Menu
Film / Special

Cele mai bune roluri ale Angelinei Jolie

Cele mai bune roluri ale Angelinei Jolie

Acum vreo două săptămâni, dacă nu chiar mai bine de-atât, m-am uitat pentru prima dată la Changeling, un film nu știu de l-am ratat până acum, dar să-mi fie rușine, nu mai fac! Pe lângă faptul că e făcut de Clint Eastwood, care a făcut Million Dollar Baby și Gran Torino, adică două filme minunate, care efectiv mi-au frânt inima, Changeling o are pe Angelina Jolie în rolul principal, cel al unei mame care încearcă să își găsească fiul dispărut.

Și mi-a plăcut foarte mult filmul, așa că am început apoi o întreagă dezbatere despre cum Angelina Jolie e mai mult decât un chip frumos și, vai, cât de nedrept e că lumea o recunoaște mai mult pentru faptul că e actrița aia care a câștigat mereu topurile de frumusețe în loc să o aprecieze pentru talentul său. Evident, nu mă contrazicea nimeni, dar deja mă luase valul și eram de neoprit. Și cam pe-atunci m-am gândit eu să fac un altfel de top pentru ea și am ajuns astfel la cele mai bune roluri ale Angelinei Jolie. Evident, lista de mai jos este una subiectivă și… deschisă. Dar până îmi spuneți și voi în ce roluri v-a plăcut Jolie cel mai mult, alegerile mele sunt…

Gia

Surprinzător sau nu, rolul în care mi-a plăcut Angelina Jolie cel mai mult nu e unul dintr-un film foarteeee cunoscut. Dintre toate blockbusterele pe care le-a făcut actrița, pe mine m-a dat pe spate în Gia, un film despre viața modelului Gia Carangi, o femeie care a cucerit lumea, o lume care a distrus-o definitiv. Iar modul în care Angelina a surprins transformarea acestui personaj, care a ajuns să se confrunte cu dependența de droguri și cu o boală mortală, este unul impresionant. Așa că dacă nu ați văzut Gia, asta este prima mea recomandare!

Girl, Interrupted

Pentru rolul Lisei din Girl, Interrupted, Angeline a câștigat Oscarul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar. Și da, nimeni nu ar fi interpretat mai bine decât ea o schizofrenică rebelă și charismatică precum Lisa, așa că a meritat că vârf și îndesat acel premiu. „ You think you’re free? I’m free! You don’t know what freedom is! I’m free. I can breathe. And you… will choke on your average fuckin’ mediocre life!”

A Mighty Heart

A Mighty Heart este adaptarea unui roman inspirat din fapte reale, A Mighty Heart, scris de Mariane Pearl, care este interpretată în film de Angelina Jolie. Pelicula documentează dispariția lui Daniel Pearl, un reporter de la Wall Street Journal, care dispare fără urmă într-un moment în care investiga un terorist în Pakistan. Singură într-un loc necunoscut, speriată și nevoită să aibă grijă și de sarcina ei, Mariane, jurnalistă la rândul ei, face tot posibilul să afle ce s-a întâmplat cu soțul său.

Changeling

În Changeling, filmul despre care povesteam și la începutul articolului, Jolie o interpretează pe Christine Collins, o mamă al cărei băiețel dispare de-acasă fără urmă. Câteva luni mai târziu, polițiștii îi aduc un copil despre care Christine spune clar că nu e fiul ei, însă autoritățile încearcă să-i convingă pe toți că ea este, de fapt, nebună. Și chiar fac tot posibilul să o împiedice să vorbească despre cazul său. E un film impresionant, iar povestea e inspirată din fapte reale.

By the Sea

Filmul acesta regizat de Angelina, cu ea și Brad Pitt în rolurile principale, a fost făcut praf, desființat, disecat dramatic de critici, însă mie mi-a plăcut la nebunie. By the Sea este povestea unui cuplu care trece printr-o criză matrimonial și care se mută în Franța, pe malul mării, în încercarea de a-și salva iubirea. Și nu cred că e nevoie să spun că Angelina e absolut superbă în această peliculă!

Cam aceasta e lista mea scurtă pentru Angie, dar, bineînțeles, a fost foarte, foarte tare și în Salt, The Tourist, Maleficent, Original Sin, Tomb Raider și toate celelalte filme în care a jucat, pentru că știm cu toții că ea nu dă greș vreodată. Ție în ce rol ți-a plăcut cel mai mult?

Foto: outnow.ch