Menu
Uncategorized

Drama medicală Doc ajunge pe 8 aprilie la AXN

Amintirile și trecutul ne definesc prezentul. Însă, ce se întâmplă atunci când te trezești, dintr-o dată, fără amintirile ultimilor doisprezece ani? Cum o iei de la capăt? Această călătorie spre redescoperirea propriei identități, a trecutului, dar mai ales spre aflarea răspunsului la o întrebare fundamentală –“Cine sunt?” este tema noii drame medicale, Doc – În mâinile tale (Doc Nelle tue mani), care are premiera din 8 aprilie, joia, de la ora 22.00, pe AXN. 

Doctorul Andrea Fanti (Luca Argentero) este unul dintre cei mai buni medici interniști din Italia, autoritar și încrezător, dar care are o relație impersonală, chiar detașată, față de pacienții săi.  În urma unui traumatism cranian, supraviețuiește, dar își pierde amintirea ultimilor doisprezece ani din viață. Fără amintiri, Andrea se trezește într-o lume necunoscută în care cei dragi au devenit brusc străini, relațiile noi sunt uitate și triumfurile sale medicale sunt aproape pierdute. Spitalul este singurul loc în care se simte cu adevărat acasă și unde va trebui să își reconstruiască viața întâi ca pacient, apoi ca soț, tată și, în cele din urmă, ca medic.

Matilde Gioli (The Human Capital) o interpretează pe Giulia Giordano, mâna dreaptă a doctorului Fanti și actuala sa parteneră, relația lor fiind un secret pentru cei din spital. Sara Lazzaro (The Young Pope) este Agnese Tiberi, directorul medical al spitalului și fosta soție a personajului principal. Odată ce acesta își pierde memoria ultimilor doisprezece ani, viețile celor două femei sunt date peste cap – Giulia devine din iubită și persoana de încredere o necunoscută, în timp ce Agnese se vede nevoită să îi explice fostului soț, care este încă îndrăgostit de ea, motivele despărțirii, dar și ce s-a întâmplat cu cei doi copii – Mattia și Carolina. Aceste dezvăluiri ascund adevăruri dureroase, care îi vor da și mai mult lumea peste cap doctorului Fanti. 

Gianmarco Saurino, Simona Tabasco, Pierpaolo Spollon și Alberto Malanchino completează distribuția serialului, fiind foștii rezidenți ai doctorului Fanti și, totodată, actualii săi colegi.  Raffaele Esposito îl interpretează pe Marco Sardoni, înlocuitorul lui Fanti la conducerea secției.

Pe lângă călătoria interioară a personajului central și complexitatea vieții dintr-un spital, fiecare episod va prezenta cazuri clinice dificile, pe care protagoniștii serialului le vor putea rezolva apelând nu doar la cunoștințele lor medicale, ci și la discuții mai profunde cu pacienții, unde vor descoperi elemente din viața privată ( secrete uitate sau neglijate) care îi vor conduce către diagnosticul corect. Astfel, cu toții vor avea parte de o a doua șansă de a reconsidera anumite capitole din viață și vor fi mai conștienți privind propria existență.  

Serialul este inspirat din povestea reală a doctorului Pierdante Piccioni, care și-a pierdut memoria ultimilor doisprezece ani în urma unui accident și care este cunoscut în Italia ca “doctorul Amnezie”. Mai mult, doctorul Piccioni interpretează rolul unui pacient în episodul doi. 

Premiera globală a serialului a avut loc în 2020 în Italia, pe Rai 1, și a fost extrem de bine primită de publicul din peninsulă, serialul fiind reînnoit pentru sezonul doi. Aceleași reacții pozitive le-au avut și telespectatorii din Franța, Spania sau Portugalia. 

Doc – În mâinile tale este produs de Luxe Vide, producători executivi fiind Jan Michelini (Devils, Medici), Daniele Passani (Medici) și Corrado Trionfera (Medici).