Menu
Topuri / TV

Ghidul celor mai tari seriale noi (şi vechi) ale acestei toamne

Ghidul celor mai tari seriale noi

A trecut ceva vreme de când nu v-am mai recomandat un serial nou (a fost o perioadă aglomerată, dar recuperez acum), aşa că astăzi intrăm direct în subiect. Am făcut un scurt research pentru a vedea ce titluri vor fi lansate în această toamnă, am investigat care sunt serialele care vor avea noi sezoane şi am început câteva poveşti care m-au prins mai mult decât îmi imaginam. Asadar, iata care sunt cele mai tari seriale noi.

Daaar… să nu mai zăbovim şi să trecem la lucruri serioase. Iată cum arată ghidul celor mai tari seriale noi (şi vechi) ale acestei toamne.

The Innocents Cele mai tari seriale noi

Încep cu acest serial Netflix, pentru că tocmai l-am terminat (a avut premier ape 24 august) şi, deşi nu e vreo capodoperă şi review-urile sale nu sunt grozave, mie mi s-a părut excelent pentru un weekend. The Innocents sunt Harry (Percelle Ascott) şi June (Sorcha Groundsell), doi adolescenţi copleşiţi de dramele propriilor familii, care decid să fugă de-acasă şi să lase totul în urmă. Planul lor funcţionează până într-un punct, pentru că, la scurt timp după ce pornesc în aventura vieţii lor, se întâmplă un accident în urma căruia June descoperă că are abilitatea de a-şi schimba corpul. Puterea sa, pe care încă nu ştie să o controleze, are legătură cu mama ei, dar şi cu nişte vechi legende scandinave. Şi o să mă opresc aici cu detaliile, pentru că nu vreau să vă dezvălui din surprize, dar o să vă spun că am apreciat mult dinamica acţiunii. Sunt opt episoade la care nu te ia somnul, pentru că în fiecare se întâmplă ceva care să te ţină în priză, apare o bucăţică din marele puzzle. E un SF care nu se ridică la nivelul Stranger Things, care e fabulos, dar are o oarecare doză de suspans, cel puţin în primele episoade, când vrei să afli tot mai mult, să înţelegi ce se întâmplă. Şi un mare plus este şi apariţia lui Guy Pearce în rolul unui profesor-doctor misterios – acum nu ştiu dacă vouă vă place, dar ohoh, să vedeţi ce bine se ţine la 50 de ani! Are şi câteva minusuri – nişte personaje lăsate cam de izbelişte, deşi aveau potenţial, nişte scene-cheie tratate destul de superficial – dar per ansamblu mi s-a părut mişto pentru un weekend, după cum spuneam şi mai sus. 

Hackerville

Acum ceva timp vă povesteam că am fost la filmările Hackerville de la Timişoara, un serial produs de HBO Europe şi TNT Serie, care va debuta în noiembrie la HBO şi HBO GO. Am povestit pe larg despre acea vizită în articolul de aici, însă acum că am văzut şi teaserul, trebuie să reiau ideea de atunci: Hackerville o să fie foarte, foarte tare! Avem, în primul rând, un atac cibernetic ce vizează una dintre cele mai importante bănci din Germania. Avem şi un grup de hackeri din România, hackeri care ar putea fi în spatele acestui atac. Îl avem pe Cipi (Voicu Dumitraș, un copil absolut minunat, pe care de-abia aștept să-l descoperiți și voi, pentru că e pretty awesome), un puști cu un trecut complicat, care ajunge în lumea hackerilor prin intermediul unui joc. Și îi mai avem pe Lisa (Anna Schumacher) și Adam (Andi Vasluianu) – ea, o specialistă în criminalitate informatică din Frankfurt, el, un polițist român pornit pe urmele hackerilor – care încearcă împreună să deslușească acest caz. V-am făcut curioşi?

Vanity Fair

Probabil serialul pe care eu îl aştept cel mai mult toamna aceasta e Vanity Fair, miniseria inspirată de romanul lui William Makepeace Thackeray, care ajunge pe HBO GO pe 3 septembrie (şi la HBO România pe 4 septembrie). Bănuiesc că a văzut mai toată lumea ecranizarea cu Reese Witherspoon şi posibil să fiţi la curent şi cu povestea lui Thackeray, aşa că nu-mi rămâne decât să vă spun că de-abia aştept să o revăd pe Becky Sharp (interpretată, de această dată, de Olivia Cooke), tânăra orfană şi extrem de ambiţioasă, care face tot posibilul să îşi depăşească limitele şi condiţia socială, indiferent de preţul plătit sau de compromisurile făcute.

You

Dacă vă era dor de Penn Badgley, aka Daniel Humphrey din Gossip Girl, am o veste bună pentru voi: toamna aceasta, actorul revine în You, un serial thriller produs de Lifetime, care cred că va ajunge şi pe Netflix, judecând după trailerul de mai jos (Coming Soon. Only on Netflix). Padgley joacă rolul lui Joe, managerul unei librării, care devine obsedat de Beck (Elizabeth Lail) şi foloseşte internetul (pe modul stalker, evident) pentru a o face pe aceasta să se îndrăgostească de el. Numai că obsesia lui nu e deloc una inocentă, mai ales că ajunge să implice şi o crimă. Vedeţi, copii, nici Dan Humphrey nu mai e ce era odată! Ah, da, din distribuţia You face parte şi Shay Mitchell, Emily din Pretty Little Liars.

The First

O producţie Hulu, The First îl are pe Sean Penn în rolul unui astronaut care se pregăteşte de o misiune pe Marte. Având acţiunea plasată în viitorul imediat apropiat, serialul documentează pregătirea şi sacrificiilor unui grup de exploratori care fac primul pas către o nouă lume. Cele mai tari seriale noi

The Good Cop Cele mai tari seriale noi

Tony Danza şi Josh Groban sunt tată şi fiu în această comedie poliţistă care va avea premiera pe Netflix în această toamnă. Primul este un fost ofiţer care a petrecut şi ceva timp în închisoare, în timp ce al doilea este fiul exemplar, poliţistul onest, care luptă pentru apărarea legii.

Maniac

Un alt serial pe care îl aştept cu nerăbdare, pentru simplul motiv că joacă Emma Stone în el, este şi Maniac, ce va fi lansat pe 21 septembrie, pe Netflix. Emma este Annie Landsberg, o femeie care suferă de pe urma relaţiei toxice pe care o are cu familia sa, în timp ce Jonah Hill îl interpretează pe Owen Milgrim, un bărbat care suferă de schizofrenie. Cei doi ajung pe mâinile excentricului Dr. James K. Mantleray (Justin Theroux, cu o freză de speriat în serialul ăsta :D), un inventator care le propune un tratament despre care se spune că rezolvă orice problemă a minţii. Cele mai tari seriale noi

Charmed Cele mai tari seriale noi

Dacă aţi copilărie în anii ’90, ca mine, în mod sigur vă amintiţi de Charmed, povestea a trei surori care descoperă că sunt vrăjitoare menite să lupte împotriva răului. Toamna aceasta, serialul va avea parte de un reboot produs de The CW.

Chilling Adventures of Sabrina

Kiernan Shipka, puştoaica din Mad Men, este protagonista unui nou serial Netflix, o adaptare puţin mai dark a poveştii vrăjitoarei adolescente Sabrina din anii ‘90. Jumătate om, jumătate vrăjitoare, aceasta încearcă să aibă o viaţă ca oricare alt tânăr de vârsta ei, în timp ce descoperă provocările supranaturalului. Serialul a fost gândit ca o completare pentru Riverdale, producţia celor de la The CW, pe care o consider my guilty pleasure pentru că joacă the one and only Cole Sprouse în ea.

SEZOANE NOI DIN SERIALELE NOASTRE PREFERATE

Pentru că toamna aceasta nu are doar premiere, ci şi lansări de sezoane noi din seriale deja consacrate, în lista de mai jos găsiţi şi datele acestora.  

Cable Girls, sezonul 3: 7 septembrie

Iron Fist, sezonul 2: 7 septembrie

The Good Doctor, sezonul 2: 24 septembrie

This Is Us, sezonul 3: 25 septembrie

Modern Family, sezonul 10: 26 septembrie

The Flash, sezonul 5: 9 octombrie

Riverdale, sezonul 3: 10 octombrie

Arrow, sezonul 7: 15 octombrie

House of Cards, sezonul 6 (şi ultimul): 2 noiembrie

Outlander, sezonul 4: 4 noiembrie

Foto: Netflix