Menu
Special / TV

Ioana State (Comedy Club): „Social media a fost principalul motor în cazul meu, pentru că acolo am simțit validarea”

Odată cu venirea toamnei, Comedy Club, show-ul 100% românesc de stand up, este difuzat în exclusivitate la Comedy Central. Sezonul 4 al emisiunii cuprinde 7 episoade + 1 episod best-of, care pot fi urmărite în fiecare duminică, de la ora 23.00.

Cele 8 părți ale noului sezon reunesc unele dintre cele mai cunoscute nume de pe scena românească de stand-up: Ioana Luiza, Florin Gheorghe, Cosmin Nedelcu (Micutzu), George Adrian, George Tănase, Ionuț Rusu, Teodora Nedelcu, Andrei Ciobanu, Cătălin Bordea, Elena Voineag, Gabriel Gherghe, dar și Ioana State, pe care am invitat-o astăzi să ne povestească mai multe despre aventura ei în lumea comediei, dar și despre cel de-al patrulea sezon al show-ului.

  • Cum erai în copilărie? Era Ioana State un mic performer al familiei?

În copilărie eram destul de liniștită, un copil vesel și prietenos. Eram un mic performer din punct de vedere muzical, cântam ca solistă la mai toate serbările și concursurile județene. Mai târziu, scena avea să mă „cheme” pentru altceva.

  • În ce moment ți-ai dat seama că ai umor și că poți atrage și aduna oameni în jurul tău cu ajutorul lui?

Am început prin 2016 să postez pe Facebook ce-mi trecea prin minte, texte scurte, lungi, în funcție de inspirație. În câteva luni s-au strâns pe contul meu câteva zeci de mii de urmăritori, oameni care se distrau citindu-mi postările. Grație acestui rezultat neplanificat, am avut curajul de a încerca să fac stand-up comedy direct pe scena unei emisiuni de umor. 

  • Cât de important a fost rolul pe care l-a jucat social media în promovarea conținutului tău? Ai avut de la început o strategie?

Nu am avut o strategie, lucrurile s-au întâmplat pur și simplu. Social media a fost principalul motor în cazul meu, pentru că acolo am simțit validare. Aprecierile și mesajele oamenilor m-au determinat să continui. 

  • Când ai început să te ocupi mai serios de stand-up? Care a fost triggerul tău?

După participarea la iUmor, am susținut câteva spectacole, deoarece ajunsesem în finala competiției și aveam nevoie de pregătire, de exercițiul scenei. A urmat o pauză de câteva luni, după care mi-am zis că îmi doresc să fac asta, am intrat în contact cu Călin Crețu și din toamna anului 2018 lucrăm împreună. 

  • La Comedy Club ești înconjurată de băieți. Cât de ofertantă ți se pare zona de stand-up pentru femeile din România? Ce ar trebui să știe fetele care vor să-ți calce pe urme?

Într-adevăr, sunt înconjurată de băieți și mă înțeleg bine cu ei. Fac parte dintr-o formulă stabilă de un an, împreună cu Radu Bucălae și George Tănase. Suntem uniți, cresc alături de ei, mă sfătuiesc și mă bucur că am șansa să lucrez cu ei. Sunt foarte talentați și dedicați comediei. De aceea aș spune, fără falsă modestie, că încă nu mă consider la nivelul la care cineva trebuie să îmi calce pe urme. Încă lucrez și vreau să îmbunătățesc multe aspecte la mine. 

  • Ce ne așteaptă în noul sezon de Comedy Club? 

Multă voie bună, diversitate. 

  • Unde te mai putem vedea în perioada următoare, în afară de Comedy Club?

Pe Facebook, pe Instagram, pe YouTube, mai exact pe canalul lui George Tănase, unde se difuzează o mini serie la care s-a muncit foarte mult, Ceva fără viață, în care protagoniști suntem noi, membrii trio-ului Bucălae-Tănase-State. Având în vedere situația actuală din lume, show-urile live nu prea se mai regăsesc în calendarul nostru, din păcate. 

  • Cu ce se ocupă Ioana State când nu face oamenii să râdă în hohote?

Ioana mai cântă, că muzica e o dragoste veche neîmplinită, face asigurări, scrie poezii, ține diete…