Menu
Film / News

Disney cumpără o parte din studiourile 21st Century Fox (plus multe francize)

2017 se încheie cu una dintre cele mai importante tranzacții din industria cinematografică. Studiourile Walt Disney cumpără compania 21st Century Fox, care a produs, de-a lungul timpului, filme  și seriale ca: Avatar, Die Hard, Family Guy, Ice Age, Deadpool, Modern Family, X-Men sau Atlanta.

Ce câștigă Disney?

Cei de la Disney i-au plătit lui Rupert Murdoch, proprietarul Fox, peste 52 de miliarde de dolari pentru o parte din studiourile de producție care au făcut istorie la Hollywood. În felul acesta, Disney aduce sub umbrela sa aproape toate tilurile Marvel și toată franciza Star Wars, dar și Avatar, unul dintre cele mai profitabile filme din istorie – sequelul său, regizat tot de James Cameron, va fi lansat în 2020.

Cu ce rămâne Fox?

Nici Murdoch, omul care a transformat un simplu ziar, Adelaide News, într-un imperiu media, nu a rămas cu mâna goală. Pe lângă suma câștigată în urma tranzacției cu Disney, acesta rămâne cu News Corp. și publicațiile sale, câteva posturi TV și mai multe studiouri de producție, pe care plănuiește să le închirieze.

Sursa foto: www.outnow.ch

No Comments

    Leave a Reply