenise o telenovelă. Ba chiar una enervantă și lungită fără sens. Mă rog, cine sunt eu să judec… m-am uitat aproape până la sfârșit. Hehe! Dar ce voiam să spun e că acțiunea din A Discovery of Witches este una ceva mai consistentă, logică, chiar foarte interesantă. E un serial fantasy deștept, ca să zic așa. Cel puțin până în momentul de față – repet, pe HBO GO au apărut doar primele cinci episoade.

Iar Matthew Goode e un vampir mișto. Bine, poate nu la fel de mișto ca Alexander Skarsgård în True Blood, dar se ține foarte bine. Și Teresa Palmer, pe care cred că o știți din I Am Number Four și The Choice, se descurcă onorabil, la fel ca întregul cast, din care face parte și Gregg Chillin, Zo din Da Vinci’s Demons, serialul meu preferat.

Ce nu mi-a plăcut până acum, dar poate doar mi se pare mie, e că lucrurile se mișcă mult prea repede. Și anumite relații evoluează într-un ritm neobișnuit de rapid. Adică eu aș mai fi stat un pic cu anumite momente din desfășurarea acțiunii. Chiar și așa, nu mă deranjează atât de mult acest aspect atât de tare, deci momentan putem trece peste el. Apoi, bineînțeles, sunt și câteva clișee la care unii ar putea mustăci, dar hei, ce ar fi viața fără câteva clișee?

În concluzie, da, vă recomand din suflet A Discovery of Witches, mai ales dacă sunteți fani ai fantasy-ului și ai titlurilor menționate mai sus. E simpatic, e captivant, e numai bun de văzut în weekend sau după o zi aglomerată la birou. Enjoy!