Menu
Film / News

In The Fade, cel mai nou film regizat de Fatih Akin, deschide Festivalul Cinepolitica 2018

Cel mai nou film al apreciatului regizor Fatih Akin, În întuneric / In The Fade, o puternică dramă inspirată de crimele xenofobe ale unui grup de neo-naziști, premiat la Cannes și Globurile de Aur, va deschide cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica. Evenimentul va avea loc în perioada 18 – 22 aprilie, la Cinema Elvire Popesco și Institutul Balassi din București.

Având la bază crimele xenofobe comise în 2011 de grupul neo-nazist National Socialist Undeground, filmul regizorului german de origine turcă Fatih Akin ne face părtași la drama Katjei (Diane Kruger), o femeie care își dorește să se facă dreptate în cazul uciderii fiului și soțului ei kurd, fost traficant de droguri, într-un atac cu bombă.

Premiat la Cannes 2017 pentru Cea mai bună actriță (Diane Kruger), câștigător al unui  Golden Globe pentru film străin și cu o coloană sonoră memorabilă, semnată de Josh Homme, vocalistul formației Queens Of The Stone Age, În întuneric / In The Fade a reprezentat și propunerea Germaniei la Oscar.

În întuneric / In The Fade va fi distribuit în cinematografele din România de Independența Film din 20 aprilie.

Un alt film care a atras atenția prin distribuția sa și care face parte din selecția Cinepolitica 2018 este Interpretul / The Interpreter, un road movie dulce-amărui în regia lui Martin Sulik, care îi are în rolurile principale pe marele cineast ceh Jiri Menzel și pe carismaticul actor austriac Peter Simonischek (Toni Erdmann). Oscilând între comedie și tragedie, Interpretul ne plimbă prin Slovacia profundă de după cel De-al Doilea Război Mondial, alături de cei doi bărbați, unul evreu, celălalt urmașul unui ofițer nazist, urmăriți de un trecut întunecat și ambiguu.

Din selecția Cinepolitica nu lipsesc nici producțiile autohtone. Un pas în urma serafimilor, lungmetrajul de debut al regizorului Daniel Sandu, recent premiat cu 8 trofee Gopo, printre care cele pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor, este o poveste inspirată din viața regizorului. Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot, încearcă să se adapteze într-un seminar teologic ortodox, dar curând descoperă că sistemul este corupt și abuziv, iar minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar. Proiecțiava fi urmată de dezbaterea Politică, compromisuri și constrângeri în sistemul religios.

Mai multe detalii în curând pe cinepolitica.ro

ÎȚI RECOMAND ȘI: Interviu cu Ștefan Iancu (Un pas în urma serafimilor): despre serafimi, provocări, jocurile sale cu Oscar Isaac și cum a spart gheața cu Vlad Ivanov

No Comments

    Leave a Reply