Menu
Special / Topuri / TV

Cele mai bune seriale din 2018

Chiar dacă nu a fost un an cu Game of Thrones și nu am aflat deznodământul din Westeros, cum îmi doream eu (pentru că nu mai suport incertitudinea!), 2018 a fost plin de seriale faine. cele mai bune seriale din 2018 

Am avut parte și de câteva mici dezamăgiri – Vanity Fair, de exemplu, de la care aveam mari așteptări, mi s-a părut o telenovelă tristă în comparație cu ce îmi imaginam eu că o să fie. Maniac, serialul celor de la Netflix, cu Emma Stone și Jonah Hill, mi s-a părut atât de maniac și obositor, încât am cedat după vreo trei episoade (voi ați reușit? Că eu am mai făcut sondaje și nimeni nu pare să-l fi terminat).  

Dar au fost și multe seriale care mi-au plăcut la nebunie. Iar în rândurile următoare voi face o retrospectivă (subiectivă, evident) a titlurilor care mi-au plăcut în acest an. Evident, lista este deschisă, așa că aștept să-mi spuneți și poveștile voastre preferate.

My Brilliant Friend

Nu toate ecranizările devin un hit, dar HBO a dat lovitura cu această adaptare a poveștii scrise de Elena Ferrante (tetralogia napoletană a Elenei Ferrante include cărțile Prietena mea genială, Povestea noului nume, Cei care pleacă și cei ce rămân și Povestea fetiței pierdute).

Serialul este senzațional, de la atmosferă și decor la cele două fetițe care joacă rolurile celor două prietene, Elena și Lila, a căror legătură începe în anii ’50, pe străzile gri și periculoase din Napoli. Episoadele sunt disponibile pe HBO GO, așa că dați o fugă acolo rapid, pentru că My Brilliant Friend este cu siguranță unul dintre cele mai tari titluri ale anului.

Narcos: Mexico

Îl trec aici pentru că Narcos: Mexico nu este al patrulea sezon din Narcos (ăla cu Escobar adică), ci o producție de sine stătătoare,  care, așa cum era de așteptat, a fost realizată excelent și va avea un al doilea sezon în 2019. De această dată, lupta se dă între cartelurile din Mexic, în care se infiltrează și agenții DEA (Drug Enforcement Administration), hotărâți să-i prindă pe lorzii drogurilor. cele mai bune seriale din 2018

Cu ocazia asta am stabilit și că-mi place foarte tare Diego Luna, băiatul rău din Narcos: Mexico, pe care de-abia aștept să-l văd și în următorul sezon.

Sharp Objects

Am citit cartea lui Gillian Flynn într-o noapte, cu puțin timp înainte de a vedea serialul, iar suspansul a fost la el acasă în fiecare pagină a cărții. Iar acest lucru este valabil și pentru serialul care are șanse mari să fie desemnat mini-seria anului la Globurile de Aur.

În prim-plan este Camilla Preaker (Amy Adams), o jurnalistă cu o viață întortocheată, revine în Wind Gap, orașul natal, pentru a investiga moartea a două fete. Întoarcerea acasă îi trezește acesteia amintiri dureroase, pe care Camille se străduiește să le controleze, în timp ce încearcă să afle adevărul despre crimele din Wind Gap.

Bodyguard

Nu că ar fi un serial cu Richard Madden și toată planeta îl iubește pe Richard Madden, dar Bodyguard te ține în priză de la primul și până la ultimul episod. Actorul joacă rolul lui Richard Budd, un veteran de război iscusit, care este ales în echipa de securitate a Ministrului Apărării, controversata Julia Montague (Keeley Hawes).

Patrick Melrose

Nu e greu să te îndrăgostești de Patrick Melrose (Benedict Cumberbatch) și de extravaganțele sale! Serialul urmărește povestea unui playboy care provine dintr-o familie privilegiată, care care a avut o copilărie traumatizantă, urmată de abuz de substanțe și, în cele din urmă, de recuperare.

Killing Eve

Eu l-am început de curând, nu am văzut încă toate episoadele, dar mi se pare bestial și cred că are toate motivele să facă parte din acest top! În State e deja un mega-hit. Serialul urmărește povestea lui Eve (Sandra Oh, aka Christina din Grey’s Anatomy), o agentă nemulțumită de jobul ei la birou, care își dorește mai multă adrenalină în viața sa. Dorința i se îndeplinește în momentul în care primește misiunea de a prinde o criminală în serie, de care devine obsedată. cele mai bune seriale din 2018 

Hackerville

 Am iubit și lăudat atât de mult serialul acesta, așa că nu puteam să nu-l includ aici. Un serial românesc care nu arată deloc ca un serial românesc. Și o poveste extrem de bine construită. Avem un atac cibernetic ce vizează una dintre cele mai importante bănci din Germania. Avem un grup de hackeri din România, hackeri care ar putea fi în spatele acestui atac. Îl avem pe Cipi (Voicu Dumitraș, un copil absolut minunat, pe care de-abia aștept să-l descoperiți și voi, pentru că e pretty awesome), un puști cu un trecut complicat, care ajunge în lumea hackerilor prin intermediul unui joc. Și îi mai avem pe Lisa (Anna Schumacher) și Adam (Andi Vasluianu) – ea, o specialistă în criminalitate informatică din Frankfurt, el, un polițist român pornit pe urmele hackerilor – care încearcă împreună să deslușească acest caz.

Homecoming

Cei de la Amazon Prime au dat lovitura cu Homecoming și Julia Roberts, așa că, dacă încă nu ați bifat acest titlu, acordați-i o șansă. Cu ani în urmă, Heidi (Roberts) a lucrat la Homecoming, o organizație menită să îi consilieze pe soldați și să îi ajute să revină la viața de civil. Acum, Departamentul de Apărare American încearcă să afle de ce a plecat Heidi de-acolo și care este adevărata poveste din spatele deciziei sale.

Foto: HBO Romania