Menu
Film / News

Keira Knightley, Liev Schreiber și Gerard Butler vor juca în producții filmate în România

Frame Film  aduce în România două noi producții cinematografice, din distribuția cărora fac parte și  Keira Knightley, Liev Schreiber și Gerard Butler.

Compania românească de producție de cinema și televiziune Frame Film, în colaborare cu partenerii sai britanici de la Midsummer Films, va începe în curand filmările la cele două pelicule despre potențialul cărora deja se vorbește tot mai mult.

Unul dintre filme se numește „Războiul lui David Berman” și este o poveste despre intervenția Serviciilor Secrete din SUA asupra mafiei americane, ca să sprijine mafia siciliană în lupta împotriva germanilor în cel De-al Doilea Război Mondial. Regia acestui film este încredințată lui Philip Noyce, australianul care i-a adus o nominalizare la Oscar lui Michael Caine cu filmul „The Quiet American” (2002). Noyce are în palmares peste 50 de filme, printre care se numără și premiatul „Rabbit-Proof –Fence”, cu Kenneth Brannagh în rolul principal, dar și „The Giver”, cu Meryl Streep, Jeff Bridges și Alexander Skarsgård.

Pentru rolurile principale din „Războiul lui David Berman” se află în discuții Liev Schreiber („Ray Donovan”, „Scream”, „X-Men Origins – Wolverine”, „The Manciurian Candidate”) si Gerard Butler („300”, „P.S. I love you”).

Cea de-a doua producție britanică care vine pentru filmări în România este povestea emoționantă a englezoaicei Florence Nightingale, cea care a pus bazele unei școli de asistente medicale în timpului Războiului din Crimea. Florence a devenit simbol pentru asistentele medicale din toată lumea, iar viața ei este o poveste ca o campanie #metoo în epoca Victoriană.

Actrița britanică Kiera Knightley („Pirates of the Caribbean”, „Pride & Prejudice”,„Atonement”), nominalizată la Oscar și Globurile de Aur, se află în discuții pentru a deține rolul lui Florence. Ar fi a doua oară când Keira Knightley ar filma în România, după aproape două decenii, de la producția „Princess of Thieves”, produsă în 2001 la Castel Film.

„Fac filme în România și Estul Europei încă din 2004 și sunt foarte bucuros că, în sfârșit, după ani de discuții între politicieni și producătorii de film, autoritățile române au decis să sprijine activ industria de film, așa cum se întâmplă în toate țările din regiune. Vrem să filmăm în România „Florence” și „David Berman’s War”, dar mai avem filme pe care ne-am bucura să le aducem aici, pentru care facem pospecții acum în Spania, Georgia sau Australia. Industria filmului din România merită să aibă șansa să lucreze pentru marile producții internaționale, atât în cinematografie cât și în televiziune, iar asta se va întâmpla doar dacă cei care implementează noile directive ale guvernului privind cinematografia sunt prompți și rapizi în luarea deciziilor. Altfel, producătorii vor alege locuri în care au mai multe facilități și vor duce cu ei toate beneficiile pe care le aduce realizarea unui film – de la locuri de muncă până la dezvoltarea turismului în zonă”, crede Chris Milburn, CEO Midsummer Films.

Milburn face producție de film de mai bine de 25 si ani și are trecute în palmares filme de succes ca „OutCast” (cu Nicolas Cage, Hayden Christensen, Alexandre Bailly), „Getaway” (Ethan Hawke, Selena Gomez, Jon Voight) sau „Enemies Closer” (Jean Claude Van Damme și Orlando Jones) și este cel care a filmat în România în 2005, „An American Hunting”, cu Donald Sutherland și Sissy Spacek.

Frame Film, producătorul local pentru asigurarea serviciilor de producție în România ale proiectelor Midsummer Films, este o companie creată de Andrei Boncea și Dragoș Buliga, ambii cu experiențe importante în producția de film. Boncea, a fost unul dintre producătorii executivi  la filmul „Joyeux Noel”, nominalizat în 2005 la Oscar pentru Cel mai bun film străin, dar și pentru filmul lui Costa Gavras, „Amen”, sau cel al lui Franco Zeffirelli, „Callas Forever”. A produs de asemenea „California Dreaming”, filmul de debut al regretatului Cristian Nemescu, care a câștigat premiul Un Certain Regard la Cannes în 2007.

„Suntem bucuroși că România are acum facilități care permit colaborările pentru producții mari internaționale și cred că este începutul unei perioade extrem de prielnice pentru industriile creative locale, pentru tehnicienii și artiștii din cinema și televiziune”, spune Dragoș Buliga.

„Avem deja o istorie cu filme importante produse aici, filme care au ajuns în mari festivaluri, facând remarcată producția noastră, dar care au oferit și locuri de muncă și experiență pentru mulți profesioniști din industria cinematografică. Pe termen lung, noile facilități oferite de guvern vor crește dramatic importanța și volumul acestei industrii și vor atrage importante investiții straine în acest domeniu”, a declarat Andrei Boncea.

Dragoș Buliga și Andrei Boncea au realizat, prin Frame Film, „Vânătorul de spirite” (regia Dragoș Buliga), cu Armand Assante și LIor Ashkenazi în rolurile principale – lansat anul acesta în România, și premiat la 7 festivaluri internaționale, numeroase seriale de televiziune („Las Fierbinți”, „Triplusec”), dar și spoturi publicitare pentru diverși clienți internaționali.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: 

Dragoș Buliga, regizorul The Wanderers: „Oamenii ar trebui să meargă la cinema pentru a da o șansă filmului românesc. Doar în acest fel vom putea avea filme românești care vor putea concura cu orice film comercial de la Hollywood”