Menu
Film / Special

Moviecore’s Quiz cu… Sonia Argint Ionescu: „Ar fi mișto o comedie inspirată din proverbele și metehnele românești. Un film care să surprindă absurdul realității zilnice”

sonia argint ionescu

Pe Sonia o cunosc de mai bine de trei ani, de când am început să lucrăm împreună. Îmi amintesc și acum prima dată când m-am văzut cu ea, că țin minte că am zis: „Doamneeee, vreau și eu să fiu atât de înaltă!” Și asta pentru că eu de-abia ating un 1.59 m, în timp ce ea are niște picioare pe care ar fi invidioase și fetele alea de la Victoria’s Secret (dacă nu mă credeți pe cuvânt, să vă uitați la emisiunile cu ea – Vreau să fiu sănătos & Akzente – să vă convingeți).

Dincolo de asta, Sonia este o tipă foarte smart. Și un om bun și de cuvânt, că mie astea mi se par trăsăturile esențiale în viață. Pe lângă proiectele la care muncim cu drag și spor (www.doer.ro, în special), Sonia este prietena mea cea optimistă și încrezătoare, care are capacitatea de a te face să crezi că, orice s-ar întâmpla, totul va fi bine. Chiar dacă, pe moment, lucrurile nu sunt tocmai roz. Este persoana cu care râd foarte mult și care îmi apreciază sincer talentul de a imita diverse personaje. Și omul căruia îi povestesc tot felul de prostioare. Din când în când, mai schimbăm și impresii despre filme și seriale. Iar astăzi este invitata mea de pe Moviecore.ro, așa că haideți să descoperim împreună ce recomandări ne-a pregătit.

Îți mai amintești primul film văzut? Primul pe care l-ai conștientizat, care te-a impresionat și ți-a dat o anumită stare?

Primul văzut nu-l mai știu, dar primul care m-a intrigat a fost Basic Instinct. Nu de alta, dar mama și tata nu m-au lăsat să-l văd (era cu 16+)… fructul interzis…

Care este primul actor sau prima actriță pentru care ai avut un crush?

Uite că eu fac parte din categoria oamenilor care nu au făcut vreodată un crush pentru cineva pe care l-am văzut la televizor, fie actor, cântăreț, sportiv etc. Pot să îți spn că îmi plăcea actorul Luke Perry din serialul Beverly Hills 90210, pentru că interpreta un rol de bad boy. 

Când ai mers prima dată la cinema și ce film ai văzut atunci?

Pfff… cred că în 1993, în Austria, am fost la The Flintstones… dar nu-s sigură. E foarte posibil să fi fost și înainte pe la noi, dar nu mai știu nici unde, nici la ce film.

Dintre toate filmele pe care le-ai văzut până acum, care este preferatul tău?

Sunt o grămadă de filme care îmi plac la nebunie. În special comediile inteligente. Iar primul care îmi vine acum în minte este As Good As It Gets. Cred că l-am văzut de cel puțin zece ori. Genial tot. 

Dar cea mai mare dezamăgire?

Mi-e greu să aleg între Titanic și Avatar. Știu, sunt insensibilă…

Care este ultimul film la care ai plâns?

Ultimul la care am plâns rău de tot este Collateral Beauty, cu Will Smith. Plâng des la filme… 

Care este filmul care îți amintește cel mai mult de copilărie?

Home Alone, desigur!! 

Care este, din punctul tău de vedere, cea mai mișto replică dintr-un film?

”Here, try this and you will become very popular at social gatherings.” – din Top Secret. Plus că știu pe de rost vreo jumătate din scenariul Austin Powers: The Spy who shagged me… e plin de replici geniale. 

Blockbustere sau filme independente? Care categorie te atrage mai tare?

Filme independente. Doar să nu fie din acelea cu tot dinadinsul de neînțeles. 

Care este genul cinematografic cu care tu rezonezi cel mai mult?

Comedii bolnăvicioase, inteligente sau absolut cretine.  

Cum stai la capitolul „filme românești”? Ce titluri autohtone ai văzut și ți-au plăcut? Dacă ai face tu un film românesc, despre ce ar fi povestea și ce titlu i-ai da?

Mi-e teamă că nu fac parte din categoria celor care au deschiderea emoțională pentru filme românești. Mi se pare că realitatea românescă este atât de prezentă în viețile noastre, chiar și atunci când facem multe ca să ne ferim de ea sau să o mai ajustăm, încât realmente nu simt nevoia să o aprofundez și în filme. Pentru mine, momentul ”film” trebuie să fie ceva care să mă transpună într-o lume idilică. Iar amintirea comunismului, de exemplu, o am prin poveștile părinților mei, o înțeleg și mi-e suficient. Ar fi mișto o comedie inspirată din toate proverbele și metehnele românești. Un film care să surprindă absurdul realității zilnice. Vezi ca direcție serialul Seinfeld. Dar este un gen de umor tare dificil de surprins și redat. 

Filme versus seriale: la care te uiți mai des?

Mă uit la ambele în egală măsură. Depinde strict de timpul pe care îl pot acorda acestei activități. Un serial, dacă mă prinde, nu-l pot lăsa pănă nu văd totul. 

La ce seriale te uiți acum?

La ultimul sezon House of Cards.

Dacă ar fi să alegi doar trei seriale care ți-au plăcut, care ar fi preferatele tale?

Seinfeld, House of Cards, Game of Thrones.