Menu
Special / TV

Moviecore’s Quiz cu… actorii din Hackerville: Anna Schumacher, Sabin Ţambrea, Vlad Brumaru (I)

Da, da, iar ne zice fata asta de Hackerville, sigur la asta vă gândiți acum. Dar n-am cum să nu o fac, pentru că e un serial mult prea tare (primele două episoade sunt deja pe HBO GO) și mă entuziasmez enooorm când văd că se fac și la noi producții la nivelul celor din afară. Mai puține, mai răruț, dar se fac, iar asta mă bucură teribil. interviu cu actorii din Hackerville

Ah, stați, că iar am deviat de la subiect. Hackerville. Mm, dacă ați deschis televizoarele și internetul mai târziu, Hackerville este cel mai recent serial HBO Europe (o co-producție HBO Europe și TNT Serie, mai exact). Avem un atac cibernetic ce vizează una dintre cele mai importante bănci din Germania. Avem un grup de hackeri din România, hackeri care ar putea fi în spatele acestui atac. Îl avem pe Cipi (Voicu Dumitraș, un copil absolut minunat, pe care de-abia aștept să-l descoperiți și voi, pentru că e pretty awesome), un puști cu un trecut complicat, care se pricepe de minune la coduri. Și îi mai avem pe Lisa (Anna Schumacher) și Adam (Andi Vasluianu) – ea, o specialistă în criminalitate informatică din Frankfurt, dar care s-a născut în România, el, un polițist român pornit pe urmele hackerilor – care încearcă împreună să deslușească acest caz.

Pe lângă toată această poveste care te ține destul de bine în suspans, nu pot să nu laud coloana sonoră a serialului. Avem Deliric, Silent Strike, Șatra Benz., o nebunie, ce să mai. Dar o să o descoperiți și voi curând, asta dacă nu ați făcut-o deja.

Între timp, eu vă propun să facem cunoștință cu actorii din Hackerville, că doar nu puteam să îi las să scape. Pentru primul quiz i-am invitat pe Anna Schumacher (care, la fel ca personajul ei, Lisa, s-a născut în România, dar apoi s-a mutat în Germania), Sabin Ţambrea și Vlad Brumaru să ne povestească despre Hackerville și personajele lor, dar stați cu ochii pe Moviecore – în scurt timp vine și partea a II-a.

Anna Schumacher (Lisa) interviu cu actorii din Hackerville

 1. Personajul tău în câteva cuvinte… Lisa Metz este specialistă în crime cibernetice la Frankfurt, e născută în Timișoara, dar trăiește de 28 de ani în Germania. Este un om al rațiunii, sensibilă, disciplinată, ambițioasă și foarte pasionată de jobul ei.
 2. Îți place personajul tău pentru că… are un simt puternic de dreptate, are o inimă mare, este deșteaptă și perseverență.
 3. Cea mai mare provocare pe care ți-a adus-o personajul tău este… Să păstrez echilibrul. Am multe lucruri în comun cu Lisa, dar pe cele la care suntem atât de diferite, a trebuit să mi le construiesc.
 4. Dacă nu l-ai fi jucat pe el, ai fi vrut să joci rolul lui… Borisov. Felul cum l-a interpretat Sabin pe Borisov, a bad guy cu multă eleganță, mi-a făcut poftă să joc și eu un așa personaj.
 5. Replică ta preferată este (a personajului tău sau a altui personaj)… „Dacă se va întâmpla va fi.” (Lisa greșește limba și Adam preia această replică puțin mai târziu în serial)
 6. Cea mai dificilă scenă pe care ai făcut-o este… Scena când mă îmbăt în episodul al doilea.
 7. Cel mai amuzant moment de la filmări a fost… Îmi este greu să aleg numai unul, am râs foarte mult la filmare. A fost o atmosferă foarte frumoasă pe set. Râdeam mult împreună de greșelile mele, greșeli pe care le făceam eu în limba română. (De exemplu: am crezut că să „te giugiulești” vine de la cuvântul „ciuline”).
 8. Nu ar trebui să ratăm Hackerville pentru că… are mult umor, supans și multe personaje interesante.

Sabin Țambrea (Borisov)

 1. Personajul tău în câteva cuvinte… Cel mai ușor personajul meu este descris cu un semn de întrebare.
 2. Îți place personajul tău pentru că… Nu se știe imediat care e planul lui și cât de departe ar merge, ca să își ajungă țintă.
 3. Dacă nu l-ai fi jucat pe el, ai fi vrut să joci rolul lui… Sunt destul de mulțumit cu rolul meu, și mai mult, sunt foarte mulțumit cum au jucat colegii mei rolurile lor,de asta este totul la locul lui bun!
 4. Replică ta preferată este (a personajului tău sau a altui personaj)… „Și cine i-a lăsat să fugă, incompetentule?”
 5. Cea mai dificilă scenă pe care ai făcut-o este… O coreografie de 2 minute pentru un stunt, învățată cu numai 2 zile înainte de filmări.
 6. Cel mai amuzant moment de la filmări a fost… în același timp și cel mai dureros. La stuntul acesta am uitat să-mi dau capul la o parte, când Andi mi-a tras un cot.
 7. Nu ar trebui să ratăm Hackerville pentru că… am pierde posibilitatea să participăm la discuția despre un serial senzațional.

Vlad Brumaru (Dragoș) interviu cu actorii din Hackerville

 1. Personajul tău în câteva cuvinte… Dragoș este un băiat cu un trecut complicat, obligat de către anumite circumstanțe să se maturizeze brusc, cu diferite măști pentru diferite ipostaze, dar care are totuși un suflet bun și intenții pozitive.
 2. Îți place personajul tău pentru că… Îmi place foarte mult acest personaj pentru că este un om complex, învățat să se descurce în orice condiții, prezentat intr-o multitudine de situații (multe dintre ele limită), cu raportări diverse față de personajele cu care interacționează. Un baiat bun în esență, care încearcă să se descurce cum poate în ipostazele anoste pe care i le oferă viața și mediul in care trăiește. Cred ca acest personaj are ceva din mine, sau eu din el, sau ambele, motiv pentru care am și empatizat foarte tare cu el încă de la prima lectură a scenariului. E un personaj care a ajuns sa îmi fie extrem de drag și care ocupă și va ocupa un loc special în mine.
 3. Cea mai mare provocare pe care ți-a adus-o personajul tău este… Cea mai mare provocare cred că a fost latura muzicală a personajului, pe care, cu această ocazie, am și redescoperit-o în mine, și găsirea echilibrului dintre partea sa dură și cea sensibilă.
 4. Dacă nu l-ai fi jucat pe el, ai fi vrut să joci rolul lui… Adam. Sau Vali.
 5. Replică ta preferată este (a personajului tău sau a altui personaj)… Una dintre ele ar fi: „Ne-am trezit într-o dimineață, ea din somn și eu dintr-o beție, și am avut o discuție despre ce ne dorim în continuare în viață. Și nu ne doream aceleași lucruri…”
 6. Cea mai dificilă scenă pe care ai făcut-o este… O scenă în deschiderea căreia trebuia să cânt live în Piața Centrală din Timișoara o melodie scrisă de mine. Cred că a fost ziua în care am avut cele mai mari emoții.
 7. Cel mai amuzant moment de la filmări a fost… Am avut la un moment dat un joc pe platou care ulterior am aflat că se numește “The circle game” și care a fost sursa multor râsete și multor șuturi in fund. Și jocuri de cuvinte cu “care” și “pe care”. Și multe altele. Am avut noroc de o echipă foarte unită și cu un simț al umorului foarte bine dezvoltat, alcătuită din oameni deschiși, altruiști și profesioniști. Am râs mult împreună.
 8. Nu ar trebui să ratăm Hackerville pentru că… Pentru că este un serial foarte bine realizat, cu mult umor de bună calitate, cu tensiune, cu acțiune, cu o poveste care te acaparează, cu oameni frumoși și pasionați adunați din toate domeniile și din toate colțurile lumii, care au rupt puțin din ei și au lăsat aici. Sper să ne bucurăm împreună de el.

Foto: HBO România