Menu
Film / Topuri

Filme de dragoste: 20 de povești de văzut într-o viață (Partea a II-a)

filme de dragoste

Primul top dedicat filmelor de dragoste a fost printre primele articole de pe Moviecore (și se numără în continuare printre cele mai citite), așacă astăzi am zis că gata, îi aduc o pereche. Mă țin de ceva timp să scriu al doilea top, dar am așteptat să mai văd niște filme, ca să pot propune un mix între titluri vechi (sau clasice, că sună mai bine) și titluri noi, apariții din ultimii ani. Începem?

On Chesil Beach

Pentru că m-am autoproclamat eu la un moment dat cea mai mare fană (din Ro) a lui Saoirse Ronan, o să încep cu On Chesil Beach, ecranizare a romanului omonim de Ian McEwan (care a scris și Atonement). Spre deosebire de Atonement, care mi s-a părut genial, On Chesil Beach a fost ceva mai superficial și haotic, nu simt că a atins la fel de bine profunzimea subiectului. Însă povestea e una foarte interesantă, este o dramă despre intimitate și relații în anii ’60. În prim-plan sunt Florence (Ronan) și Edward (Billy Howle), doi tineri care provin din medii sociale diferite, dar care se îndrăgostesc nebunește și plănuiesc să înceapă o nouă viață împreună.

To All the Boys I’ve Ever Loved

Am descoperit filmul acesta pe Instagramul Oliviei Munn, care îl tot lăuda, așa că am zis: okay, chiar dacă e film de adolescenți, dacă îl recomandă Olivia sigur e bun. Și a fost WOW, deci vi-l recomand cu toată încrederea (e disponibil pe Netflix). To All the Boys I’ve Ever Loved urmărește povestea Larei Jean (Lara Condor), o adolescentă a cărei viață ia o turnură neașteptată după ce scrisorile de dragoste pe care le-a scris de-a lungul timpului și pe care le-a păstrat cu grijă într-o cutiuță ajung acum la destinatarii lor.

Breathe

Bring your tissues, la filmul acesta o să plângeți foarte mult alături de Claire Foy și Andrew Garfield! Inspirat din fapte reale, Breathe este povestea Dianei (Foy) și a lui Robin Cavendish (Garfield), doi oameni care se iubesc din tot sufletul și care luptă împreună pentru a nu deveni prizonierii bolii grele de care suferă Robin.

Forever My Girl

Dacă vă numărați printre fanii lui Nicholas Sparks, o să vă placă la nebunie Forever My Girl, pentru că este o poveste care seamănă foarte mult cu cele ale autorului (chiar dacă el nu semnează romanul pe care se bazează pelicula). Filmul urmărește aventura unui cântăreț de country (Alex Roe),care se întoarce după ani buni acasă, la femeia pe care a părăsit-o cu mult timp în urmă.

Mary Shelley filme de dragoste

Deși protagonista acestui film este chiar femeia care a scris Frankenstein, pelicula explorează, de fapt, povestea de dragoste dintre ea (Elle Fanning) și Percy Shelley (Douglas Booth), un tânăr poet care are o reputație de seducător, dar și provocările și sursele de inspirație din spatele romanului despre Victor Frankenstein.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Ecranizare a romanului scris de Mary Ann Shaffer și Annie Barrows, The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society o are în prim-plan pe Juliet Ashton (Lily James), o scriitoare din Londra care, în urma corespondenței cu un bărbat pasionat de cărți, ajunge pe Insula Guernsey pentru a se documenta despre un club de carte creat de câțiva locuitori în timpul ocupației naziste din cel De-al Doilea Război Mondial. Întâmplările despre care află aici sunt cu totul și cu totul uluitoare, o adevărată sursă de inspirație pentru viitoarea sa poveste.

Blue Jay filme de dragoste

Cu Sarah Paulson și Mark Duplass în rolurile principale, Blue Jay este povestea unor foști iubiți din liceu, care se reîntâlnesc pe neașteptate în orașul natal. Pa parcursul câtorva zile, cei doi rememorează trecutul pe care credeau că l-au lăsat în urmă și încep să reconstruiască puntea care i-a unit cândva. E o poezie de film, în alb-negru, cu niște actori minunați… așa că-i musai de trecut pe listă.

Adrift filme de dragoste

Despre Adrift am scris în detaliu aici, pentru că da, este un film care mi-a plăcut foarte, foarte mult. Tami (Shailene Woodley) și Richard (Sam Claflin) se cunosc întâmplător, într-un moment în care fiecare încearcă să își găsească locul și să își dea seama ce vrea de la viață. Se îndrăgostesc nebunește și sunt gata să pornească în prima aventură împreună pe ocean, povestea lor fiind ilustrată în paralel cu tragedia pe care o trăiesc în urma unei furtuni care îi ia pe nepregătite.

Midnight Sun

Din cauza unei boli rare, Katie Price (Bella Thorne) nu are voie să iasă în soare, pentru că și cea mai mică expunere îi pune viața în pericol, motiv pentru care iese afară numai seara, pe întuneric. Lucrurile se schimbă în momentul în care îl cunoaște pe Charlie (Patrick Schwarzenegger) și începe să își dorească mai multă aventură în viața sa.

Everything, Everything

Asemănător cu Midnight din multe de vedere, Everything, Everything spune povestea lui Maddy (Amandla Stenberg), o puștoaică de 18 ani care trebuie să stea numai în casă, fiind prizoniera unei boli care o împiedică să iasă afară. Într-o zi însă, din întâmplare, aceasta îl cunoaște pe Olly (Nick Robinson), puștiul din vecini. Și prietenia lor le schimbă amândurora viețile.

Call Me by Your Name

Mi-a plăcut mult filmul lui Luca Guadagnino, care a fost nominalizat la Oscarurile din acest an și care va avea și o continuare.  Un coming of age movie senzațional, Call Me by Your Name a fost filmat exclusiv în Italia şi îl are în prim-plan pe Elio (Timothée Chalamet), un adolescent care trăieşte cele mai intense experienţa din viaţa sa  cu un tânăr american, venit în Italia pentru a face parte dintr-o echipă de arheologi pe parcursul vacanţei de vară.

Ghost

Ei, și parcă era timpul pentru un clasic, nu-i așa? Patrick Swayze și Demi Moore sunt protagoniștii acestei povești despre un bărbat care, după moartea sa, devine o fantomă și încearcă să își protejeze iubita de pericolele ce o pândesc.

Crazy/Beautiful

Ea, Nicole (Kirsten Dunst), este o puștoaică bogată, răsfățată și extrem de rebelă. El, Carlos (Jay Hernandez), provine dintr-o familie modestă și este foarte serios și silitor. La prima vedere, nu au nimic în comun. Dar… filme de dragoste

A Very Long Engagement

O poveste de dragoste din timpul Primului Război Mondial, A Very Long Engagement urmărește aventura lui Mathilde (Audrey Tautou), o tânără care, după ce vede că logodnicul ei, Manech (Gaspard Ulliel), nu s-a întors de pe front, pornește singură în căutarea lui.

Just Like Heaven

O poveste comică pe alocuri, Just Like Heaven este despre o relație atipică. Elizabeth Masterson (Reese Witherspoon) este un medic care își dedică toată viața carierei sale. În urma unui accident de mașină, aceasta intră în comă, dar, cumva, spiritul ei reușește să se elibereze și să se plimbe liber. Dintre toți oamenii, singurul care o poate vedea pe Elizabeth în ipostaza de fantomă este David (Mark Ruffalo), chiriașul care se mută în apartamentul ei.

Her

Tot despre o relație atipică este și Her, cu Joaquin Phoenix în rolul principal. O dramă a singurătății și a izolării, Her este povestea unui bărbat a cărui inimă a fost frântă recent și care acum își găsește consolarea în conversațiile cu un sistem de operare pe nume… Samantha (vocea lui Scarlett Johansson). filme de dragoste

My Blueberry Nights

Un film plin de poezie, My Blueberry Night documentează călătoria lui Elizabeth (Norah Jones), o tânără care călătorește prin lume, încercând să descopere adevăratul sens al iubirii. Într-o zi, ea ajunge în cafeneaua lui Jeremy (Jude Law).

The Fault in Our Stars

Hazel Grace Lancaster (Shailene Woodley) și Augustus Waters (Ansel Elgort) sunt doi puști care suferă amândoi de cancer. Și deși sunt perfect conștienți că viața lor se va termina la un moment dat, sunt hotărâți să se bucure de fiecare zi pe care o mai au. Împreună.

The Remains of the Day

Ecranizare a romanului omonim scris de Kazuo Ishiguro, The Remains of the Day este o poveste cu totul impresionantă. Anthony Hopkins joacă rolul lui James Stevens, un majordom cu simţul datoriei, care, din dorinţa a-şi onora mereu impecabil responsabilităţile, ajunge să îşi neglijeze viaţa personală şi povestea de iubire.

Dirty Dancing

Despre Dirty Dancing știe deja toată lumea, este un film iconic, bun de revăzut oricând, așa că nu-mi rămâne decât să reiau replica mea preferată: “Nobody puts Baby in a corner.”

Foto: outnow.ch

Te aștept și pe Instagram.