Menu
Special / TV

Interviu cu Kieran Culkin și Alan Ruck, protagoniștii din Succession

De ceva timp încoace, simt că munca mea va avea serios de serios din cauza tuturor serialelor mișto care apar acum pe bandă rulantă. Pentru mine, începutul sfârșitului a fost marcat de apariția lui Patrick Melrose pe HBO GO. Adică poate să se întâmple orice pe lumea asta, dar dacă apare un serial cu Benedict Cumberbatch, în care mai joacă și rolul unui drug addict mega-charming, păi oprești totul și te uiți la acel serial. Interviu cu Kieran Culkin

Iar acum „amenințarea” se extinde acum cu Succession, aventura unei familii care controlează unul dintre cele mai mari trusturi de media și entertainment din lume. Serialul urmărește familia lui Logan Roy (Brian Cox) pe măsură ce membrii acesteia își planifică viitorul atunci când tatăl familiei hotărăște să se retragă. Creat de Jesse Armstrong, serialul original HBO are 10 episoade și a avut deja premiera pe 4 iunie la HBO și pe HBO GO (câte un episod pe săptămână). Eu am văzut deja primul episod și m-am enervat teribil când s-a terminat, pentru că voiam MORE, dar până atunci mă voi mulțumi cu poveștile împărtășite mai jos de Kieran Culkin – da, fratele lui Macaulay Culkin – și Alan Ruck, adică Roman și Connor Roy, doi dintre protagoniștii serialului, frați vitregi.

Ce v-a atras cel mai mult la personajele voastre?

Alan: Am fost atras de acest rol pentru că el este atât de avariat. Connor e avariat la modul cel mai serios. Chiar am descoperit pe măsură ce filmam că el suferă de tulburare delirantă. E clar că el are ambiții politice foarte mari, ceea ce nu e schizofrenie, dar e o treabă amăgitoare. I-am spus lui Frank Rich (n.red.: producătorul serialului) că personajul Connor mi se pare irelevant din punct de vedere contextual, pentru că indiferent despre ce vorbesc alții, el vorbește despre ceva complet diferit. Iar Frank mi-a zis: „oh, poate suferă de sindromul Asperger.” Așa că am început să ne gândim că se confruntă cu o serie de dificultăți în ceea ce privește învățarea, doar că în anii ’60 nu exista un nume pentru genul acesta de problemă. Dar, cum a avut mereu un munte de bani în jurul lui și oameni care să îl ajute, timp de 50 și ceva de ani a trecut prin viață fără să muncească și fără să aibă de a face cu vreo persoană cu care nu trebuia să aibă de a face.

Cunoști pe cineva care să fie exact la fel?

Alan: Nu cunosc pe cineva care să fie atât de distrus și care să aibă atât de mulți bani. Cred că Jesse Armstrong s-a lăsat inspirat de diferiți oameni, de diferite familii din media și de diferite dinastii, dar a creat propria variantă a personajului.

Kieran: Pentru mine, ca să fiu sincer, cea mai amuzantă parte a acestui rol este că tipul spune și face tot ce-i trece prin cap. În viața reală ai suferi niște consecințe dacă ai enerva niște oameni, dar el nu a fost nevoit vreodată să aibă de-a face cu astfel de consecințe. E multă libertate în treaba asta, e multă distracție. Iar apoi merg acasă și mi se activează acea funcție din creier care îmi spune: „hey, așteaptă, nu spune nimic! Ai putea enerva pe cineva.”

Din ce punct de vedere credeți că serialul este unul de actualitate? Interviu cu Kieran Culkin

Alan: Ei bine, uite. pentru că este despre oameni disfuncționali, care sunt în poziții de putere.

Cum ați defini acest show – este dramă sau este comedie? Comedie dramatică?

Alan: În esență este o dramă de familie, dar l-am avut pe Adam McKay care a regizat episodul-pilot, iar el și Jesse sunt făcuți din același aluat și caută întotdeauna umorul negru în orice.

Kieran: Pe la jumătatea filmărilor pentru acest sezon, Jeremy Strong (n.red.: actorul care joacă rolul lui Kendall Roy) mi-a spus ceva, dar acum nu mai sunt convins de tonul lui 😀 –  „Mă tem că asta ar putea fi o comedie.” Și eu eram ceva de genul: „Dar credeam că e o comedie. Asta am crezut că facem aici.” 😀

Niciun personaj din acest serial nu se face plăcut imediat, nu-i așa? Interviu cu Kieran Culkin

Kieran: Da, e amuzant pentru că ajung să îți placă inclusiv personajele care sunt îngrozitoare. Ca Greg, care fumează iarbă, vomită pe costum și își minte mama, dar apoi face el ceva, cumva și e acceptat de familie. Și nu pot să nu-l plac pe tipul acesta.

Alan: Jesse a avut o comparație bună. Cineva l-a întrebat de ce ar trebui să îi placem pe oamenii ăștia și el a zis: „ei bine, ți-a plăcut de Tony Soprano?” El era o persoană cu adevărat diabolică, dar apoi aflai despre viața lui, despre familia lui, despre o altă latură a sa. Și ajungeai într-un fel să îl iubești. Și asta vei simți și despre Logan, personajul lui Brian.

Kieran: Da, Logan chiar e o bestie – e un om dificil, în special atunci când vine vorba de familie, dar Brian îi oferă acestui personaj ceva fermecător și înduioșător.

Alan: Și Sarah Snook, actrița care o joacă pe Shiv, sora noastră mai mică – ea e cea mai drăguță fată pe care o vei întâlni, dar în serial este o viperă.

Cum v-ați pregătit pentru a juca rolurile copiilor unui personaj precum Logan? În ce a constat research-ul vostru? Interviu cu Kieran Culkin

Alan: Este un documentar excelent numit Born Rich. Ivanka (Trump) este în el, copiii șefilor de la Johnson Johnson, Condé Nast, toate aceste corporații gigantice. Cred că e și un Vanderbilt acolo. Nu că mi-ar părea rău pentru ei, dar acești copii s-au confruntat cu lucruri cu care noi, ceilalți, nu am fost nevoiți să ne confruntăm. De exemplu, nu te poți îndrăgosti de cineva și nu poți spune: „Îmi place de tine, haide să ne căsătorim!” Trebuie să treci printr-un contract, printr-o serie de pași, tot procesul prenupțial. Și asta e o realitate pentru ei, pentru că familia le va spune ceva de genul… nu te poți mărita cu el. Nu te poți însura cu ea. Trebuie să punem lucrurile în scris, pentru în caz de divorț, trebuie să știm la ce ne așteptăm. Nu vom renunța la imperiul nostru doar pentru că te-ai îndrăgostit.

Kieran: Dar chiar și când o luăm așa, primul lucru care îmi trece prin cap este, da, și ce dacă? Ei au milioane, nu îmi pasă, nu pot să spun că îmi e milă de ei. Ce m-a preocupat atunci când am citit scenariul a fost că trebuia să le explic plot-ul unor persoane și eram… da, știu cum pare, săracii oameni bogați, de ce ar trebui să-mi pese? Dar ajungi să îi asociezi cu un chip și, după un sezon, chiar par umani. Și înțeleg această perspectivă acum, după ce am lucrat la serial, dar chiar și așa încă sunt… și ce? Trebuie să semneze un contract prenupțial? Sunt plini de bani, își pot cumpăra o insulă. Cui îi pasă? Dă-I încolo!

Credeți că e relevantă ordinea în care s-au născut pentru modul în care se comportă copiii lui Logan?

Alan: Povestea noastră începe când Logan se căsătorește cu mama mea, mama lui Connor, care provenea dintr-o familie foarte bogată din New York, în timp ce el era tânărul îndrăzneț care făcea bani peste noapte în anii ’60. A fost un fel de power marriage. Pentru el era bine să aibă numele și legăturile, pentru ea era bine să aibă banii. Și m-au făcut pe mine, dar nu au avut o relație fericită. Nu a durat, probabil au divorțat când eu aveam șapte sau opt ani. Iar apoi Logan a întâlnit-o pe mama fraților mei, care e la rândul ei un monstru. Chiar e o figură. Și au făcut trei copii, trioul de aur. Iar Connor s-a confruntat cu o serie de provocări, încerca să țină pasul. Dar el este total incapabil să se descurce în lumea afaceri.

Kieran: Am șase frați. Pe măsură ce creștem, devenim foarte diferiți. Dar când ceva se întâmplă în familie, e o nebunie să vezi cum trecem toți prin același lucru și cum reacționăm în moduri diferite. Dacă cineva plânge, tu nu o faci, pentru că trebuie să îl sprijini pe celălalt.

Alan: Connor e poziționat într-o situație foarte stresantă. Trebuie să ne amintim, este vorba despre un bărbat de 50 de ani care nu a muncit în viața lui. Pur și simplu a avut bani și a putut face orice și-a dorit. Așa că tatăl nostru îi aruncă treaba asta și îi spune: „De ce nu organizezi tu balul caritabil?” Un eveniment pe care, de obicei, îl organizează una dintre soții, însă Marcia (n.red.: soția lui Logan) nu vrea să facă asta. Iar Connor vrea să îl mulțumească pe tatăl lui, plus că are aspirațiile lui politice, așa că, în mintea lui măruntă, se gândește că organizarea balului caritabil este primul pas în drumul lui spre D.C. Și senzația lui este că dacă dai toți banii din lume pentru a organiza ceva, nu este niciun motiv pentru ca lucrurile să nu iasă perfect. Așa că și el crede că este îndreptățit să obțină totul, la fel ca ceilalți.

Sursa foto & interviu: HBO

No Comments

    Leave a Reply