Nu știu ce planuri aveți voi până pe 9 decembrie, însă, dacă ajungeți la Afi Cotroceni, ar fi super să vă opriți să vedeți o expoziție foto și, apoi, să mergeți să mergeți la un film care promit că o să placă mult de tot.
Inspirați de filmul Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, regizat de Emanuel Pârvu, patru fotografi au suprins în fotografiile lor copii care se află în asistență maternală.
Vlad Eftenie, Cristian Șuțu, Cătălin Olteanu și Edi Enache au realizat replici ale afișului filmului premiat la Festivalul de Film la Sarajevo pentru Cel mai bun actor- Șerban Pavlu și Cel mai bun regizor, cu personaje reale – copii aflați în asistență maternală la fel ca Meda, eroina filmului.
Fotografiile, care surprind într-un mod emoționant relația specială creată între copii și asistentele maternale, sunt găzduite de AFI Cotroceni și pot fi văzute de public până pe 9 decembrie.
„Există o întrebare pe care o primesc la fiecare festival din străinătate la care merge filmul meu. «E ficțiune? Sau e real?». Și nici nu știi ce să răspunzi. Nici nu știi cum să răspunzi, că orice ai răspunde e prost”, spune Emanuel Pârvu, regizorul filmului Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor.
Filmul este povestea unui tăietor de lemne (Șerban Pavlu – e primul rol, pe lângă cel din Umbre, în care îl văd pe Șerban Pavlu și e foooarte, foarte tare!) care se află într-o situație limita: i-a murit soția și trebuie să o trimită pe fetiță pe care o are în asistență maternală de 8 ani (Ana Radu) înapoi la orfelinat pentru că el nu are atestatul de asistență maternală și nici nu poate să facă rost de banii necesari obținerii actelor.
Echipa filmului își dorește ca, odată cu acest film, spectatorii să conștientizeze importanța programelor de asistență maternală și cât de mult pot ajută copiii aflați în centrele de plasament dacă se înscriu în asemenea programe. La începutul anului viitor filmul va pleca într-o caravană prin țară care va fi însoțită de o campanie de informare asupra programelor de asistență socială din Romania.
Expoziția este realizată cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sector 6, București și al companiei Foldo.
No Comments