Menu
Film / Special

Ce am aflat despre Sebastian Stan de la American Independent Film Festival

sebastian stan

A fost o seară extraordinară la Cinema PRO, unde a avut loc Gala de deschidere a American Independent Film Festival – ediția a doua, la care actorul de origine română Sebastian Stan este  invitat special. Filmul lui, I, Tonya, a fost proiectat în deschiderea festivalului, pelicula fiind urmată de un Q&A cu Andreea Esca și Sebastian Stan. Și da, l-am văzut, l-am ascultat și a fost minunat să descopăr că e o persoană la fel de mișto cum îmi imaginam eu, după ce l-am urmărit în atâtea filmulețe pe YouTube, după ce am citit interviuri cu el și l-am stalkerit pe Internet. 😀

Cu puțin timp înainte de începerea evenimentului, în fața cinematografului era o mică sărbătoare. Se adunaseră o mulțime de oameni să îl aștepte pe actorul care, de-a lungul anilor, a fost Carter Baizen în Gossip Girl, Jefferson în Once Upon a Time, Chris în The Martian, un nume pe care nu mi-l amintesc (:D) în Ricki and the Flash, Dayton în Logan Lucky șiiiii… deja celebrul BUCKY BARNES în filmele Marvel (Captain America, Avengers, Black Panther). Emoțiile creșteau de la un minut la altul, iar când oprea câte o mașină în dreptul covorul roșu, se declanșa o adevărată nebunie. Și când a veniiiit… wow, woooow! Mi-am dat seama că îmi doresc să merg în State la o avanpremieră de film mare numai ca să simt energia aia grozavă a fanilor, pentru că sunt convinsă că ce am văzut aici, la București, e doar o mică mostră. Și știți ce înseamnă să fii pe bune un om mișto? Să zbori niște ore multe cu avionul, să ajungi în mijlocul unei mulțimi entuziaste și să dai totul pentru a le aduce zâmbetul pe buze oamenilor care au venit să te vadă. Și exact asta a făcut Sebastian Stan seara trecută.

Sebastian Stan s-a născut în 1982 la Constanța, iar opt mai târziu, a plecat cu mama lui, pianistă de profesie, la Viena, unde a stat patru ani, înainte să se mute la New York. Despre toate aceste schimbări a povestit și aseară, la American Independent Film Festival, imediat după proiecția I, Tonya. Actorul i-a vorbit Andreei Esca despre bananele pe care le-a descoperit prima dată în Viena, despre managerul lui, cu care lucrează de când era adolescent și căruia, inițial, i-a pierdut numărul de telefon, dar și despre cât de important este să accepți cine ești și să nu îți faci griji dacă nu reușești să te integrezi: „All you have to do is be OK with who you are” & „It’s always better not to fit in” (mi-au rămas în minte aceste două replici foarte adevărate și sper că, acum că le-a zis și el, vor avea o altă greutate).

Actorul a povestit și despre primul său casting, pe care nu l-a luat, dar, așa cum a mărturisit și el, nu a fost vorba niciodată de un plan B, de un alt drum în afară de actorie. Iar în cazul lui, treaba asta cu actoria a pornit tocmai de la mama lui, despre care vorbește mereu extraordinar de frumos. În copilărie, ea îl încuraja să își imite vecinii și, treptat, Sebastian a început să descopere această lume a actoriei de care este și acum fascinat.

Cât despre I, Tonya, wow, ce poveste! Adevărul este că nu știam nimic despre viața patinatoarei Tonya Harding și chiar și acum, când mă gândesc la niște scene din film, mă gândesc la absurdul situației, la modul bizar și nedrept în care a fost distrusă cariera acestei sportive cu un uriaș potențial. Margot Robbie a jucat rolul Tonyei și a fost nominalizată la Oscar pentru această prestație, în timp ce Allison Janney, care joacă rolul mamei sale, a și câștigat statueta de aur la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar. La rândul său, Sebastian Stan l-a interpretat pe Jeff Gillooly, soțul violent și manipulator al Tonyei, dar și unul dintre personajele care au orchestrat scandalul catastrofal care au exclus-o pe sportivă din lumea patinajului. Povestea este incredibilă și, chiar dacă pe alocuri mi-aș fi dorit mai multă dramă, mai multă emoție, un accent mai mare pus pe toate aceste conflicte dintre Tonya și personajele din jurul ei, pe nebunia lor, vă recomand să mergeți să-l vedeți cât de curând.

În același timp, vă recomand să vedeți filmele de la American Independent Film Festival, pentru că, după cum spuneam și acum două săptămâni, când scriam despre Cinepolitica, la aceste festivaluri descoperiți povești minunate, care, deși sunt mai puțin promovate, merită din plin descoperite.

Și cum echilibrul este întotdeauna cartea pe care mizez, chiar și atunci când vine vorba de blockbustere și filme indie, vă recomand încă o dată Avengers: Infinity War, care da, e cu Sebastian Stan, cu toți supereroii noștri preferați. Eu voi mai merge o dată la el și, după ce veți citi textul de aici, sper să o faceți și voi.

Mai multe de la întâlnirea de aseară cu Sebastian Stan și Andreea Esca am povestit și pe www.alistmagazine.ro, așa că vă aștept și acolo cu niște întâmplări și filmulețe foarte haioase.

 

No Comments

    Leave a Reply