Menu
Film / Topuri

Girl Power – 14 filme minunate la care să te uiți singură

filme la care sa te uiti singura

filme la care sa te uiti singura

A trecut ceva timp de la ultimul top și știu sigur că vă era dor de unul nou. De această dată, vă propun unul cu muuult #GirlPower, cu filme care au în prim-plan un personaj feminin puternic, care pur și simplu ne inspiră.

Și nu știu dacă v-am mai povestit până acum teoria mea, dar cred că filmele ar trebui să se „consume” diferit. Pentru că nu toate merg văzute cu un grup mare și gălăgios de prieteni, de exemplu. Pentru unele trebuie să ai o anumită stare, să ai un mood care să rezoneze cu subiectul peliculei. În fine, sunt multe de spus aici, dar acum haideți să ne concentrăm atenția pe un top de filme faine. Numai bune de văzut acasă, când ai nevoie de un moment de liniște și de o poveste drăguță, care să te motiveze. filme la care sa te uiti singura

Frances Ha filme la care sa te uiti singura

Am mai spus de câteva ori pe aici că îmi place mult ce face Greta Gerwig, fie că joacă, fie că regizează. Iar Frances Ha, în care joacă rolul principal, este o poezie absolut superbă. Gerwig este Frances, o new-yorkeză visătoare, care își trăiește fiecare zi cu o nebunie și un optimism debordabil.

Young Adult

Deși a apărut în 2011 și e cu Charlize Theron, de care îmi place la nebunie, deci ar fi trebuit să bifez titlul ăsta până acum, am văzut Young Adult de-abia zilele trecute, pe Netflix. Actrița joacă rolul lui Mavis Gary, o scriitoare de romane pentru adolescenți, care trece printr-un moment de criză și se întoarce în orașul ei natal. Odată ajunsă aici, planul ei este să-l recucerească pe Buddy (Patrick Wilson), iubitul său din liceu, care acum este însurat și tocmai ce a devenit tată.

Molly’s Game

Despre Molly’s Game am povestit pe larg aici, dar țin să vă spun din nou că e un film foarte, foarte mișto, inspirat chiar din fapte reale. Așa că, dacă nu ați apucat să-l vedeți la cinema în iarnă, sper să recuperați zilele acestea. Pe scurt, pelicula este inspirată de povestea schioarei Molly Bloom, care, după un accident în urma căruia e nevoită să renunțe la sport, devine „Prințesa pokerului” din Los Angeles și, ulterior, din New York. Asta până în ziua când intră într-o încurcătură și se trezește cu FBI-ul la ușă.

Joy

Jennifer Lawrence joacă rolul lui Joy Mangano, o femeie cu o viață destul de complicată, care a dat lovitura în anii ’90, după ce a inventat Miracle Mop, un produs menit să ușureze curățenia în casă.

Wonder Woman

Sunt în tabăra Marvel de când mă știu și asta pentru că DC Comics, deși îl are pe Batman, nu a făcut niciodată filme care chiar să mă prindă și care să îmi placă (Justice League a fost de-a dreptul dureros de prost!). Însă lucrurile se schimbă drastic atunci când vine vorba de Wonder Woman, care e un film cu substanță, dinamic, o poveste foarte, foarte mișto. Iar Gal Gadot e MI-NU-NA-TĂ!

Blue Jasmine

Jasmine (Cate Blanchett) a avut cândva totul: un soț care o adora, o casă uriașă, o avere impresionantă. Dar acum a pierdut totul și este nevoită să se mute în San Francisco, în apartamentul modest al surorii ei, Ginger (Sally Hawkins), și să se confrunte cu depresia și anxietatea. Și asta nu este tot.

Still Alice filme la care sa te uiti singura

Filmul care i-a adus Oscarul minunatei Julianne Moore, Still Alice este povestea unei renumite profesoare de lingvistică, o adevărată autoritate în domeniu. În momentul în care începe să uite cuvinte, aceasta merge la un control și află că are Alzheimer, o boală împotriva căreia Alice luptă cu toate armele. Mi-a plăcut mult de tot filmul acesta, așa că nu pot să nu las aici și citatul meu favorit: „Everything I accumulated in life, everything I’ve worked so hard for – now all that is being ripped away. As you can imagine, or as you know, this is hell. But it gets worse. Who can take us seriously when we are so far from who we once were? Our strange behavior and fumbled sentences change other’s perception of us and our perception of ourselves. We become ridiculous, incapable, comic. But this is not who we are, this is our disease. And like any disease it has a cause, it has a progression, and it could have a cure. My greatest wish is that my children, our children – the next generation – do not have to face what I am facing. But for the time being, I’m still alive. I know I’m alive.”

Two Days, One Night / Deux jour, une nuit

De o câștigătoare de Oscar trecem la o altă câștigătoare de Oscar, Marion Cotillard, care a fost nominalizată și pentru rolul din Two Days, One Night. Actrița joacă rolul Sandrei, o femeie care trece prin coșmarul vieții sale în momentul în care află că tuturor colegilor săi de la muncă li s-a oferit o mărire de salariu în schimbul disponibilizării sale. Hotărâtă să nu renunțe fără o bătălie, aceasta începe să bată din ușă în ușă pentru a-și convinge colegii să renunțe la bonus. filme la care sa te uiti singura

Brave 

Merida (vocea lui Kelly Macdonald) este prințesa neînfricată, pentru care niciun obstacol nu e prea dificil. Ea își urmează întotdeauna drumul, un drum al libertății, chiar dacă asta înseamnă să treacă peste sfaturile părinților și peste orice alte reguli.

The Iron Lady

O femeie care a făcut istorie, un personaj care nu a lăsat pe nimeni indiferent! Meryl Streep joacă rolul lui Margaret Thatcher într-un biopic despre viața primei femei care a ocupat funcție care prim-ministru în istoria britanicilor.

Kill Bill

Uma Thurman își face singură dreptate în Kill Bill și pornește pe urmele celor i-au ucis familia și prietenii la propria nuntă.

Changeling filme la care sa te uiti singura

Întotdeauna mi s-a părut o mare nedreptate că Angelina Jolie este cunoscută mai degrabă pentru calitățile sale fizice decât pentru talentul său, pentru că da, femeia asta are talent cu carul. O să fac la un moment dat și un top al celor mai bune roluri ale sale (Girl, Interrupted, Gia – care e mai puțin cunoscut -, A Mighty Heart), dar acum o să mă rezum la cel din Changeling, o dramă care pur și simplu îți frânge inima. Jolie o interpretează pe Christine Collins, o mamă al cărei băiețel dispare de-acasă fără urmă. Câteva luni mai târziu, polițiștii îi aduc un copil despre care ea spune clar că nu e fiul ei, însă autoritățile încearcă să-i convingă pe toți că ea este, de fapt, nebună.

Million Dollar Baby filme la care sa te uiti singura

Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) are 31 de ani și o ambiție impresionantă. N-a avut niciodată o viață simplă, însă a știut mereu că merită mai mult și nu și-a abandonat o clipă visul: acela de a fi campioană la box. În ciuda faptului că vârsta nu prea o ajută să se apuce de acest sport, Maggie reușește să îl convingă pe ursuzul Frankie Dunn (Clint Eastwood) să o antreneze pentru a deveni ce și-a dorit întotdeauna. Chiar dacă prețul pe care trebuie să-l plătească e unul foarte, foarte mare.

Erin Brockovich filme la care sa te uiti singura

Julia Roberts joacă rolul lui Erin Brockovich, femeia care descoperă niște ilegalități și începe o luptă dură împotriva unei companii de electricitate ce pune în pericol sănătatea locuitorilor unui orășel din sudul Californiei. Pentru acest rol, actrița a câștigat Oscarul și Globul de Aur.

Dacă ți-a plăcut acest top de filme la care sa te uiti singura, îți recomand și:

Comedii romantice pe care le vei adora (Partea a II-a)

No Comments

    Leave a Reply