Menu
Film / News

The Hustle: cum au fost puse în scenă toate șmecheriile amuzante

The Hustle / Ticăloasele, cel mai recent film marca MGM, care a intrat în cinematografele din România în data de 10 mai, e o capodoperă a înșelătoriilor și șmecheriilor puse în scenă de două femei istețe (interpretate de Anne Hathaway și Rebel Wilson) în lumea bărbaților bogați din sudul Franței.

Protagonistele comediei sunt Josephine și Penny, care provin din două lumi complet diferite, prima fiind o adevărată lady, elegantă și îmbogățită din combinații de tot felul, iar cea de-a doua – o blondă durdulie și cam amărâtă, care visează la statutul celei dintâi.

Un accent british

Credibilitatea lui Josephine (Anne Hathaway) e construită plecând de la felul în care arată și se îmbracă, la care se adaugă accentul britanic perfect.

“Nu voiam să vorbesc cu accent, a fost ideea lui Chris Addison (n.red.: regizorul peliculei). Am încercat să îl conving să renunțe la ideea asta, dar a avut câștig de cauză. Am fost, însă, de acord că tonul meu trebuie să fie unul elevat și că umorul trebuie să fie la îndemâna oricui, dar cu o notă sofisticată. Atunci i-a venit ideea că Josephine trebuie să fie britanică. Eu voiam să fie americancă, nu voiam să muncesc atâta la accentul perfect. Plus că îmi era și teamă de accent, recunosc. Dar el a insistat că va fi mai amuzant așa”, spune actrița Anne Hathaway.

Ulterior, Anne Hathaway a vorbit cu mai multe accente – britanic, german, chiar și australian. “Vorbesc olandeza, franceza, chiar și limbajul semnelor”, spune ea amuzată.

La filmări, pentru prima dată, Anne Hathaway a experimentat improvizația și s-a dovedit a fi foarte bună la asta. “A fost minunată în scenele improvizate. Nu și-a pierdut nicio clipă atenția, era mereu prezentă, chiar dacă eu îi spuneam cele mai trăznite lucruri cu putință”, spune Rebel Wilson, cea care îi dă viață lui Penny.

Pentru rolul ei, Wilson s-a pregătit intens, documentând arta păcălitului într-o carte despre asta. “Cineva din echipa de producție mi-a adus o carte despre arta de înșela. N-aș putea niciodată să fac asta în viața reală, m-aș simți foarte vinovată. Iar dacă cineva mi-ar face mie asta, m-aș supăra tare. Am participat o dată la un show în Australia în care păcăleam oamenii pentru jumătate de oră și nu prea mă descurcam, mă simțeam foarte aiurea că fac asta”, spune Wilson.

Un look meticulos pregătit

Casa superbă în care locuiește Josephine pe Riviera franceză a fost pregătit cu grijă de designerul de producție Alice Normington.

“Alice un geniu. Am luat împreună decizia de a moderniza casa lui Josephine, nu voiam să arate prea clasic, prea cuminte. Am vrut ca filmul să fie cu totul modern și actual și să aibă o notă atemporală, dar să nu fie un alt film făcut în Los Angeles, așa că a fost o provocare că construim o casă modernă cu aer mediteranean”, spune regizorul Chris Addison.

Întreaga atmosferă luxoasă a fost creată astfel și datorită locului în care s-a filmat, Beaumont-sur-Mer. “Niciodată nu m-am simțit așa de bine pe un platou de filmare, totul era atât de luxos și elegant, îmi doream să fie casa mea”, spune Anne Hathaway.

Un alt loc fabulos unde au avut loc filmări a fost insula spaniolă Mallorca, un paradis în care toate lumea s-a simțit minunat. “Era în afara sezonului și săream peste prânz, filmam, dar terminam mai devreme și puteam lua toți cina pe terasă și admira apusul. A fost grozav”, mai spune Rebel Wilson.

Echipa de “șmecheri”

Ca să pună la punct toate combinațiile ei, Josephine are o întreagă echipă care o ajută, din care fac parte șeful poliției și majordomul ei. Lor li se adaugă și ținta celor două protagoniste – milionarul tocilar Thomas Westerberg (Alex Sharp), inventator al unei aplicații de succes, un fel de Snapchat cu insulte.

“Cel mai adesea, Alex Sharp e prins între cele două nebune și se descurcă de minune. Joacă rolul unui bărbat drăguț și naiv care se trezește prins în schema lor și căruia i se întâmplă lucruri care, în mod normal, nu ar trebui să se întâmple. E așa de inocent că aproape că ne stârnește compasiunea”, spune regizorul Chris Addison.

“The Hustle/Ticăloasele” este distribuit de Forum Film România în format 2D și are premiera în cinematografele din țară în data de 10 mai 2019.