Menu
Special / TV

Muzica Din Seriale: melodii care îmi plac (I)

Muzica din seriale

Pe vremea când miracolele tehnologiei nu mă loviseră ca acum, mă uitam la filme/seriale și, ori de câte ori ascultam ceva care îmi plăcea, puneam pauză și mă duceam să iau un carnețel să notez versurile, ca să le caut apoi pe Google. Între timp a apărut această invenție genială, Shazam, de care abuzez mai ales când mă uit la Suits, Big Little Lies, Stranger Things și… și lista poate continua. 🙂

Și tot căutând piese mișto am dat de altele, din seriale la care nici mă uit/am, și așa m-am gândit că: „vaaaai, ce tari sunt, de ce nu face nimeni playlist-uri cu muzică din seriale să am și eu noutăți de ascultat? Că pe YouTube mă pierd în ele și uit de unde să le iau.”

Așadar și prin urmare, ca să nu mă mai vait atât, am zis să pun de-o rubrică aici… chiar cu acest nume neinspirat: #MuzicaDinSeriale. O să fie structurată în multe părți, în funcție de cum umplu Shazam-ul. Primesc și sugestii, desigur. Și de melodii, și de seriale. Dau la schimb altele la fel de tari. 😀

O să încep cu Way Down We Go – Kaleo, pentru că am auzit-o în absolut toate serialele și filmele. Mi-a plăcut super mult când am auzit-o în Suits, am ținut-o pe repeat săptămâni la rândul, dar acum deja nu mai pot s-o ascult. A fost și în Collateral Beauty, Riverdale, Lucifer… și astea sunt doar primele titluri care îmi vin în minte.

Trăiască Big Little Lies pentru Cold Little Heart, piesa lui Michael Kiwanuka. După ce că e foarte tare serialul, au plusat și cu un soundtrack genial. 

Și încă o mostră de perfecțiune muzicală din Big Little Lies.

Hai, ziceți voi că nu vă venea să dansați când auzeați melodia asta în Stranger Things!

Nu am apucat să scriu până acum despre el sau să îl promovez prea mult (poate pentru că e simpluț și foarte cheesy și nu mă face deloc să par deșteaptă :D), dar The Royals e un serial cu un soundtrack foarte cool. Banners – Half Light e doar un exemplu.

Ah, și piesa asta, Devil Devil de la Milck, mi-a plăcut atâââât de mult cum sună, încât am stat să tai niște părți din ea ca să o pun pe telefon. Și cam așa a sunat telefonul vreo două, luni luni.

O altă melodie care m-a obsedat multă vreme și care încă îmi place foarteeee mult e asta: Until It Hurts – Fransisca Hall. Și acum… mărturisirea: o știu din Pretty Little Liars, care nu știu cum s-a terminat, că deja mă făcusem prea mare pentru el pe la al treilea sau al patrulea sezon și am renunțat să mă mai uit! Deci… cine era A? :)))

Dacă viața ar avea un soundtrack, ar fi bine să-l aibă pe acesta din Mad Men. N-ar strica nici să apară un Don Draper în peisaj, evident.

Muzica din Seriale nu are farmec fără Suits, așa că revin puțin în zonă. Tocmai mi-am amintit de Hold On de la Olsson.

E veche, chiar din primele sezoane din Grey’s Anatomy – da, până să înceapă să moară toți în accidente și alte calamități. Însă rămâne la fel de frumoasă.

Game of Thrones nu doar arată, dar și sună foarte bine. Soundtrack-ul este senzațional, dar cum nu pot înșira aici sute piese, o să las doar două reprezentative, de ascultat când vi se face dor de Westeros.

O să închei lista de azi cu Bitch de la Plasticines, probabil una dintre cele mai populare melodii din Gossip Girl, un alt serial generos la capitolul muzică. Am o listă întreagă de piese din GG, revin curând cu ea.

Cam aceasta a fost selecția pentru azi, acum vă las: merg să caut material pentru partea a doua din Muzica Din Seriale. 

Sursa foto: Instagram @suits_usa

No Comments

    Leave a Reply