Menu
Film / Topuri

Filme decembrie 2017: descoperă premierele acestei luni!

(filme decembrie 2017)

De la Paddington 2, cu cel mai simpatic ursuleț, la Wonder, o dramă la care sigur trebuie să mergem cu două cutii de șervețele, cu Jacob Tremblay din Room în rolul principal, luna decembrie ne aduce un sac de filme bune.

Paddington 2 – 1 decembrie (filme decembrie 2017)

Ursulețul Paddington (vocea lui Ben Whishaw) se întoarce pe marile ecrane și e pregătit de o nouă aventură pe străzile Londrei. De această dată, el intră în bucluc din cauza unei cărți misterioase, pe care o găsește în anticariatul domnului Gruber (Jim Broadbent).

The Dragon Spell – 1 decembrie (filme decembrie 2017)

Un puști care vrea să fie erou, un dragon, un loc magic și cele mai ciudățele creaturi: cam așa s-ar putea rezuma animația The Dragon Spell în câteva cuvinte.

Marița – 1 decembrie

Marița este debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime și îl are în prim-plan pe Costi (Alexandru Potocean), un bărbat care, în pragul Sărbătorilor, îl vizitează pe tatăl lui, Sandu (Adrian Titieni). Împreună, cei doi ajung să se întâlnească cu restul familiei şi, după un drum lung, încep să rememoreze întâmplări din trecut. (filme decembrie 2017)

filme decembrie 1

Santa Swap – 1 decembrie

Dacă ați terminat deja filmele de Crăciun pe care vi le-am recomandat în articolul de aici, Santa Swap e o altă propunere de titlu de Sărbători. Andersen (Thor Michael Aamodt) este un bărbat care iubește Crăciunul mai mult decât orice pe lumea asta și încearcă mereu să organizeze o zi absolut specială pentru familia sa. Într-un an, planul său dă greș și, întâmplător, se întâlnește cu adevăratul Moș Crăciun.

Singularity – 1 decembrie

Nu știu cât de bun e filmul acesta, probabil nu e deloc o capodoperă, dar trebuie să recunosc că subiectul, unul de-a dreptul înfricoșător, mă face să vreau să-l văd. Cea mai mare companie de robotică din lume, în fruntea căreia se află Elias van Dorne (John Cusack), lansează Kronos, un computer inteligent creat pentru  a opri războaiele și a aduce pacea mondială. Când acesta este pus în funcțiune, analizează datele și își dă seama că cel mai mare obstacol în calea păcii sunt chiar… oamenii.

Épouse-moi mon pote? – 8 decembrie

Oricât de comerciale ar fi unele dintre ele, comediile franțuzești mi s-au părut întotdeauna mai bune decât cele americane, așa că trec pe lista din decembrie și Épouse-moi mon pote?. De teamă să nu fie deportat, Yassine (Terek Boudali) încearcă să se căsătorească rapid cu cineva și să rămână în Franța. Din păcate pentru el, singurul dispus să facă acest pas este vecinul său, Fred (Philippe Lacheau).

 filme decembrie 2

Ghinionistul – 8 decembrie

În regia lui Iura Luncașu, Ghinionistul este o comedie despre un tânăr artist care crede că este urmărit de ghinion peste tot. Veșnic acaparat de grijile și problemele sale, acesta uită că, uneori, mai trebuie să faci și haz de necaz.

Una mujer fantástica – 8 decembrie

L-am văzut în vară, la TIFF, e un film care a și câștigat câteva premii la festivalurile europene de film, așa că vi-l recomand cu încredere. Marina Vidal (Daniela Vega) este o femeie transsexuală, care se îndrăgostește de Orlando (Francisco Reyes), un bărbat mult mai în vârstă. Când acesta moare pe neașteptate, toată lumea începe să arate cu degetul spre ea.

The Vault – 8 decembrie

Amatorii de filme horror se vor bucura să vadă o peliculă de groază care nu are nici case bântuite, nici demoni, nici copii posedați. În schimb, The Vault are două surori care, nevoite să își salveze fratele aflat în încurcătură, ajung să jefuiască o bancă. O bancă la subsolul căreia se întâmplă lucruri cu adevărat înfricoșătoare.

Le redoutable – 15 decembrie

În regia lui Michel Hazanavicius, Le redoutable prezintă un episod important din viața lui Jean-Luc Godart (interpretat de Louis Garrel), unul dintre cei mai importanți cineaști francezi.

Dimineața care nu se va sfârși – 15 decembrie

Îmi place că se fac tot mai multe filme românești și îndemnul meu va fi întotdeauna același: mergeți la filme românești! O să vă povestesc cum am hotărât să mă transform într-un promoter al producțiilor autohtone, dar până atunci vă las cu acest titlu, Dimineața care nu se va sfârși, o dramă despre suferință, sacrificii, prostituție… într-o societate plină de probleme.

Star Wars: The Last Jedi – 15 decembrie

O să fac o mărturisire șocantă. Foarte șocantă. Sunteți gata? Okay… deci eu nu mă pricep la Star Wars. Am văzut vag niște filme din serie, știu cât de cât ce se întâmplă în poveste, dar nu pot spune că sunt vreun connaisseur. Dar promit să recuperez acum cu noul film. În The Last Jedi, Rey (Daisy Ridley), Luke Skywalker (Mark Hamill), Leia (Carrie Fisher), Finn (John Boyega) și Poe (Oscar Isaac) se reunesc și pornesc într-o nouă aventură, una care îi ajută să descopere mistere străvechi despre Forță.

Ferdinand – 22 decembrie

Am văzut multe animale protagoniste în animații, dar la un taur nu mă așteptam. După ce este confundat cu un animal sălbatic și capturat, taurul Ferdinand (vocea lui John Cena) trebuie să găsească o soluție pentru a reveni acasă.

Father Figures – 22 decembrie

Dacă e cu Owen Wilson și Ed Helms, clar se lasă cu o porție de râs. Așa că, dacă vreți să râdeți de Crăciun, încercați Father Figures, o comedie destul de ușoară, cu doi frați care încearcă să afle cine este tatăl lor biologic.

The Greatest Showman – 29 decembrie

Este unul dintre filmele pe care le aștept cel mai mult în decembrie. În primul rând, pentru că joacă Anne Hathaway, Michelle Williams și Hugh Jackman în el. N-am ce face, sunt subiectivă! În al doilea rând, pentru că este povestea circului ambulant Ringling Bros. & Barnum & Bailey Circus, un circ legendar, care și-a închis porțile anul acesta din câte știu. Am citit de câteva ori despre el, despre cum a rezistat în timpul recesiunii din anii ’30, despre acrobații săi – din câte îmi amintesc, inițial, nu includeau deloc animale în spectacolele lor, ceea ce mi s-a părut foarte tare, dar ulterior au apărut și animalele și cred că treaba asta le-a afectat serios imaginea – și cred că povestea din film va fi una super interesantă de urmărit.

filme decembrie

Jumanji: Welcome to the Jungle – 29 decembrie

În Welcome to the Jungle, patru prieteni sunt absorbiți de dimensiunea unui joc video și, fără să-și dea seama, devin personaje în cea mai periculoasă aventură a vieții lor.

Wonder – 29 decembrie

Închei topul premierelor din decembrie cu filmul meu preferat, Wonder! Știu de pe-acum că va fi povestea mea preferată pentru că e cu Jacob Tremblay, care e cel mai drăguț, haios și talentat copil-actor. L-am descoperit în Room și de atunci îl urmăresc (inclusiv pe Instagram, unde militează pentru #ChooseKind în fiecare zi). Wonder este povestea lui Auggie Pullman, un băiețel care, deși este judecat de ceilalți copii pentru că arată diferit, are o bunătate, o încredere și o dorință de a schimba lumea din jur absolut incredibile. De-abia aștept să-l văd!

filme decembrie

Sursa foto: www.outnow.ch

No Comments

    Leave a Reply