Menu
Film / Topuri

Comedii romantice pe care pur și simplu le vei adora (I)

comedii romantice pe care le adori

Aveam în plan un cu totul alt top  pentru această săptămână, dar, cum suntem în februarie și inimioarele sunt PESTE TOT, am zis că nu e cazul să lupt acum împotriva curentului. Glumesc. Oricum voiam să scriu despre comedii romantice de mai multă vreme. Nu de alta, dar am adunat un număr impresionant de titluri de-a lungul anilor. Pe unele nici măcar nu mi le mai amintesc, dar sigur le-am văzut! 😀 (comedii romantice pe care le adori)

În fine, ce voiam eu să vă spun este că astăzi vorbim despre comedii romantice. 42 la număr și asta e doar prima parte. Cred că vă ajung pentru câteva weekend-uri de-acum încolo, nu?

 1. Leap Year (comedii romantice pe care le adori)

Voi începe cu Leap Year pentru Matthew Goode și Amy Adams, dar și pentru că se numără printre favoritele mele. Pentru că iubitul ei nu o cere în căsătorie nici după patru ani de relație, Anna (Adams) decide să plece la Dublin, unde se află acesta, și să profite de o sărbătoare a irlandezilor pentru a face ea acest pas. Din cauza unei furtuni însă, Anna aterizează într-un alt colț al țării, o zonă rurală care arată fabulos, și ajunge să se intersecteze cu Declan (Goode), eternul morocănos.

 1. Obvious Child

Jenny Slate joacă rolul Donnei Stern, o actriță de stand-up care, după ce se desparte de iubitul ei, are parte de un one night stand cu un tip pe nume Max (Jake Lacy) și rămâne însărcinată. (comedii romantice pe care le adori)

 1. Maggie’s Plan (comedii romantice pe care le adori)

FIlmul în care am remarcat-o pe Greta Gerwig, Maggie’s Plan este povestea unei tinere din New York, care hotărăște să nu mai aștepte să întâlnească bărbatul perfect și să aibă un copil de una singură. Strategia sa se schimbă în momentul în care îl cunoaște pe John (Ethan Hawke), un antropolog însurat, care îi dă toate planurile peste cap.

 1. Waitress (comedii romantice pe care le adori)

Jenna (Keri Russell) este o chelneriță care face plăcinte geniale și care visează la momentul în care va avea suficienți bani pentru a-și părăsi soțul, pe Earl (Jeremy Sisto). Într-o zi însă, află că este însărcinată și, ca și cum asta nu ar fi fost îndeajuns, începe să se îndrăgostească de doctorul ei. Complicații pe bandă rulantă!

 1. There’s Something About Mary

La 13 ani de la incidentul care i-a distrus șansele cu cea mai populară fată din liceu, Ted Stroehmann (Ben Stiller) nu o poate uita pe Mary (Cameron Diaz). Hotărât să o regăsească și să îndrepte greșelile trecutului, el angajează un detectiv particular care se îndrăgostește de Mary și îi spune lui Ted numai minciuni.

 1. Notting Hill

Viața monotonă a lui William Thacker (Hugh Tacker) se schimbă radical într-o zi când, în micuța lui librărie de pe Portobello Road, intră Anna Scott (Julia Roberts), o cunoscută vedetă de la Hollywood, care îi cumpără o carte.

 1. Forgetting Sarah Marshall

După ce și-a petrecut ultimii șase ani în umbra iubitei sale, Sarah Marshall (Kristen Bell), făcându-i mereu pe plac, Peter (Jason Segel) este părăsit din senin de către aceasta.  Pentru a-și vindeca inima rănită, pleacă în vacanță în Hawaii, numai că… surpriză! Este cazat la exact același resort ca Sarah și noul ei iubit, un rocker britanic pe nume Aldous Snow (Russell Brand).

 1. Breakfast at Tiffany’s

Filmul acesta nu mai are nevoie de nicio prezentare. Aventurile prin care trec boema Holly Golightly (Audrey Hepburn) și Paul Varjak (George Peppard), noul său vecin, sunt absolut senzaționale.

 1. When Harry Met Sally

În regia Norei Ephron, When Harry Met Sally este un clasic în rândul comediilor romantice. Harry (Billy Crystal) și Sally (Meg Ryan) sunt prieteni și plănuiesc să rămână așa, însă chimia dintre ei este mai puternică decât orice pact. Și, în cele din urmă, se lasă duși de val…

 1. Sabrina (1995)

Doi frați extrem de bogați – Linus (Harrison Ford), mereu serios și pus pe treabă, și David (Greg Kinnear). Sabrina (Julia Ormond), o veche cunoștință din copilărie, care se întoarce în viața lor după câțiva ani petrecuți la Paris. Și o bătălie aprigă pentru inima ei.

 1. The Ugly Truth

Abby Richter (Katherine Heigl), producătoare TV de succes, găsește o soluție pentru absolut toate problemele din lume, cu excepția celor din viața ei sentimentală, care este un dezastru. La rândul său, Mike (Gerard Butler) este un tip care știe să spună lucrurilor pe nume și tocmai acest lucru să aibă un succes incredibil cu emisiunea lui despre secretele bărbaților. Chiar dacă se detestă reciproc, cei doi sunt nevoiți să lucreze împreună. Și așa ajung să facă un pact.

comedii romantice 1

 1. Trainwreck

Amy (Amy Adams) este o tipă care duce o viață lipsită de griji. Lucrează la o revistă pentru bărbați, are o gașcă de prieteni cool și o mulțime de aventuri de-o noapte, pentru că nu e genul care să se complice cu o relație serioasă. Când începe să se îndrăgostească de Aaron Conners (Bill Hader), medicul despre care trebuie să scrie un articol, toate principiile sale despre libertate, dragoste și relații sunt puse sub semnul întrebării.

 1. About a Boy

Vine un moment în viață în care un adult învață de la un copil mai mult decât de la oricine altcineva. Este și cazul lui Will Freeman (Hugh Grant, în vremurile lui bune), un playboy care trăiește din banii tatălui său, și care se împrietenește cu Marcus (Nicholas Hoult), un puști de o inteligență sclipitoare.

 1. Four Weddings and a Funeral

Dacă tot am deschis subiectul Hugh Grant, măcar să-l duc până la capăt. În Four Weddings and a Funeral, actorul joacă rolul lui Charles, un burlac convins, care este întotdeauna cavaler de onoare la nunțile prietenilor săi. Într-o zi, la una dintre nunți, acesta o cunoaște pe Carrie (Andie MacDowell), femeia care îi fură inima pentru totdeauna.

 1. Music and Lyrics

Alex (Hugh Grant) și Sophie (Drew Barrymore) sunt doi oameni care, aparent, nu au nimic în comun în afară de pasiunea pentru muzică. Însă această pasiune îi apropie tot mai mult, cu fiecare zi ce trece!

 1. Two Weeks Notice

Hugh Grant joacă rolul lui George Wade, un milionar afemeiat a cărui companie, Wade Corporation, este în plină expansiune. La polul opus este Lucy Kelson (Sandra Bullock), o avocată responsabilă, preocupată de problemele de mediu. Cei doi ajung să lucreze împreună, spre disperarea lui Lucy, care este exasperată de comportantul lui George.

 1. Love, Rosie

L-am inclus și în topul filmelor de dragoste de văzut într-o viață, dar îmi place atât de tare și e atât de haios încât nu pot să nu-l trec și aici. Rosie (Lily Collins) și Alex (Sam Claflin) sunt cei mai buni prieteni și vor să fie întreaga viață unul alături de celălalt. Un eveniment neașteptat îi schimbă însă planurile lui Rosie și îl duce pe Alex într-o direcție total opusă.

 1. Enough Said

Albert (James Gandolfini) și Eva (Julia Louis-Dreyfus) au trecut fiecare printr-un divorț, însă acum pare că merg pe drumul cel bun împreună. Asta până într-o zi când Eva descoperă că una dintre clientele sale de la masaj, care i-a devenit și bună prietenă, este, de fapt, fosta soție a lui Albert.

 1. What If

Dacă vi se face cumva dor de Daniel Radcliffe, What If e filmul pe care trebuie să-l vedeți. Da, poate că nu mai are bagheta magică aici, dar joacă tot un rol simpatic, cel al lui Wallace, un romantic incurabil, care se îndrăgostește de cea mai bună prietenă a lui.

 1. The Back-Up Plan

Jennifer Lopez joacă rolul lui Zoe, o femeie care, după nenumărate eșecuri în dragoste, decide să nu mai aștepte și să devină mamă pe cont propriu. În aceeași zi în care merge la cabinet pentru inseminare artificială, aceasta îl cunoaște pe Stan (Alex O’Loughlin), de care este atrasă instantaneu.

 1. No Reservations

Kate (Catherine Zeta Jones) este un chef iscusit din Manhattan, pentru care bucătăria este terenul ei de joacă, dar și locul în care își petrece aproape tot timpul. Viața ei se schimbă în momentul în care șefa sa angajează un sous chef extrem de șarmant, Nick Palmer (Aaron Eckhart), un star în devenire, ale cărui metode de lucru sunt ceva mai… extravagante.

 1. All Roads Lead to Rome

Dacă vă numărați, la fel ca mine, printre cei care iubesc Italia și vacanțele acolo, All Roads Lead to Rome e numai bun de văzut într-o duminică dedicată relaxării. În încercarea de a se apropia de fiica sa rebelă, Summer (Rosie Day), Maggie (Sarah Jessica Parker) hotărăște să o ducă în excursie în Italia, în locul în care s-a îndrăgostit ea pentru prima dată cu mulți ani în urmă.

 1. Walk of Shame

După o noapte nebună în club, Meghan (Elizabeth Banks) se trezește în patul unui necunoscut și găsește un mesaj prin care este anunțată că trebuie să se prezinte în câteva ore la un interviu pentru jobul mult dorit. Până aici, totul perfect, doar că interviul este în cealaltă parte a orașului, iar Meghan rămâne brusc fără mașină, geantă și… baterie la telefon.

 1. The Wedding Date

Pentru că nu vrea să meargă singură la nunta surorii ei, unde urmează să dea cu ochii de fostul logodnic, Kat Ellis (Debra Messing) îl angajează pe Nick Mercey (Dermot Mulroney), un bărbat fermecător, care trebuie să joace rolul iubitului său.

 1. Life as We Know It

Holly (Katherine Heigl) și Eric (Josh Duhamel) se urăsc cu pasiune și nimic nu pare să îi ajute să ajungă la un consens. Dar când cei mai buni prieteni ai lor mor într-un accident rutier, cei doi trebuie să facă pace pentru a putea să o crească împreună pe micuța Sophie, fina lor care a rămas acum orfană.

 1. The Holiday

Au trecut sărbătorile, dar filmul acesta e atât de drăguț, încât merge văzut oricând. Dezamăgite de problemele din viețile lor, două femei, Amanda (Cameron Diaz) și Iris (Kate Winslet), fac schimb de vieți și de case… deși una stă în California cea însorită, iar cealaltă într-o zonă rurală din Anglia, unde iarna arată cu totul și cu totul diferit.

 1. Friends with Benefits

Din această listă de comedii romantice nu putea lipsi Friends with Benefits, un reprezentant de seamă al genului. Jamie (Mila Kunis) și Dylan (Justin Timberlake) se întâlnesc prima dată în interes profesional, dar, în scurt timp, devin cei mai buni prieteni… cu beneficii. 😀

 1. No String Attached

În clubul prietenilor cu beneficii se înscriu și Natalie Portman și Ashton Kutcher în No String Attached. Nici lor nu le iese prea bine schema „just sex”.

 1. Made of Honor

Vă este dor de Grey’s Anatomy și de McDreamy? Made of Honor este remediul perfect. Chiar dacă are tot ce își dorește, Tom (Patrick Dempsey) nu își poate imagina viața fără Hannah (Michelle Monaghan), cea mai bună prietenă a lui. Când această pleacă pentru șase săptămâni în Scoția, el își dă seama că, de fapt, este îndrăgostit nebunește de ea și plănuiește să îi mărturisească sentimentele sale. Numai că, între timp, Hannah s-a logodit cu un scoțian, Colin (Kevin McKidd).

 1. The Proposal

Margaret (Sandra Bullock) este o șefă absolut îngrozitoare. Dar când află că riscă să fie repatriată în Canada, inventează o minciună și se dă drept logodnica lui Andrew (Ryan Reynolds), asistentul ei pe care îl terorizează.

 1. This Means War

Nu doar că lucreză împreună pentru C.I.A., dar Tuck (Tom Hardy) și FDR (Chris Pine) sunt și cei mai buni prieteni. Asta până într-o zi când își dau seama că amândoi sunt îndrăgostiți de aceeași femeie: Lauren (Reese Witherspoon).

 1. How to Lose a Guy in 10 Day

Misiunea lui Andie (Kate Hudson) este să găsească un bărbat pe care să-l facă să-i dea papucii în zece zile. Pariul lui Benjamin (Matthew McConaughey) este să facă o femeie să se îndrăgostească nebunește de el în zece zile. Cine va câștiga?

 1. My Best Friend’s Wedding

Când cel mai bun prieten al ei, Michael (Dermont Mulroney) o anunță că se însoară, Julianne (Julia Roberts), scoate toate armele la atac și încearcă să o saboteze pe logodnica acestuia.

 1. Definitely Maybe

Nu mai țin minte toate detaliile despre acest film, dar știu că, la final, am avut un sentiment de bucurie că am văzut o poveste drăguță. Will (Ryan Reynolds) începe să îi relateze fiicei sale trecutul său și relațiile romantice în care a fost implicat și o lasă pe aceasta să ghicească cine este femeia cu care s-a căsătorit și care i-a devenit ei mamă.

 1. Shakespeare in Love

Filmul care a luat Oscarul în 1999, Shakespeare in Love este povestea lui William Shakespeare (Joseph Fiennes) și a muzei care îi inspiră creația, fermecătoarea Lady Viola (Gwyneth Paltrow).

 1. Sweet Home Alabama

Reese Witherspoon este Melanie Carmichael, un designer de succes, care are absolut tot ce își dorește, inclusiv un logodnic perfect, în persoana lui Andrew Hennings (Patrick Dempsey). Singura mică problemă este că nu se poate căsători cu el, pentru că mai are un soț acasă, în Alabama, care pur și simplu refuză să-i acorde divorțul.

 1. Failure to Launch

Pentru că Tripp (Matthew McConaughey) refuză să plece de-acasă și, implicit, de pe capul părinților săi, aceștia pun la cale un plan și o angajează pe Paula (Sarah Jessica Parker) să-l cucerească și să-l convingă să se mute.

 1. Manhattan

Problema cu Woody Allen e că… toată lumea a știut dintotdeauna ce face omul Woody Allen. Moralitatea lui era pusă sub semnul întrebării de foarte multă vreme, numai că acum, odată cu izbucnirea scandalului #MeToo, s-a hotărât că acțiunile sale nu mai sunt tolerate. Și poate că o să scriu cât de curând despre treaba asta. Pe de altă parte, regizorul Woody Allen este genial. Încă nu am auzit o persoană care să spună că nu i-a plăcut un film făcut de el. E drept că ultimele, cam de la Magic in the Moonlight încoace, nu prea mi-au plăcut nici mie. În rest, de la Annie Hall și Manhattan, la Blue Jasmine și Vicky Cristina Barcelona, filmele sale mi s-au părut absolute minunate.

 1. 50 First Dates

Henry (Adam Sandler) se îndrăgostește de Lucy (Drew Barrymore) la prima vedere. Singura problemă este că memoria ei dispare de la o zi la alta și nu își amintește niciodată cine este el.

40. Crazy Stupid Love

După ce află că soția l-a înșelat, Cal (Steve Carell) simte că toată viața sa a fost o minciună. Hotărât să facă o schimbare radicală, acesta începe să iasă cu Jacob (Ryan Gosling), noul său amic, un playboy căruia nu îi poate rezista nicio femeie și care îl învață cum stă treaba cu femeile.

41. How Do You Know

Reese Witherspoon, Paul Rudd, Jack Nicholson și Owen Wilson joacă un joc încurcat într-un rom-com numai bun de văzut în weekend. 

42. Pretty Woman

Bineînțeles că nu puteam să închei acest prim top al comediilor romantice care mi-au plăcut fără cel mai cunoscut film din această categorie, o capodoperă a genului: Pretty Woman, pelicula care i-a adus Juliei Roberts titlul de „Frumușica” Americii.

Sursa foto: outnow.ch

ÎȚI RECOMAND ȘI: Filme de dragoste: 50 de poveşti de văzut o dată-n viață (I)

No Comments

  Leave a Reply