Menu
Special / TV

[Interviu] Olimpia Melinte: „Cea mai complicată parte dintr-un rol nu este învățarea textului, ci construirea unui personaj real”

olimpia melinte

Olimpia Melinte e pretty awesome și e o plăcere să o asculți și să o vezi jucând. Indiferent că o face în #Selfie, București NonStop sau CASTiNG, serialul online pe care îl puteți urmări în fiecare săptămână pe canalul de YouTube CASTiNG series. Primul episod a fost lansat pe 14 decembrie, iar astăzi, când public eu acest interviu, a apărut și episodul doi, pe care de-abia aștept să-l văd.

Tocmai din acest motiv, vă las puțin cu Olimpia și cu poveștile sale despre acest nou proiect în care s-a implicat enorm, de la scrierea scenariului la promovare lui. Între timp, eu mă apuc de CASTiNG – ep. 2, ceea ce vă doresc și vouă, așa că ne auzim apoi. 🙂

De la rolul de actriță ai trecut la cel de scenaristă, alături de Andreea Șovan, Romina Sehlanec și Ana Udroiu, colegele tale din CASTiNG. Când și cum v-a venit ideea pentru acest proiect?

Ideea ne-a venit din dorința de a lucra împreună. Ne-am cunoscut anul trecut pe vremea asta, în cadrul unor repetiții, la un spectacol ce nu s-a mai făcut și, dintr-o joacă, am scris un scurtmetraj ce astăzi s-a transformat în serialul CASTiNG.

Pe scurt, serialul este despre viețile a patru actrițe și provocările lor profesionale. Cât de mult au influențat experiențele voastre personale scrierea acestui scenariu?

Experiențele noastre și ale prietenilor noștri au fost esențiale în scrierea scenariului, sigur că toate sunt adaptate și transformate, dar am construit pornind de la un sâmbure de adevăr. Meseria noastră este foarte dinamică și avem parte de întâmplări amuzante la tot pasul, e nevoie doar de un pic de atenție și un dram de nebunie că să le pui pe toate pe hârtie.

Povestește-mi puțin despre Gina, personajul tău: cum o vezi tu că e, cum ai încercat să o construiești, ce îți place la ea cel mai mult?

Gina s-a născut din dorința mea de a face un personaj care își permite să trăiască fără reguli, așa cum nouă nu ne este la îndemână să o facem. Mi-am propus să creez o fată venită dintr-o poveste cu hipioți, în care accentul e pus pe iubire, înțelegere și bunătate. Sigur, tot ceea ce face Gina vine dintr-o frustrare legată de societatea care o îngrădește și de toate regulile pe care nu vrea să le respecte. În comparație cu fetele, nu își iubește așa de mult meseria, face actorie din inerție mai mult, pentru că asta fac prietenele ei și își dorește să fie toate în tandem, dar ea e pasionată de yoga, de masaj, de reîncarnare, este foarte spirituală și inocentă și se implică mai mult în treburile astea decât în actorie. Este partea sensibilă și aeriană a grupului, fix opusul meu.

Ce nu știu oamenii despre viața de actor?

Că cea mai complicată parte dintr-un rol nu este învățarea textului, ci construirea unui personaj real.

Cum v-ați hotărât să difuzați serialul pe YouTube? De ce YouTube și nu unul dintre canalele tradiționale?

Pentru că, în spațiul ăsta, putem să ne exprimăm 100% liber, fără să ne îngrădească nimeni în niciun fel, Și noi asta ne-am dorit: să putem crea un produs care să ne aparțină în totalitate.

casting

Cum au decurs filmările? Cu ce obstacole v-ați confruntat?

A fost o vară grea, cu multe încercări de toate felurile. Cu oameni care au muncit foarte mult pentru a transforma visul ăsta în realitate. Provocări au fost la tot pasul, de la locații care brusc n-au mai fost disponibile, la actori care n-au mai putut să ajungă la filmare, au fost multe ore petrecute pe set, oboseală cruntă, dar, uitându-mă în spate, îmi dau seama că nu a fost zi fără zâmbete, fără crize de râs și fără să ne dăm seama că muncim pentru un proiect care are toate șansele să iasă foarte bine.

CASTiNG a fost lansat pe 14 și va avea 8 episoade. Ce feedback ați primit până acum?       

Am primit doar gânduri bune de la oamenii din jur, cu siguranță există și tabăra celor care nu apreciază genul ăsta de serial, dar până acum au stat cuminți în banca lor și nu ne-au spus nimic. Să vedem ce urmează.

Vă gândiți și la sezonul 2?

Da, deja am început să strângem material.

Unde te mai vedem în 2018 în afară de CASTiNG?

În filmul În pronuntare al Mihaelei Popescu, în filmul spaniol Sordo al lui Alfonso Cavanillas și în Miss Sueño al lui Radu Potcoavă.

Sursa foto: Bogdan Nițu

No Comments

    Leave a Reply