Menu
Film / Special / Topuri

Filme septembrie 2018: descoperă premierele acestei luni

filme septembrie 2018

Nu sunt prea multe filme care să-mi facă cu ochiul luna aceasta, dar le voi acorda o șansă unora dintre ele, cât să nu-mi ies din ritm. Nu de-alta, dar trebuie să mă pregătesc serios pentru premierele din următoarea perioadă (Venom, First Man, A Star Is Born, Bohemian Rhapsody, Fantastic Beasts, The Nutcracker, ca să enumăr doar câteva), premiere care da, vor fi awesome! Până atunci, iată ce filme avem în septembrie 2018  la cinema.

The Nun – 7 septembrie

Genul de film la care o să mă duc și o să încep să țip de frică. Nu glumesc, mi-am mai făcut prietenii de rușine în acest mod – presimt că nu vor mai veni cu mine multă vreme la cinema! Anyway, să revenim la The Nun, al cărui scenariu e scris de James Wan, omul care a regizat cele două filme The Conjuring și seria Saw. Adică o să fie groaznic, vă spun din start. Acțiunea are loc la o mânăstire din România, unde o tânără călugăriță se sinucide, iar Vaticanul trimite niște reprezentanți ca să afle ce s-a întâmplat, de fapt, acolo. Și am eu o vagă bănuială că nu prea o să le placă ce descoperă. 😀 filme septembrie 2018

Un prinț și jumătate – 7 septembrie

În regia Anei Lungu, Un prinț și jumătate este povestea a trei prieteni care hotărăsc să locuiască împreună ca o soluție împotriva singurătății. Din distrbuție fac parte Iris Spiridon, Marius Manole, István Teglas și Emilian Oprea. filme septembrie 2018

Momo – 14 septembrie filme septembrie 2018

O comedie cum numai francezii știu să facă, Momo este povestea soților Prioux (Christian Clavier și Catherine Frot), care se întorc într-o seară acasă și descoperă că un străin s-a instalat în casa lor. Iar situația e cu atât mai ciudată cu cât străinul pretinde că este copilul lor.

A Simple Favor – 14 septembrie

Blake Lively se întoarce luna aceasta pe marile ecrane în thrillerul A Simple Favor, în rolul lui Emily Nelson, o femeie absolut fascinantă, căreia nu pare să îi lipsească nimic. Într-o zi, aceasta dispare fără urmă, iar Stephanie (Anna Kendrick), prietena ei, încearcă să afle ce s-a întâmplat cu ea.

The Predator – 14 septembrie

Vi-l mai amintiți pe Arnold în Predator, filmul din 1987? Ce acțiune, ce suspans! Actorul nu revine în noul film, The Predator, dar predatorii o fac. Și încep iarăși să vâneze oameni.

Povestea unui pierde-vară – 21 septembrie

Petru (Alexandru Papadopol) și Irina (Nicoleta Lefter) au o relație deschisă – atât de deschisă încât el își mai face din când în când de cap cu alte femei. Asta până într-o zi când află că Irina este însărcinată, iar lucrurile se schimbă radical.

Peppermint – 21 septembrie

Jennifer Garner joacă rolul lui Riley, o tânără mamă care pune la cale un plan de răzbunare după își pierde familia în urma unui atac brutal. Hotărâtă să își ducă misiunea la bun sfârșit, aceasta începe să se antreneze pentru a deveni de neoprit și a-i pedepsi pe toți cei vinovați de moartea soțului și a copilului.

Hell Fest – 28 septembrie

Un criminal scăpat de sub control transformă un parc de distracții cu tematică în propriul teren de joacă și începe să își vâneze victimele în văzul tuturor.

Night School – 28 septembrie

Kevin Hart joacă rolul unui bărbat care nu și-a dat examenele la timpul lor, iar acum are de suferit din acest motiv. Așa că se întoarce la seral, unde, din fericire, Tiffany Haddish îi este profesoară.

Les Fantômes d’Ismaël – 28 septembrie

Filmul acesta a mai fost proiectat la câteva festivaluri de la noi, deci e posibil să îl știți. Însă dacă nu ați apucat să-l vedeți, vi-l recomand, mai ales că e cu the one and only Marion Cotillard. Matthieu Amalric joacă rolul unui cineast francez care se trezește pe noapte cu fosta lui soție pe cap, o femeie pe care el o credea moartă de ani buni.

The House with a Clock in Its Walls – 28 septembrie

Filmul pe care îl aștept cel mai mult în septembrie, The House with a Clock in Its Walls este povestea unui băiețel, Lewis  (Owen Vaccaro), care ajunge după moartea părinților lui să locuiască alături de unchiul său excentric, Jonathan (Jack Black). Odată instalat în noua casă, Lewis descoperă un univers al magiei și al vrăjitorilor prinși în lupta dintre bine și rău.

Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari – 28 septembrie

Cel de-al șaselea lungmetraj al lui Radu Jude a avut premiera mondială la Karlovy Vary pe 2 iulie, unde a câștigat și Globul de Cristal. Presa internațională de specialitate l-a numit „un semnal de alarmă inteligent” privind populismul, „un interogatoriu provocator, sarcastic şi crucial între trecut şi prezent” şi „o comedie-dramă îndrăzneaţă. Filmul spune povestea realizării unei reconstituiri istorice, a luptei de la Odessa din Al Doilea Război Mondial, pentru un spectacol de stradă.

Foto: outnow.ch