Menu
Special / TV

Interviu cu scenarista Carina Adly Mackenzie – În lumea extratereștrilor din Roswell, New Mexico

Dacă vă plac poveștile cu un strop de romantism și supranatural în ele, este timpul să faceți cunoștință cu personajele din Roswell, New Mexico. Locul unde avem extratereștri care trăiesc printre oameni. Și care se îndrăgostesc de oameni. Interviu Carina Adly Mackenzie

Serialul, care este acum disponibil pe HBO GO, are la bază seria young adult Roswell High, scrisă de Melinda Metz. A mai existat un show Roswell între 1999 și 2000, dar personajele erau pe atunci niște adolescenți. În Roswell, New Mexico, protagoniștii sunt adulți în toată firea, iar aventura lor e tot mai încâlcită.

Însă mai multe detalii despre acest nou serial ne oferă chiar acum Carina Adly Mackenzie, producător executiv și scenarist pentru Roswell, New Mexico.

Ce ne poți despre extratereștrii din Roswell, New Mexico?

A fost foarte distractiv să mă joc cu extratereștrii din acest show. Ai noștri au puteri diferite față de cei din serialul inițial. Singurul lucru constant este că Max (interpretat de Nathan Parsons) se poate vindeca, are această amprentă vindecătoare. Catalizatorul poveștii este momentul în care Liz (interpretată de Jeanine Mason) e împușcată, iar Max o salvează cu atingerea lui. După asta, totul scapă de sub control.

Cum ai descrie restul poveștii din primul sezon?

În centrul poveștii noastre este un mister țesut în jurul unei crime. Este misterul unei crime dintr-un orășel inspirat de pasiunea mea pentru infracțiunile reale care se întâmplă acum. Îmi plac podcasturile și toate cazurile acestea, așa că am vrut să mă provoc să spun povestea unei crime. Și cu siguranță a fost o provocare.

Ce ne mai poți spune despre ființele extraterestre din acest serial?

Au puteri individuale. Nu pot face toți același lucru. De asemenea, sunt la niveluri diferite în ceea ce privește abilitățile. Unii o au putere mai mare de a se controla decât alții – deși prototipul este același. Max este un romantic foarte moral și foarte recent. A fost îndrăgostit de aceeași fată toată viața lui. Ea a fost plecată timp de zece ani, dar el a iubit-o în fiecare zi din acești zece ani. Michael (interpretat de Michael Vlamis) este băiatul rău. A crescut într-un centru de plasament și este produsul unei copilării pline de abuzuri – dar are o inimă de aur și știe să dea replica. Isobel (interpretată de Lily Cowles) este fata rea reformată. E un personaj preocupat de modul în care e perceput de lume. Asta se întâmplă pentru că, pe de o parte, ascunde un secret, iar pe de altă parte, pentru că este o fată sofisticată care trăiește într-un oraș mic. Și aceste persoaje funcționează într-o relație de co-dependență.

Cât au influențat cărțile Melindei Metz și serialul anterior Roswell evoluția poveștii din Roswell, New Mexico?

Nu prea am ținut cont de vechiul serial. L-am urmărit când eram copil și mi-a plăcut, dar am vrut să încep fresh cu Roswell, New Mexico. M-am folosit în linii mari de cărți pentru personaje. M-am uitat la ce mi-a plăcut mie la personaje și mi-am imaginat unde vor fi peste zece ani. Dacă vă doriți o adaptare a cărților, nu o veți găsi aici.  Dacă vreți un reboot al show-ului, nici pe acela nu îl veți găsi aici. Ce am încercat să fac a fost să iau elementele de bază ale personajelor. Am căutat ce le face să fie ceea ce sunt și apoi am reinterpretat povestea. Nu doar o poveste pentru 2018, ci o poveste cu personaje care sunt mai întunecate și mai încercate decât cele din carte.

Este un serial contemporan și actual.

Este. Serialul inițial avea o distribuție formată numai din albi și nu am vrut să existe un astfel de show în 2018/2019. Avem o distribuție variată și spunem diferite povești în Roswell, New Mexico. Nimeni nu a fost ales după culoare. Am distribuit oameni de rase diferite cu intenția de a le spune poveștile. Povești specific pentru diferite rase, genuri, sexualități și… diferite planete.

Cât de politic este serialul?

Cred că este atât de politic pe cât sunt viețile noastre în acest moment. Oamenii îl consider un show foarte politic, dar eu cred că reflectă vremurile noastre. Avem un ofițer de poliție și un om de știință ăn serial, iar aceste profesii sunt afectate de hotărârile Administrației, de politică și de direcția în care a luat-o țara noastră. Personajele sunt afectate de politică în aceeași măsură în care sunt afectați și oamenii din viața reală.

Cum a fost să o ai pe Julie Plec, creatoarea The Vampire Diaries, în rolul de regizor al episodului-pilot Roswell, New Mexico?

Regia lui Julie a fost fenomenală. Ea ma învățat tot ce știu. A lucrat cu o mulțime de actori înainte, dar chiar ne-am conectat și am avut aceleași idei pentru personaje. A făcut o treabă frumoasă. Și sunt entuziasmată că toată lumea o va vedea, pentru că este foarte cinematică. E epic. Este următorul pas în cariera ei, să spună povești romantice cu un twist. A fost ca o mamă pentru întregul grup, dar nu vreau să o fac să creadă că e bătrână, pentru că nu e. Este fără îndoială cea mai cool dintre noi, dar știa meeu să ne protejeze și să ne facă să ne simțim în siguranță. Este și una dintre cele mai bune prietene ale mele, așa că a fost grozav să lucrăm împreună.

Foto: HBO Romania