Menu
Film / News

MO este acum la cinema: Dana Rogoz și Răzvan Vasilescu, într-un film inspirat din fapte reale

Dana Rogoz, Mădălina Craiu și Răzvan Vasilescu sunt protagoniștii filmului MO, regizat de Radu Dragomir.  Filmul va putea fi văzut pe ecranele din România din 4 octombrie.

SINOPSIS: Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.

Ideea acestui film mi-a venit după ce am văzut o știre la TV cu o studentă de la Cluj, care își filmase pe ascuns profesorul în camera lui de cămin, în timp ce acesta îi cerea să întrețină relații sexuale în schimbul promovării examenului, la care o picase timp de 3 ani la rând”, spune regizorul Radu Dragomir.

Producția aduce în discuție un subiect prea rar abordat în spațiul public din România: abuzul de putere, cât și abuzul sexual sunt prezentate foarte de aproape într-o lume în care tinerele femei ajung să fie victime sigure, iar lipsa de solidaritate între ele le lasă singure în relația cu prădătorul și în experiența traumatică.

Debutul regizoral al lui Radu Dragomir – Mo – a fost selectat în competiția oficială de la Sarajevo, iar în România a rulat în avanpremieră la TIFF. Mo a fost primit cu căldură atât de către public, cât și de către presă și de critica de specialitate.

Filmul va putea fi văzut pe ecranele din România de pe 4 octombrie, distribuit de Bad Unicorn.