Menu
News / TV

Catch-22, serialul produs de George Clooney, este disponibil acum pe HBO GO

Primele două episoade ale mini-seriei de 6 părți, Catch-22, a avut premiera pe 18 mai HBO GO.

Bazată pe romanul cu același nume al lui Joseph Heller, mini-seria îl are ca producător executiv pe George Clooney, premiat cu Oscar și cu Globul de Aur (Up in the Air/ Sus, în aer, The Ides of March/ Ziua trădătorilor), care interpretează și unul dintre rolurile principale. Clooney joacă alături de Christopher Abbott (Girls/ Fetele, The Sinner), câștigătorul de Oscar Grant Heslov (Argo), câștigătorul Premiului Emmy – Kyle Chandler (The Wolf of Wall Street/ Lupul de pe Wall Street, Bloodline), câștigătorul Globului de Aur – Hugh Laurie (The Night Manager, House/ Dr. House) și Giancarlo Giannini – nominalizat la Oscar (Quantum of Solace/ Partea lui de consolare, Casino Royale).

Catch-22 urmărește aventurile și peripețiile unui escadron american aflat în Italia, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Eroul este Yossarian, un bombardier al cărui țel, de fiecare dată când are o misiune, este de a „se întoarce viu”. Șansele lui de reușită devin din ce în ce mai mici din cauza colonelului Cathcart, care tot crește numărul misiunilor în care îi trimite pe oamenii săi. Mai periculoasă decât nemții aflați în retragere, adevăratul inamic pentru Yosarrian și grupul lui divers de prieteni, este birocrația din armată, care sfidează logica în orice moment.

Catch-22 îi are ca producători executivi pe George Clooney și Grant Heslov, din partea casei de producție Smokehouse Pictures, alături de Richard Brown și Steve Golin din partea Anonymous Content. Luke Davies și David Michôd sunt co-scenariști și producători executivi ai mini-seriei. Mini-seria în șase părți produsă de Paramount Television și Anonymous Content este regizată de Clooney, Heslov și Ellen Kuras, care servește drept producător. Fiecare dintre aceștia a regizat câte două episoade.